Principii de protecție a datelor ale www.kaufland.ro, conform art. 13 din RGPD

Dorim să te simți confortabil și în siguranță atunci când vizitezi pagina noastră de internet. Acordăm o importanţă deosebită protecţiei vieţii tale private, întrucât protecţia datelor reprezintă pentru noi un indicator al calităţii cu orientare spre client. Următoarele principii de protecţie a datelor sunt concepute pentru a te informa cu privire la modalitatea în care gestionăm colectarea, prelucrarea şi utilizarea datelor cu caracter personal prin intermediul Kaufland.

1. Operatorul responsabil, în conformitate cu art. 4 punctul (7) din RGPD

Kaufland Romania SCS
Str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144
CP 020284, București, sector 2
Telefon: 0372 090 000
E-mail: office@kaufland.ro

2. Formular de contact / Contact e-mail / Apeluri telefonice

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Datele cu caracter personal pe care ni le furnizezi prin completarea formularelor de contact, prin telefon sau prin e-mail sunt tratate în mod confidențial. Utilizăm datele tale cu scopul exclusiv de a prelucra cererea ta. Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor este art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD. Interesul legitim al grupului Kaufland rezultă din dorința de servi interesele și de a răspunde cererilor clienților noștri și ale vizitatorilor acestei pagini de internet, obținând și susținând astfel satisfacția clientului.

Destinatari / Categorii de destinatari: Excludem, în mod categoric, o transmitere a datelor către terții din afara grupului Kaufland. În mod excepțional, datele sunt procesate de operatori de date, la cererea noastră. Aceștia sunt selectați cu grijă, sunt audiați de noi și au, de asemenea, o obligație contractuală, conform art. 28 din RGPD. În continuare, poate fi necesar ca noi să transmitem extrase din cererea ta către partenerii contractuali (de exemplu, furnizori, în cazul cererilor specifice unui produs), în vederea prelucrării cererii tale. Însă în aceste cazuri, cererea este dinainte anonimizată, astfel încât terții să nu poată realiza nicio legătură între tine și cerere. În cazul în care transmiterea informațiilor cu caracter personal poate fi necesară, te vom informa cu privire la acest lucru și îți vom solicita acordul.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: Toate datele cu caracter personal pe care ni le-ai furnizat în cadrul cererilor (sugestii, aprecieri sau critici), prin intermediul acestei pagini de internet sau prin e-mail, sunt șterse de noi cel târziu după 90 de zile de la răspunsul final care ți-a fost oferit, respectiv sunt anonimizate în siguranță. Păstrarea pe o durată de 90 de zile se explică prin faptul că, rareori, se poate întâmpla ca tu, în calitate de client, să ne contactezi din nou în legătură cu un răspuns în aceeași privință, iar noi trebuie să putem consulta corespondența anterioară. Experiența a arătat că, de regulă, după 90 de zile, nu mai apar întrebări referitoare la răspunsurile noastre.

3. Contul de client Kaufland și lista de cumpărături

Ai posibilitatea de a îți crea un cont de utilizator (cont de client Kaufland) pe această pagină de internet și de a întreține și distribui liste de cumpărături, prin intermediul acestuia.

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Contul de client Kaufland este necesar pentru ca tu să poți crea „Liste de cumpărături“. Astfel, lista virtuală de cumpărături îți facilitează cumpărăturile, întrucât produsele disponibile pot fi introduse într-un coș digital de cumpărături. De asemenea, ai posibilitatea de a accesa rețete de pe această pagină de internet și de a adăuga în lista de cumpărături toate ingredientele necesare, printr-un clic. În plus, poți trimite o listă de cumpărături și unei alte persoane ce folosește aplicația pentru ca aceasta să efectueze cumpărăturile. În acest scop, se generează un link pe care îl poți trimite independent prin mesaj privat, e-mail sau printr-o altă modalitate de trimitere mesaje disponibilă pe dispozitivul tău mobil.

