Kaufland România - "Cea mai responsabilă companie cu privire la gestiunea deșeurilor de echipamente de iluminat în 2015"

București, Mai 2016

Kaufland România a fost desemnată „Cea mai responsabilă companie cu privire la gestiunea deșeurilor de echipamente de iluminat în 2015" de către Asociația Recolamp, organizație non-profit fondată de General Electric, Osram România și Philips România.

Premierea a avut loc pe 12 mai 2016, la Hotel Hilton din București, în cadrul Galei „Romanian Energy Awards" organizată pentru al cincilea an de The Diplomat.

„În calitate de companie responsabilă, suntem conștienți de importanța și influența pe care au acțiunile noastre asupra mediului înconjurător. Astfel, grija pentru mediu este una dintre prioritățile Kaufland. În România suntem prima companie care a donat o flotă de mașini eco către ONG-urile partenere și am pus gratuit la dispoziția românilor energie, în prima rețea publică autohtonă de stații de încărcare rapidă. Acest premiu ne onorează și reprezintă o recunoaștere a politicii de responsabilitate socială și de sustenabilitate pe care Kaufland a implementat-o încă de la debutul companiei pe piața de retail din România”, a declarat Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Comunicare Kaufland România.

În 2015, Recolamp a colectat și reciclat 658 de tone deșeuri din surse și corpuri de iluminat în numele celor 185 de producători pe care îi reprezintă. Cantitatea de deșeuri gestionată a reprezentat 43% din ceea ce au pus pe piață aceștia, îndeplinidu-se astfel ținta europeană ce le revine.

Orice instituție de stat sau privată din România poate solicita containere customizate. Colaborarea cu Recolamp este gratuită, organizația asigurând preluarea prin colectori autorizați a deșeurilor. Cantitatea minimă este de 20 de kilograme sau 100 de bucăți pentru becuri și/sau tuburi fluorescente, precum și de minimum 50 de kilograme pentru deșeurile de corpuri de iluminat.

„Un segment foarte important de generatori de deșeuri sunt, fără dubiu, lanțutile de retail. Acest segment acordă o atenție deosebită iluminatului de calitate, el jucând un rol important în relaționarea cu clientul și exepriența sa din timpul realizării cumpărăturilor. Astfel, în 2015, am colectat 24.462 de kilograme de surse de iluminat de la 198 de magazine din întreaga țară. Partenerul care ne-a predat cele mai multe deșeuri, respectiv 6.800 de kilograme, a fost Kaufland România. Îi felicităm și le mulțumim pentru grija pe care o au în mod constant de a nu abandona deșeuri și de a le gestiona corect, cu respect față de cetățean și mediu!", a declarat Roxana Șunică, Director Marketing al Asociație Recolamp.

Despre Recolamp

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric Hungary Kft., Osram România şi Philips România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea lor, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Până în prezent, în cei peste 8 ani de activitate, Recolamp a colectat și reciclat peste 3.000 de tone de echipamente de iluminat.