4 români vor traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, printr-o inițiativă susținută de Kaufland România

București, Iunie 2016
  • Andrei Roșu (sportiv de anduranţă, ultra-maratonist), Vasile Oşean (doctor – medicină sportivă) şi Emil Curteanu (fost canotor) vor forma prima echipă românească ce va traversa Atlanticul într-o barcă cu vâsle, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume: „Talisker Whisky Atlantic Challenge”;
  • Inițiativa începe cu o competiție adresată românilor iubitori de aventură: echipa își caută cel de-al 4-lea membru care să ocupe un loc în barca ce va scrie istorie pentru România;
  • Românii interesați se pot înscrie în concursul pentru cel de-al 4-lea membru pe atlantic4.ro , până pe 15 iunie 2016;

 

Kaufland România anunță lansarea inițiativei „Atlantic Challenge”, în care 4 români vor traversa pentru prima dată Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle.

Astfel, Andrei Roşu (39 ani, sportiv de anduranţă, ultra-maratonist, deținător de recorduri naționale și mondiale, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii în 2015 și câștigător al locului 3 în tandem la maratonul Polul Nord din 2016), alături de Vasile Oşean (37 ani, doctor – medicină sportivă) şi Emil Curteanu (50 ani, fost canotor) vor forma prima echipă românească ce va traversa Atlanticul vâslind, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume: „Talisker Whisky Atlantic Challenge”.

Cu această ocazie, Kaufland România, în calitate de partener oficial, anunță lansarea unei competiții naționale ce oferă unui român șansa de a deveni cel de-al 4-lea membru al primei echipe românești ce va scrie istorie - „Atlantic4”. Românii iubitori de aventură sunt invitați să se înscrie în selecția națională pe   atlantic4.ro, până pe 15 iunie 2016, pentru a ocupa cel de-al 4-lea loc în barca echipei „Celor 4 atlantici”. Ulterior, ceilalți membri ai echipei vor alege 10 semifinaliști (16 iunie – 24 iunie), urmând ca aceștia să treacă printr-o probă fizică (25 iunie – 1 august) în urma căreia se vor califica 3 finaliști.

Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” - de la prima provocare de a deveni completă, la pregătiri, startul oficial și desfășurarea cursei ca lecție de supraviețuire - va putea fi urmărită pe atlantic4.ro şi pe pagina de Facebook Kaufland România.

Echipa va parcurge vâslind peste 5000 de km în aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) – Antigua (Caraibe), pentru împlinirea unei cauze sociale pentru HOSPICE Casa Speranței, ce va consta în completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical laAdunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

„Ne bucurăm că avem ocazia să sprijinim o inițiativă atât de specială, care este un model din trei puncte de vedere: luptă pentru o cauză socială – strângerea de fonduri pentru centrul de îngrijire paliativă HOSPICE Casa Speranței, promovează un model de curaj și determinare extraordinară și - nu în ultimul rând – luptă pentru România. Este o lecție de supraviețuire, în care să câștigi înseamnă chiar și reușita de a ajunge la finish. Această victorie va fi a românilor, pentru că vom implica mereu și privitorii pe tot parcursul aventurii.”, declară Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs și Comunicare, Kaufland România.

„Talisker Whisky Atlantic Challenge” este cea mai dură cursă de canotaj din lume, care aliniază la start un număr limitat de echipe de pe mapamond, având reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membri vor trebui să facă față unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime și lățime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs și va fi echipată cu provizii numai la start.

Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani și includ antrenamente complexe, sală de forță, cursuri de navigație, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle. Startul oficial al cursei internaționale de canotaj „Talisker Whisky Atlantic Challenge” va avea loc în decembrie 2017.

Kaufland România, în calitate de partener oficial, va fi alături de cei 4 români pe parcursul întregii aventuri ce va rămâne în istorie pentru România, prezentând parcursul echipei pe pagina sa de Facebook și live-tracking pe atlantic4.ro

Contact