Pentru crearea unui cont de client Kaufland sunt colectate de la tine şi utilizate ca date obligatorii următoarele: adresare, nume și prenume, e-mail și o parolă selectată personal de tine. Adresa de e-mail servește exclusiv ca nume de utilizator pentru utilizarea și autentificarea pe pagina www.kaufland.ro sau în aplicația Kaufland (dacă o folosești). Numele tău este utilizat de Kaufland numai pentru a ne putea adresa ție pe nume. În plus, la utilizarea funcției „Lista de cumpărături“, sunt salvate în contul de client Kaufland articolele indicate de tine. O prelucrare suplimentară a datelor din contul de client Kaufland sau a listelor de cumpărături create nu are loc fără acordarea consimțământului separat explicit. Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor din cadrul utilizării conturilor de client Kaufland și a listei de cumpărături de tine este art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD.

Indiciu: În mod alternativ, pentru contul de client Kaufland te poți înregistra prin așa-numita autentificare prin rețelele sociale și te poți conecta în viitor (de exemplu, prin Facebook, Twitter sau Google+). Pentru aceasta este totuși necesară acordarea unui consimțământ specific. În aceste principii de protecție a datelor găsești mai multe indicații despre datele transmise astfel, la secțiunea „Autentificare prin rețele sociale / Acord extins pentru publicitate“.

Destinatari / Categorii de destinatari: Datele din contul de client Kaufland pot fi utilizate, în cadrul grupului Kaufland, doar de departamentele competente, pentru administrarea tehnică a conturilor de client Kaufland şi pentru evaluările statistice anonime. Kaufland nu transmite informații către terții din afara Kaufland.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: În general, listele de cumpărături rămân salvate pe perioadă nedeterminată în cadrul contului tău de client, cu excepția cazului în care îți ștergi contul de client sau listele individuale de cumpărături. În plus, poți șterge oricând contul de client Kaufland. Acest lucru se poate solicita prin e-mail către serviciul de clienți Kaufland, printr-o cerere de ștergere. Contul tău de client Kaufland este șters, respectiv anonimizat imediat (prin ștergerea tuturor informațiilor de identificare). Bineînețeles, te poți înregistra oricând din nou. Dacă nu mai utilizezi contul de client Kaufland timp de trei ani, efectuăm în mod automat o ștergere, dacă nu te opui acestui lucru. Te rugăm să ții cont de faptul că ștergerea contului de client Kaufland determină și ștergerea contului de client din aplicația Kaufland.

4. Autentificarea prin rețelele sociale

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Îți oferim posibilitatea să te înregistrezi și să te loghezi (autentificare prin rețelele sociale) prin intermediul conturilor Facebook, conturilor Google + sau a contului Twitter, pe www.kaufland.ro sau în aplicația Kaufland. În acest caz, nu este necesară o înregistrare suplimentară pentru contul de client Kaufland pe această pagină de internet.

În schimb, contul de utilizator al rețelei sociale (Google+, Facebook sau Twitter) este asociat contului de client Kaufland, astfel încât să te poți autentifica prin intermediul contului de utilizator al rețelei sociale la contul de client Kaufland și să te poți loga. Avantajul este că nu mai trebuie să memorezi nicio parolă nouă pentru contul de client Kaufland. Prin asociere, primim în mod automat de la Facebook Inc., Twitter Inc., respectiv Google Inc. următoarele informații:

 • ID-ul numeric al rețelei sociale;
 • prenumele și numele de familie;
 • sexul;
 • numele de utilizator pentru Twitter, Google +, respectiv Facebook;
 • dacă a fost verificat (verified) contul, de exemplu, „Da“;
 • linkul către profilul public pentru serviciul selectat al rețelei sociale.

Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor în cadrul utilizării autentificării opționale prin rețelele sociale este consimțământul tău, descris mai jos, conform art. 6 alin. (1) lit. (a) din RGPD. În cazul utilizării serviciului de autentificare prin rețelele sociale, accepți colectarea, prelucrarea și utilizarea datelor tale, descrise mai jos:

Accept ca următoarele date să poată fi transmise de la furnizorul meu de servicii privind rețelele sociale (Twitter, Facebook sau Google+) către Kaufland, în cadrul procesului de autentificare prin rețelele sociale:

 • ID-ul numeric al rețelei sociale;
 • Prenumele și numele de familie;
 • Sexul;
 • Nume de utilizator pentru Twitter, Google+, respectiv Facebook;
 • Dacă a fost verificat (verified) contul, de exemplu, „Da“.

Kaufland poate salva aceste date în „contul meu personal de client Kaufland” și le poate utiliza exclusiv în scopuri de autentificare și pentru adresarea personală în contul de client. Cunosc faptul că, prin utilizarea autentificării prin rețelele sociale, și operatorul serviciilor respective privind rețelele sociale este înștiințat cu privire la faptul că un cont de client Kaufland a fost asociat cu contul meu, pe www.kaufland.ro.

