Gustă roadele „Grădinescu” la Kaufland Barbu Văcărescu!

București, 07 Septembrie 2017

Kaufland România și Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR) a lansat miercuri, 6 septembrie, noua grădină comunitară din rețeaua „Grădinescu”, amenajată în parcarea magazinului Kaufland situat pe strada Barbu Văcărescu, nr. 120-144.

„Grădinescu” Barbu Văcărescu este un spațiu verde creat inteligent, în armonie cu mediul înconjurător și nevoile comunității. Este un peisaj comestibil cu o diversitate de specii de pomi, arbuști, plante cățărătoare și plante erbacee, o oază de relaxare și reconectare cu natura în mijlocul efervescenței urbane, un loc de socializare și învățare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Evenimentul de miercuri a început cu o expoziție foto care a dezvăluit making of-ul grădinii, a continuat cu un tur al grădinii în care participanții au avut ocazia să cunoască amploarea proiectului „Grădinescu”, iar la final au sărbătorit cu un picnic pe iarbă.

La eveniment au participat locuitorii din zona Barbu Văcăresescu, curioși să vadă cum înverzește cartierul lor, copiii și adulții dornici să se familiarizeze cu grădinăritul în mediul urban și ONG-urile interesate să organizeze evenimente pentru comunitate.

Despre rețeaua „Grădinescu”

Grădina din parcarea magazinului Kaufland Barbu Văcărescu face parte din prima rețea de grădini urbane comunitare - Grădinescu și constă într-o rețea de 9 grădini, dintre care 3 amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, 4 în parcările sau în spatele magazinelor și 2 în școlile din Capitală.

Aici între betoane, în oraș, ai nevoie de spațiu verde în care să devii activ, să te miști, să te conectezi cu pământul. Deja e trend național și internațional și vine dintr-o nevoie, nevoia de a sta cu oamenii la un loc într-un spațiu cu respect față de natură, nevoia de a învăța să-ți crești singur hrana și să-ți aduci copiii într-un spațiu cu respect față de natură", a declarat Ionuț Badică, manager de proiect Grădinescu.

Prin lansarea primei rețele de grădini urbane comunitare, Kaufland România și-a propus să promoveze grija față de natură, spiritul comunitar și să susțină dezvoltarea agriculturii urbane prin propriul exemplu”, a declarat Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

„Grădinescu” (www.gradinescu.ro) este un proiect sponsorizat de Kaufland România și promovează grija față de natură, spiritul comunitar și accesul la o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban. Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România susține dezvoltarea agriculturii urbane pe principiile permaculturii.

Graham Burnett definea permacultura ca fiind o revoluție deghizată în grădinărit organic. De ce a spus asta? Pentru că permacultura este mult mai mult decât grădinărit. Este un sistem de proiectare prin care creăm habitate umane sustenabile care pot funcționa în armonie cu natura, pot să regenereze mediul înconjurător și nu să-l distrugă", a declarat Teodor Terpez, manager de comunicare „Grădinescu”.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe www.facebook.com/gradinescu sau pe site-ul www.gradinescu.ro.

Contact