Kaufland deschide primul magazin dintr-un mall

București, 13 Noiembrie 2019

Kaufland România inaugurează mâine, în noul mall Promenada din Sibiu, primul hipermarket al rețelei situat într-un centru comercial. Deschiderea magazinului face parte din noua strategie a companiei de a miza pe adaptabilitate și a se extinde și în spații în chirie, în paralel cu dezvoltarea unei rețele vaste de magazine pe terenuri în proprietate.

Adaptarea formatelor, dinamismul și flexibilitatea în strategia de extindere în spații noi fac parte dintr-un amplu proces de modernizare și reînnoire demarat acum câțiva ani la Kaufland.

,,Dacă 2019 aduce primul Kaufland într-un mall, în ultimul an am lansat și formate dinamice precum primul magazin al rețelei într-un complex imobiliar, magazine sezoniere tip Pop-up în corturi amplasate în stațiuni turistice, magazine cu fațada verde din plante, sau cu grădini urbane comunitare pe acoperișuri și în parcări. În cadrul procesului de modernizare, Kaufland a lansat recent și cel mai nou concept de ultra-magazin, cu elemente inspirate din universul mall-urilor – cu raioane ca sushi-bar, Food Court sau pereți de sticlă”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare şi Corporate Affairs Kaufland România.

Magazinul are design-ul celui mai nou concept Kaufland, cu finisaje moderne și elemente ce asigură o atmosferă plăcută de cumpărături, este al treilea din oraș, dispune de o suprafață totală de aproximativ 4000 mp, care include o suprafață de vânzare de circa 2500 mp.

Prin această deschidere, Kaufland ajunge la o rețea de 127 de magazine în întreaga țară și creează încă 70 de noi locuri de muncă, sprijinind astfel dezvoltarea comunității locale din Sibiu.

Magazinul este dotat cu 14 case de marcat, din care 6 case Express (self check-out), o inovație ce permite clienților achitarea foarte rapidă a cumpărăturilor.

Programul de lucru este de la 7:30 până la 22:00 de luni până sâmbătă, iar duminică în intervalul 8:00-22:00, adaptându-se astfel orarului pe care îl va avea și mall-ul.

În ceea ce privește dotarea magazinului, clienții vor putea găsi produsele preferate la raioanele clasice de legume și fructe, brutărie, produse To Go și pește proaspăt. De asemenea, hipermarketul va avea  în componență vitrină cu servire asistată, o gamă variată de băuturi, alimente, dulciuri, articole din categoria non-food, un spațiu pentru drogherie și produse cosmetice.

Cu ocazia deschiderii, clienții sunt așteptați cu oferte și reduceri de peste 40% la diverse produse alimentare și non-alimentare.

Aceștia vor putea găsi și noul punct Tabak Shop la Biroul de Informații – concept lansat recent în Kaufland, ce oferă un sortiment de aproximativ 200 de produse din tabac, standard și premium, printre care țigări clasice, trabucuri și țigări de foi, tabac, țigări electronice sau diverse accesorii pentru țigări și trabucuri.

Noul magazin Kaufland este situat la nivelul 0 al mall-ului Promenada Sibiu, aflat pe Strada Lector, nr 1-3A.

Căutăm să fim tot mai aproape de clienți, astfel încât cumpărăturile să fie un proces cât mai simplu și mai ușor pentru ei. Pentru asta, suntem flexibili și ne adaptăm constant formatele, motiv pentru care am ales să ne extindem și în spații de tipul mall-urilor”, spune Valer Hancaş, Director Comunicare şi Corporate Affairs Kaufland România.

Deoarece pentru Kaufland protejarea mediului înconjurător este o prioritate, noul magazin din Sibiu deține și o instalație de climatizare ecologică - un sistem complex, modern, care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și care permite economisirea resurselor naturale, cu responsabilitate față de mediu. Iarna, magazinul este încălzit, iar vara, instalația inversează procesul, pentru a crea în hipermarket temperaturi ambientale, plăcute, în concordanță cu standardele de sănătate publică. Sistemul de frig din magazin este fără freon și utilizează numai CO2, protejând astfel mediul înconjurător, fără să folosească pentru încălzire lemne, gaze sau petrol.

Kaufland România extinde parteneriatul de livrări la domiciliu cu Glovo și în Sibiu

Astfel, începând cu luna aceasta, locuitorii orașului Sibiu pot comanda la domiciliu produse Kaufland dintr-un sortiment de peste 1300 de articole alimentare și non-alimentare, de la fructe și legume proaspete până la hrană pentru animale și produse cosmetice.

Limita maximă a cumpărăturilor care poate fi transportată în acest moment de curierii Glovo este de 9 kilograme per livrare. Curierii Glovo asigură livrările rapide la domiciliu prin intermediul magazinului Kaufland situat pe strada Sibiului, nr. 1A. Serviciul este disponibil online pe glovoapp.com/ro, iar aplicația mobilă poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay.