100 de angajați Kaufland România s-au înscris pentru construirea a 8 case în 5 zile

București, 08 Octombrie 2018

Kaufland România, în calitate de partener strategic al Habitat for Humanity România, a contribuit, în primele zile ale lunii octombrie, la construirea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din comuna Cumpăna, jud. Constanța. Demersul este parte a evenimentului de construire accelerată și voluntariat Big Build 2018.

Kaufland România a susținut proiectul Big Build 2018 cu peste 250.000 de euro.

Între 1-5 octombrie, 240 de voluntari au lucrat la ridicarea locuințelor, între care și campioana olimpică la maraton Constantina Diță și Roxana Ciuhulescu. Dintre aceștia, 100 sunt angajați Kaufland România, care au ales să își dedice timpul și să se implice în acest proiect, pentru a da o mână de ajutor celor 8 familii din comunitate să ridice primele lor locuințe decente.

În prezent, familiile care se vor muta în casele construite la BIG BUILD locuiesc în condiții foarte precare - în case supraaglomerate sau construite din materiale improprii, unele dintre ele având nevoie de reparații urgente, altele cu bucătăria sau cu toaleta în curte. Cele 8 familii lucrează și au venituri stabile, însă mult prea reduse pentru a-și permite o chirie decentă sau un credit imobiliar.

Pe șantierul Habitat for Humanity construim împreună cu sute de voluntari entuziaști mai mult decât simple case. Construim speranță pentru 8 familii care vor avea prima lor locuință decentă și stabilă, în care să își poată crește copiii liniștiți. Unul dintre drepturile fundamentale ale omului este dreptul la o locuință decentă. Ne aflăm cu toții la BIG BUILD pentru a lupta pentru acest drept”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Construcția caselor a fost posibilă datorită donațiilor în bani sau materiale de construcții ale sponsorilor proiectului și din fondurile strânse de voluntarii care au ajutat pe șantier. Kaufland România este partener strategic al Habitat for Humanity România de trei ani.

Susținerea proiectelor sociale este o parte importantă a strategiei noastre de CSR. BIG BUILD este un proiect la care ținem mult, ne implicăm cu bucurie an de an în ajutorarea familiilor cu venituri mici, care au nevoie de o locuință decentă. Ne place să credem că în fiecare perete pe care îl ridicăm rămân entuziasmul, speranța și optimismul voluntarilor Kaufland. Construim nu o casă, ci acasă”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Cele 8 locuințe sunt construite în sistem duplex și au trei camere - sufragerie, două dormitoare, baie, bucătărie și un spațiu exterior. Ele sunt amplasate lângă Campusul Școlar din Cumpăna, alături de alte 16 case în diferite stadii de construcție pe care Habitat for Humanity le ridică în comunitate. Terenul pe care sunt construite casele este oferit de Primăria Comunei Cumpăna.

Membrii celor 8 familii au lucrat, de asemenea, alături de voluntari la construcția propriilor case. Voluntariatul este una dintre condițiile includerii în programul Habitat for Humanity pentru a beneficia de o casă, iar familiile trebuie să însumeze un număr de 1000 de ore de voluntariat.

Prin acest demers, Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra dreptului fiecăruia la o locuință decentă. România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente. Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în săracie. (Sursa: Eurostat).

Contact