Asociația Plan B și Kaufland România: ”SUPERHEROYI de Ucraina”, hub de activități pentru copiii ucraineni deschis la București

București, 01.04.2022

Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B, cu sprijinul Kaufland România și în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii, a inaugurat în această săptămână ”SUPERHEROYI de Ucraina”, hub de suport și activități pentru copiii refugiați din Ucraina.

Timp de o lună, până pe 23 aprilie, 30 de copii ucraineni între 3 și 7+ ani vor participa la ateliere de creație, dar și la activități desfășurate de traineri și psihologi specializați, se vor juca liber și în siguranță într-un spațiu generos și frumos amenajat și vor mânca împreună.

Altfel spus, un cadru special creat în care să aibă parte de momente de normalitate, să cunoască alți copii ucraineni, să audă limba lor, să poată fi însoțiți de mama, să se bucure, să se miște în voie, să fie poznași, precauți, temerari, oricum au ei nevoie să fie.  

Programul complet este luni-vineri, de la 9:00 la 16:00. Spațiul este pus la dispoziție de Opera Comică pentru Copii, care, totodată, va oferi micuților și însoțitorilor lor două spectacole de operă și balet, cu traducere în limba ucraineană.

Săptămânal, o parte dintre ateliere sunt susținute de o echipă de psihologi, care prin limbajul jocului și alte metode specifice, îi ajută pe cei mici să depășească traumele și să se acomodeze noii realități.

Mamele au posibilitatea să-și lase copiii la hub-ul de activități și să-și dedice lor câteva ore sau își pot petrece timpul aici alături de cei mici.

Colaborarea dintre Asociația PLAN B și Kaufland România continuă astfel printr-o inițiativă pe termen mediu, care răspunde nevoilor și provocărilor întâmpinate de refugiații ucraineni în contextul efectelor crizei umanitare.

Copiii care ajung în România au fost smulși de război din singurul spațiu sigur și familiar pe care îl cunoșteau: casa și familia lor. Majoritatea covârșitoare a micuților se găsesc într-o țară nouă însoțiți doar de mamele lor, obosite, traumatizate și cu responsabilitatea enormă de a decide încotro merg mai departe.

Impactul războiului asupra copiilor este complex și greu de evaluat cât încă suntem în criză. Ceea ce contează pe termen mediu și lung este ca cei mici să se simtă în siguranță și să copilărească. Pe lângă hrana, adăpostul, hainele oferite, ei au nevoie să fie copii.

Despre Asociația PLAN B

Asociația Plan B este o organizație non-guvernamentală fondată în 2016, care își propune o abordare diferită, aceea de a folosi business-ul ca o forță a binelui. Asociația realizează proiecte de responsabilitate socială în educație, având drept misiune facilitarea accesului la învățământ de calitate.

www.planb.ngo

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

office@planb.ngo

Contact