Ai posibilitatea de a îți revoca oricând consimțământul printr-un e-mail la service@kaufland.ro, cu efect în viitor. În acest caz, nu mai poți utiliza funcția de autentificare prin rețelele sociale și să te conectezi în contul de client Kaufland. În plus, toate datele salvate până la această dată pe baza consimțământului sunt șterse.

Pentru mai multe informații despre autentificarea prin Twitter, Facebook și / sau Google+ și setările referitoare la viața ta privată așa cum reiese din contul tău pe rețelele sociale, te rugăm să consulți indicațiile despre protecția datelor și condițiile de utilizare de pe Facebook (https://www.facebook.com/legal/terms), Twitter (https://twitter.com/privacy?lang=ro), respectiv Google+ (http://www.google.com/policies/privacy/?hl=ro).

Destinatari / Categorii de destinatari: În principiu, datele din contul tău de client Kaufland sunt accesibile numai departamentelor din cadrul sediului național Kaufland, care sunt responsabile cu întreținerea paginii www.kaufland.ro și a conturilor de client Kaufland. Nu are loc o transmitere de informații către terți, în afara grupului Kaufland.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: Datele de autentificare prin rețelele sociale sunt salvate și utilizate, conform descrierii, până la solicitarea unei revocări.

5. Concursurile cu premii

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Ai posibilitatea de a participa pe pagina noastră de internet la concursuri cu premii. Datele cu caracter personal transmise în cadrul participării la concursuri cu premii se utilizează exclusiv pentru derularea concursului (validarea câștigătorilor, acordarea și transmiterea premiului, anunțarea câștigătorilor). După încheierea concursului și informarea câștigătorilor, datele participanților se șterg din baza de date. În urma anumitor concursuri, poţi opta ca datele tale să intre în baza de date Kaufland, pentru a te ţine la curent cu activităţile şi promoţiile noastre. În cazul în care alegi să participi, temeiul juridic pentru prelucrarea datelor din cadrul concursurilor cu premii este, de regulă, art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD UE. În cazul furnizării unei declarații de acord suplimentare în cadrul unui concurs cu premii, temeiul juridic pentru prelucrarea datelor care se bazează pe consimțământul tău se regăsește la art. 6 alin. (1) lit. (a) din RGPD.

Dacă ți-ai dat acordul cu privire la un concurs cu premii, ai posibilitatea de a-l revoca oricând, cu efect în viitor, însă acest lucru conduce la imposibilitatea de a participa la extragere și de a câștiga.

Te rugăm să citești cu atenţie formularele de participare, precum şi regulamentele concursurilor la care participi, disponibile pe pagina noastră de internet sau, după caz, în magazine.

Destinatari / Categorii de destinatari: De regulă, datele colectate în cadrul concursurilor pot fi accesate doar de departamentul din cadrul sediului național Kaufland Romania, care a organizat acțiunea. Transmiterea de informații către terți se realizează numai dacă acest lucru este neapărat necesar pentru transmiterea și acordarea premiilor câștigate în cadrul concursurilor sau dacă ne-ai acordat consimțământul tău explicit în acest sens.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: După încheierea concursului și a notificării câștigătorului, datele participanților sunt șterse. Datele câștigătorilor sunt păstrate pe durata solicitată de lege în cazul premiilor ce depășesc valoarea neimpozitabilă de 600 de lei.

6. Consimțământul pentru abonarea la newsletter

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Ai posibilitatea de a te abona la newsletterul Kaufland prin intermediul canalelor disponibile (acest site, formulare de concurs). Acordul tău reprezintă temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu scopul trimiterii newsletterului, conform art. 6 alin. (1) lit. (a) din RGPD.

Scopul prelucrării datelor este informarea abonaților despre bunuri, campanii și concursuri ale Kaufland Romania SCS, precum și informații privind ofertele, dar fără a ne limita la acestea.

Abonarea la newsletter se face în doi pași (procedură double opt in). După trimiterea formularului de abonare, primești de la noi un e-mail cu un link de confirmare a abonării. Pentru a deveni abonat, e nevoie să confirmi accesând linkul din e-mail, în termen de 14 zile.

