De azi, Kaufland introduce în sortiment haine din bumbac certificat organic

București, 17 Februarie 2020

Special pentru a aduce calitatea și sustenabilitatea la îndemâna tuturor, începând de astăzi, fibrele naturale utilizate în hainele marcă proprie Kaufland provin din bumbac organic certificat GOTS (Global Organic Textile Standards), care protejează pielea sensibilă și mediul înconjurător.

Mai mult, pornind de la ideea că nu trebuie să plătești mult pentru a te bucura de haine din bumbac organic, la Kaufland acestea sunt disponibile la prețuri accesibile și beneficiază de reduceri în această perioadă.

Hainele marcă proprie Kaufland din bumbac organic acoperă toate grupele de vârstă:

  • Bebeluși și copii până la patru ani: marca proprie Kuniboo;
  • Copii și adolescenți: Hip & Hopps;
  • Adulți, femei și bărbați: Oyanda & Townland.

Avem o deosebită grijă în producția mărcii proprii, iar standardul GOTS asigură procese de fabricare prietenoase cu mediul, dar și condiții de lucru sustenabile. Pentru că suntem promotorii celor mai bune practici de sustenabilitate, deținerea certificării ecologice GOTS devine o necesitate atunci când vorbim de produsele noastre”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România

Avantajele certificării GOTS

Acesta este cel mai important standard internațional pentru textilele ce provin din fibre naturale bio, care certifică și faptul că acestea au fost produse în condiții sociale corecte. Un produs nu poate purta eticheta ,,GOTS organic” decât dacă peste 95% din fibrele naturale conținute provin din agricultura organică, respectiv eticheta GOTS ,,Made with” pentru minim 70%. 

Standardul asigură că sunt întrunite cerințe sustenabile pe întregul lanț de producție, de la recoltarea plantelor și până la ambalare, iar în cultivare sunt folosite numai îngrășăminte naturale. 

Consumul de apă este mai mic decât în metodele convenționale de cultivare, iar fermierii trebuie să țină cont de perioadele de necultivare ce protejează terenul arabil. Nu este permisă folosirea plantelor modificate genetic, iar pentru a asigura respectarea tuturor condițiilor, standardul se bazează pe un sistem dual de inspecții pe teren și analize reziduale. Companiile producătoare primesc standardul GOTS numai și numai dacă întrunesc toate condițiile de sustenabilitate, fără excepție.

La Kaufland, certificarea GOTS face parte dintr-o serie de măsuri asumate pentru a promova textilele sustenabile și un mediu mai curat, printre care se numără și angajamentul de a colabora cu furnizorii pentru eficiență în utilizarea resurselor naturale, precum apa, și reducerea utilizării chimicalelor. 

În plus, Kaufland acordă o valoare deosebită certificărilor care depășesc standardele legale, produsele textile marcă proprie având și standardul OEKO-TEX®, ce atestă cel mai înalt nivel de siguranță, incluzând verificări ale substanțelor toxice sau chimice cu risc cât de mic pentru sănătate – precum și ambalaje sustenabile, cele din plastic fiind înlocuite cu unele din carton FSC. 

Contact