ViitorPlus și Kaufland România extind infrastructura de reciclare gratuită a hârtiei la o rețea de 300 de scări de bloc din Capitală

București, 21 August 2017

Asociația pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus, în parteneriat cu Kaufland România,  anunță extinderea programului „RECICLETA” pentru colectarea și reciclarea gratuită a hârtiei la o rețea de 300 de scări de bloc din București.

Proiectul de extindere, denumit „NOUL TU ocrotește natura și reciclează hârtia!”, include încă 150 de scări de bloc din sectorul 2 al Capitalei, ajungând astfel să colecteze și să recicleze în mod gratuit hârtia uzată de la parterul a 300 de scări de bloc, până la finalul anului 2017. Locatarii vor putea depune hârtia de care nu au nevoie în recipientele de colectare special amplasate la parterul scărilor de bloc incluse în program. Acestea vor fi golite periodic, la solicitare, de către angajații asociației ViitorPlus. 

Extinderea infrastructurii de colectare și reciclare a hârtiei a fost posibilă în urma încheierii unui parteneriat strategic între programul „RECICLETA” și Kaufland România, pentru perioada aprilie 2017 – mai 2018. Colaborarea a permis dezvoltarea programului „RECICLETA” prin:

  • achiziționarea de noi cargo-triciclete asistate electric;
  • creșterea infrastructurii de colectare pentru a permite intrarea în program a încă 150 de scări de bloc;
  • amplasarea cutiilor de colectare special create;
  • crearea și distribuirea de materiale de informare a locatarilor privind necesitatea reciclării deșeurilor.

De asemenea, pentru a motiva noile asociații de proprietari din program să se implice în demersul de a recicla cât mai multă hârtie, acestea sunt invitate să se înscrie într-un concurs cu premii în valoare de 10.000 de lei. Valoarea premiilor vor reprezenta investiții destinate îngrijirii și/sau renovării scării de bloc. Vor fi desemnate câștigătoare primele 8 asociații de locatari care colectează cea mai mare cantitate de hârtie în perioada menționată, timp de 3 luni de la montarea cutiei la parter.

Ne bucurăm că programul „RECICLETA” reușește să ajute un număr semnificativ de blocuri să devină mai eco-friendly. Invităm locuitorii Capitalei să se implice în program, să arunce hârtia la coșurile speciale, pentru un mediu înconjurător cât mai sănătos. Nu este greu să protejăm natura. Ne dorim să vedem rezultate bune și să extindem programul în și mai multe zone, să creăm o Românie cu adevărat conștientă și sustenabilă”, declară Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

Felicitări pentru ceea ce a reușit asociația ViitorPlus cu programul RECICLETA! Consider că este foarte importantă și necesară colectarea selectivă a deșeurilor la scara de bloc și în special a hârtiei, care este un material foarte sensibil. Recipientul special montat în interiorul scării la parter ajută în mare măsură să ne aducă aminte în fiecare zi că un gest mic poate face o diferență uriașă pentru îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi - un aer și un mediu mai curat", a declarat președintele asociației de proprietari bloc, bl T10, Str. Brebu nr. 2, sector 2, domnul Ioan Drăgan.

Am creat programul RECICLETA pentru a fi un model alternativ și eficient de colectare selectivă a deșeurilor, în special a hârtiei. Deșeurile de acest tip pot fi contaminate ușor cu lichide și alte substanțe, de aceea necesită o colectare izolată de alte reciclabile. Totodată, asigurăm transportul cu cargo-triciclete, așadar nu poluăm mediul, iar recipientele de colectare sunt ușor accesibile, amplasate în scări de bloc sau la biroul firmelor. Dorim să extindem proiectul și în alte zone, să fie adoptat de autorități locale, deoarece putem oferi consultață pentru implementarea lui, așa cum s-a întâmplat în cazul municipalității din Alba Iulia. Este nevoie de parteneriate pe termen lung cu instituții administrative și companii, iar fără sprijinul Kaufland România extinderea la încă 150 de scări de bloc nu ar fi fost posibilă”, a declarat Gabriela Iordan, Manager RECICLETA.

Toate detaliile despre înscrierea în programul „RECICLETA” și despre concursul dedicat asociațiilor de proprietari se regăsesc pe website-ul www.recicleta.ro.

Parteneri pentru programul „RECICLETA” în scările de bloc sunt, și în acest an, Primăria Sectorului 2 și firma de salubrizare Supercom SA, dar și companii care susțin pe termen lung programul: Kaufland România, Autonom, DB Schenker, Nexus Electronics, Nomenius, Professional.

Contact