Prin confirmarea înregistrării, îți acorzi consimțământul pentru prelucrarea datelor în scopurile precizate în declarația de acord. Fără confirmarea sau activarea linkului de confirmare, nu îți putem trimite niciun buletin informativ.

În măsura în care te abonezi la newsletterul gratuit Kaufland, accepți faptul că sediul național Kaufland Romania poate prelucra adresa de e-mail ca fiind informație obligatorie, pentru a îți putea trimite pe e-mail newsletterul Kaufland.

În continuare, accepți faptul că putem salva informațiile cu privire la modalitatea prin care te-ai abonat la newsletter (de exemplu, din formularul de abonare sau dintr-un formular concurs), pentru a putea optimiza posibilitățile de abonare. În cazul în care, în cadrul înregistrării, ne oferi din propria inițiativă date opționale despre persoana ta (adresare, prenume, nume), accepți ca noi să utilizăm aceste date pentru a putea folosi o adresare personală în newsletter.

Destinatari / Categorii de destinatari: Datele transmise în cadrul procesului de abonare pot fi accesate doar de către departamentul din cadrul sediului național Kaufland Romania, care este responsabil cu procesarea și monitorizarea trimiterii newsletterului. Dacă în efectuarea trimiterii newsletterului sunt implicați alți operatori externi de date, aceștia au o obligaţie contractuală, conform art. 28 din RGPD, şi fac obiectul unor controale cu privire la respectarea măsurilor adecvate de siguranţă din punct de vedere organizatoric şi tehnic.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: Dacă te dezabonezi de la newsletterul Kaufland, datele profilului tău de abonat sunt șterse. În consecință, nu vei mai primi newsletterul.

7. Găsire automată a magazinului

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Scopul nostru este să îți afișăm în mod automat ofertele și informațiile valabile pentru magazinul cel mai apropiat de tine.

În acest scop, utilizăm așa-numita funcție de geolocalizare API la prima accesare a paginii printr-un dispozitiv terminal (calculator, laptop, smartphone, tabletă). La prima accesare a paginii de către tine, sunt solicitate diverse informații geospațiale ale dispozitivului terminal (date GPS / date referitoare la rețeaua WLAN în care dispozitivul este logat / informații geospațiale referitoare la adresa IP utilizată), pentru a determina locația dispozitivului. Exactitatea acestor date depinde, printre altele, de setările dispozitivului tău. Determinarea poziției dispozitivului tău se efectuează de la sine, pe dispozitivul mobil, din browser, respectiv de pe sistemul de operare, și nu face parte din prelucrarea datelor de la Kaufland. Datele de localizare nu sunt salvate de noi. Acestea sunt utilizate în timp real, pentru a determina locația actuală a celui mai apropiat magazin Kaufland și a îl seta ca magazin relevant.

Poți modifica manual oricând magazinul sugerat. Informațiile magazinului nou selectat sunt salvate apoi într-un modul cookie persistent din browserul dispozitivului tău, pentru ca tu să poți vedea ofertele relevante din magazinul cel mai apropiat de tine, în cadrul vizitelor viitoare. Temeiul juridic pentru această prelucrare a datelor este art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD (prelucrarea necesară a datelor pentru afișarea informațiilor care pot fi relevante pentru utilizator).

Destinatari / Categorii de destinatari: În cadrul extinderii magazinelor, se salvează un modul cookie care conține doar informațiile despre alocarea magazinului. Acesta este citit în mod automat la următoarea vizită în pagina noastră de internet. În plus, de regulă nimeni nu are acces la informațiile despre alocarea acestui magazin, în cazul în care nu ne-ai acordat consimțământul suplimentar explicit prin care se convine altfel.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: Informațiile despre magazinul alocat rămân salvate în modulul cookie corespunzător magazinului în browserul tău, până când ștergi modulul cookie sau alegi manual un alt magazin.

8. Utilizarea de cookie-uri

Operator și scopurile prelucrării de date / temeiuri legale:

Noi, Kaufland România SCS, suntem operatorul responsabil pentru prelucrarea datelor în legătură cu utilizarea așa numitelor cookie-uri și ale altor tehnologii similare de urmărire pe toate (sub)domeniile aferente www.kaufland.ro.

