AVON și Kaufland România continuă campania #CancelCancer - caravana națională de ecografii mamare gratuite

București, 30 Iulie 2020

În plin context pandemic, când capacitatea de funcționare a spitalelor este semnificativ redusă, AVON și Kaufland România continuă și anul acesta #CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite.

Începând din 31 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer și sunt invitate să beneficieze de o consultație medicală gratuită în cele 16 orașe incluse în caravana medicală de anul acesta.

Este al patrulea an în care două branduri responsabile și puternic implicate în campanii sociale își unesc forțele pentru o cauză nobilă: reducerea ratei mortalității cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.
Un cabinet medical mobil, dotat cu ecograf de ultimă oră, va străbate țara alături de o echipă de medici specialiști ce vor oferi consultații senologice gratuite femeilor. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de 3 zile.

Întreaga lume trece printr-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere în care trebuie să avem grijă de noi, de cei dragi, dar și de comunitatea largă; în care purtarea unei măști de protecție și spălatul mâinilor reprezintă gesturi de prețuire a celor din jur, iar implicarea companiilor este esențială pentru a traversa mai ușor aceste momente. Kaufland România a înțeles că acest an este despre sănătate înainte de toate. Suntem bucuroși că putem fi alături de Avon și în 2020 oferind consultații senologice gratuite în parcările magazinelor noastre din țară”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

CancelCancer este despre ambiția și perseverența de a duce mai departe o inițiativă socială, despre a ne uni forțele și gândurile bune pentru a demonstra că implicarea poate schimba în roz orice statistici nefavorabile. Contextul pandemic este unul extrem de dificil pentru toată lumea, însă pentru persoanele care nu mai pot ajunge la un control medical, ori pentru persoanele a căror stare de sănătate depinde de posibilitatea realizării unui control medical la timp – situația este dramatică. Alături de Kaufland România, partenerul nostru, am decis că este esențial să continuăm caravana și anul acesta, luând însă în calcul cu o rigoare desăvârșită, toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirus”, spune Andreea Moldovan, General Manager Avon SEE.

Cancel Cancer reprezintă un manifest pentru sănatate, pentru un stil de viață sănătos și responsabil. Este o ințiativă ce își propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție.
România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate, cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân.

Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc.

Anul acesta, proiectul se desfășoară în 3 etape: prima etapă se încheie la mijlocul lunii august, ce-a de-a doua etapă începe pe 18 august, iar cea de-a treia etapă este planificată pentru 7 septembrie – 2 octombrie. Peste 1.500 de femei vor beneficia în 2020 de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar în cazul în care este nevoie, de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraș).

Programul primei etape (31 iulie- 14 august) a caravanei #CancelCancer2020 este următorul:

  • Mediaș: 31 iulie-2 august
  • Deva: 3-5 august
  • Alba Iulia: 6-8 august
  • Zalău: 9-11 august
  • Carei. 12-14 august

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine ce se vor primi la începutul fiecărei zile, în limita a 30 de ecografii pe zi.

Contextul pandemic implică o serie de măsuri și reguli ale caravanei în privința normelor de igienă și de distanțare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat și se desfășoară conform următorului orar:

  • Ziua 1/oraș: 12:00-20:00
  • Ziua 2/oraș: 10:00-19:00
  • Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

Detaliile campaniei și adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe site-ul www.stopcancerlasan.ro și pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.

Contact