Kaufland România continuă programul de finanțare a ONG-urilor cu 1 milion de euro și în 2019 cu două apeluri de proiecte și cel mai nou program de dezvoltare organizațională

București, 19 Iunie 2019

Kaufland România, împreună cu Fundația Pentru Dezvoltarea Societății Civile, anunță primele rezultate ale anului 2019 în cadrul programului de finanțare a ONG-urilor cu granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro, pentru a derula proiecte sustenabile pentru România.

11 organizații neguvernamentale sunt câștigătoarele primului apel de proiecte, care a avut loc în luna aprilie a acestui an și a totalizat 222 de propuneri de proiecte trimise în competiție. Proiectele câștigătoare vizează toate cele trei domenii de acțiune ale programului – cultură, sport și viață sănătoasă, și se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile din comunități din întreaga țară, printre ele numărându-se proiectul „Speciali pe patine – luăm viteză spre starea de bine”, ce va fi derulat de Fundația Special Olympics, proiectul „Dezvoltarea sănătoasă și în armonie cu natura a comunității din satul Mercheasa”, al Asociației Carpaterra, sau proiectul „Școala de bine”, inițiativă a Asociației Culturale ACT. Lista tuturor proiectelor finanțate este disponibilă aici.

Celor 11 organizații selectate li se adaugă alte 29 de organizații din 16 localități din România, care intră începând de astăzi în programul Creștem ONG-uri #înstaredebine. Acesta este cel mai nou program care susține dezvoltarea ONG-urilor 360 de grade, pentru a fi eficiente în satisfacerea nevoilor reale ale beneficiarilor și comunităților în care își derulează activitățile. Organizațiile din program (lista completă poate fi accesată aici) vor primi consultanță și mentorat până la finalului anului 2019, alăturându-se Comunității ONG-urilor #înstaredebine.

Cel de-al doilea apel de proiecte al acestui an a avut loc între 11-13 iunie și a totalizat 188 de propuneri de proiecte trimise în competiție. Acestea vor fi jurizate în perioada imediat următoare, rezultatele urmând a fi anunțate în luna august.

Programul #ÎNSTAREDEBINE se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile, valoarea maximă a finanțării acordate pentru un proiect fiind de 235.000 lei (aproximativ 50.000 euro). O atenție specială în finanțare este acordată proiectelor pentru zonele rurale: cel puțin 25% din totalul proiectelor sprijinite se adresează comunităților și beneficiarilor din mediul rural. Începând cu anul 2019, programul a alăturat componentei de finanțare propriu-zisă a proiectelor și o componentă de dezvoltare efectivă a ONG-urilor. Astfel, organizațiile care depun proiecte pot aloca până la 20% din bugetul proiectului propus pentru activități care să contribuie la dezvoltarea sustenabilității și impactului organizației. Mai mult decât atât, programul pregătește o serie de traininguri, workshop-uri, sesiuni de consultanță și schimb de experiență pentru organizații neguvernamentale din întreaga țară.

În Stare De Bine este cel mai important program de finanțare al Kaufland România, prin intermediul căruia ne-am propus să susținem sectorul non-profit și să oferim sprijin comunităților din România. Numărul record de înscrieri din al doilea an În Stare De Bine ne arată cât de necesar este un astfel de program și ne bucură interesul ONG-urilor de a dezvolta proiecte din domeniile sport, cultură și viață sănătoasă”, a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Primul an al programului În stare de bine a însemnat:

• 1 milion de euro finanțare acordată
  • 29 de organizații neguvernamentale finanțate, din domeniile sport, cultură și viață sănătoasă
  • 31 de proiecte finanțate, care s-au desfășurat în 30 județe și București
  • 46% din proiecte derulate în mediul rural
  • 54.270 de ore lucrate
  • Peste 1.000 de evenimente care au avut loc
  • Peste 65.000 de beneficiari direcţi, în special copii și tineri
  • Peste 100.000 de beneficiari indirecți
  • Peste 1.600.000 de persoane la care programul a ajuns în mediul online

Programul #ÎNSTAREDEBINE este susținut de Kaufland România și implementat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.