În cazul cookie-urilor este vorba de mici fișiere de text care se salvează pe terminalul (laptop, tabletă, smartphone etc.) dvs., atunci când ne vizitați paginile web. Cookie-urile nu cauzează nicio deteriorare pe terminalul dvs., nu conțin viruși, cai troieni sau alt tip de software malițios. În respectivul cookie se salvează informații care rezultă în legătură cu terminalul specific utilizat. Acest lucru nu înseamnă însă că astfel avem cunoștință în mod direct despre identitatea dumneavoastră.

Utilizarea cookie-urilor și ale altor tehnologii similare de urmărire servește - în funcție de categoria cookie-ului, respectiv a altor tehnologii similare - următoarelor scopuri:

 • Necesare din punct de vedere tehnic: Este vorba de cookie-uri și tehnologii similare în lipsa cărora nu veți putea utiliza serviciile noastre (spre ex. pentru afișarea corectă a paginii noastre web / a unor funcții dorite de dvs., pentru salvarea datelor dvs. în zona de logare, pentru a încărca coșul de cumpărături atunci când faceți cumpărături online etc.).
 • Preferințe: Cu ajutorul acestor tehnici putem lua în considerare preferințele dvs. reale sau presupuse pentru a vă putea oferi o utilizare confortabilă a paginilor noastre web. În baza setărilor dvs., spre exemplu, reușim să afișăm paginile noastre web într-o limbă potrivită dvs. Astfel reușim să evităm și afișarea unor produse care nu sunt eventual disponibile în regiunea dvs.
 • Statistică: Aceste tehnici ne permit generarea unor statistici anonime despre utilizarea serviciilor noastre cu scopul de a le modela în funcție de necesități. Astfel putem stabili, spre exemplu, felul în care paginile noastre web pot fi ajustate și mai bine la obiceiurile utilizatorilor.
 • Marketing: Astfel, putem să vă afișăm un conținut de publicitate potrivit care se bazează pe analiza comportamentului dvs. de utilizare. Comportamentul dvs. de utilizator poate fi identificat și pe diverse pagini web, browsere sau terminale în baza ID-ului de utilizator (identificare certă).

Atunci când se utilizează cookie-uri și alte tehnici similare pentru prelucrarea datelor de utilizare, în funcție de obiectivul stabilit se prelucrează mai cu seamă următoarele tipuri de date cu caracter personal:

Necesare din punct de vedere tehnic

 • Inputul utilizatorului, pentru a păstra datele introduse pe mai multe pagini subordonate (de ex. selectarea magazinului dvs. preferat în fereastra de căutare magazine);
 • Date de autentificare pentru identificarea utilizatorului după conectare cu scopul de a primi acces la conținuturi autorizate cu ocazia vizitelor ulterioare (de ex. acces la contul de client);
 • Evenimente relevante din punct de vedere al securității (de ex. recunoașterea unor încercări dese de autentificare nereușită);
 • Date pentru redarea conținuturilor multimedia (de ex. vizualizarea unor clipuri video (legate de produse) selectate de către client).

Preferințe:

 • Setări legate de adaptarea interfeței grafice cu utilizatorul care nu este legată de un identificator permanent (de ex. selectarea activă a limbii sau reprezentarea concretă a căutărilor sau a hărților în fereastra de căutare magazine).

Statistică:

 • Profiluri de utilizatori în formă pseudonimizată cu informații despre utilizarea paginilor noastre web. Acestea conțin în mod special:
  • tip/versiune browser,
  • sistem de operare utilizat,
  • URL de referință (pagina vizitată anterior),
  • numele de gazdă al calculatorului care efectuează accesarea (adresa IP),
  • ora solicitării serverului
  • ID utilizator individual și
  • evenimente declanșate pe pagina web (comportamentul de navigare).
 • Adresa IP este anonimizată în mod regulat, astfel încât - în principiu - în baza acesteia nu se va putea realiza o legătură cu persoana dvs.
 • Realizăm legătura între ID-ul de utilizator și alte date care vă aparțin (de ex. nume, adresă de e-mail etc.) doar în baza unui acord separat și explicit din partea dvs. (vezi spre ex. punctul 6 al acestor prevederi legate de protecția datelor). Doar în baza ID-ului de utilizator nu putem realiza nicio legătură cu persoana dvs.

