Kaufland România demarează campania „Consumul excesiv de ambalaje dăunează grav comunității” în Craiova

București, 14 iulie 2021

Kaufland România dă startul campaniei „Consumul excesiv de ambalaje dăunează grav comunității” în Craiova, ce are ca scop încurajarea reciclării și resetarea modului de a folosi plasticul. Compania pune la dispoziția clienților automate de reciclare în toată rețeaua de magazine din oraș și promovează un consum responsabil.

Kaufland recompensează toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic. Astfel că, la fiecare 5 ambalaje reciclate la automatele de reciclare, consumatorii primesc cupoane de 20% reducere, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar.   

Luna aceasta, pentru fiecare 5 ambalaje reciclate, clienții vor primi un cupon cu o reducere de 20% pentru un produs la alegere din gama de înghetață Häagen Dasz 95 ml sau din gama produselor cosmetice Barnängen. Produsele sunt semnalizate corespunzător în magazin pentru a fi mai ușor de reperat la raft.

Românii au demonstrat că sunt tot mai responsabili în protejarea mediului înconjurător, dacă le este pusă la dispoziție o infrastructură de reciclare ușor accesibilă, iar în 2020, au reciclat aproximativ 3 milioane de ambalaje, echivalentul a 400 de tone de deșeuri, prin intermediul automatelor de colectare din magazinele Kaufland România din întreaga țară.

Toate magazinele Kaufland din Craiova dispun de infrastructuri de reciclare de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje:

  • PET-uri (cu volum de până la 3 litri);
  • sticlă;
  • doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru)

Kaufland și-a propus ca până în anul 2025 utilizarea plasticului să fie redusă cu 20%, iar 100% din ambalajele produselor marcă proprie să fie realizate din materiale care permit un nivel maxim de reciclabilitate.

În plus, din grijă pentru mediu, Kaufland România anunță eliminarea intergrală a plasticului negru din ambalajele produselor marcă proprie, până la finalul anului 2021.

Compania investește constant în soluții sustenabile, fiind desemnată în 2020 Cea mai sustenabilă companie din România pentru al treilea an consecutiv. Distincția este acordată de către CSR Index, singurul ranking anual de acest tip din România, bazat pe o analiză independentă care evaluează companiile din România după o serie de parametri internaționali. 

Contact