Marketing

 • Profiluri de utilizatori în formă pseudonimizată cu informații despre utilizarea paginilor noastre web. Acestea conțin în mod special:
  • adresa IP,
  • ID utilizator individual;
  • potențiale interese legate de produse,
  • evenimente declanșate pe pagina web (comportamentul de navigare). 
 • Adresele IP sunt anonimizate în mod regulat, astfel încât în baza acestora nu se va putea identifica persoana dvs.
 • Realizăm legătura între ID-ul de utilizator și alte date care vă aparțin (de ex. nume, adresă de e-mail etc.) doar în baza unui consimțământ separat și explicit din partea dvs. (vezi spre ex. punctul 6 al acestor prevederi legate de protecția datelor). Doar în baza ID-ului de utilizator nu putem realiza nicio legătură cu persoana dvs. Partajăm ID-ul de utilizator și profilurile de utilizare aferente cu terți prin intermediul unor furnizori de rețele de publicitate dacă ne-ați acordat consimțământul în acest sens.

Baza juridică pentru utilizarea unor cookie-uri de preferințe, statistici și de marketing și pentru utilizarea unor tehnologii similare o constituie consimțământul dvs. dat în conformitate cu articolul 6 alineatul 1 litera a) RGPD. Baza juridică pentru utilizarea unor cookie-uri și tehnologii similare necesare din punct de vedere tehnic o constituie articolul 6 alineatul 1 litera b) RGPD, adică prelucrăm datele dvs. pentru a vă pune la dispoziție serviciile noastre în cursul inițierii, respectiv derulării contractului.

 

8.1 Webtracking prin intermediul Adobe Analytics

Scopul prelucrării de date/temeiul legal: Folosim informațiile colectate pe durata utilizării paginilor noastre web (adică: pagina de pe care s-a solicitat fișierul, denumirea fișierului, data și ora interogării, cantitatea de date transferată, statusul accesării precum „Fișier transferat”, „Fișierul nu a fost găsit” etc., o descriere a tipului navigatorului folosit și o adresă IP anonimizată - din care s-au tăiat ultimele trei cifre) pentru ghidarea utilizatorului, evaluări statistice, adaptarea paginilor noastre web la necesitățile dvs., afișarea publicității pe pagina web (afișarea unor informații despre produse pe butoanele corespunzătoare ale acestei pagini web care să corespundă comportamentului dvs. de navigare pe www.kaufland.ro) și în scopul apărării împotriva unor interogări neregulate a ofertei noastre web. În acest scop utilizăm cookie-uri prin care se dirijează conexiunea dvs. la paginile noastre web pe durata sesiunii. Fiind însărcinată de noi, societatea Adobe Systems GmbH, în situația în care ne oferiți consimțămâtul, va plasa în acest scop un cookie permanent în navigatorul dvs. de internet pentru a crea un profil de utilizator pseudonimizat. Prin intermediul acestui cookie permanent este posibilă recunoașterea browserului dvs. cu ocazia unei noi accesări a acestei pagini web. Acest lucru servește publicității, studiului de piață și configurării paginii noastre web într-o manieră care să corespundă nevoilor utilizatorilor.

Datele prelevate prin intermediul tehnologiei Adobe-Analytics nu se utilizează pentru identificarea personală a utilizatorilor acestei pagini web. Datele de utilizare stocate în cookie nu se vor corela nici cu date cu caracter personal prin intermediul purtătorului pseudonimului. Temeiul juridic pentru această stocare de date și pentru utilizare prin intermediul cookie-ului permanent o constituie art. 6 alin. 1 a) RGPD. Puteți să vă opuneți oricând, cu efect pentru viitor, prelevării și stocării de date prin intermediul cookie-ului permanent plasat de Adobe Systems GmbH. În acest sens trebuie să faceți click aici (sau mai jos la punctul 9.12) pe link-ul corespunzător și să vă confirmați opoziția pe pagina către care veți fi redirecționat. În acest caz, Adobe va plasa un cookie permanent de tipul „Do not track” în navigatorul dvs., iar tehnologia Adobe nu va mai fi utilizată.

Destinatari / Categorii de destinatari: În cursul prelucrării datelor dvs., acestea vor fi dezvăluite / transmise în cadrul societății Kaufland România doar următorilor destinatari (departamentul de specialitate marketing/BI Kaufland). În măsura în care Adobe sau alți prestatori de servicii tehnice vor accesa datele în scopul oferirii unor servicii de suport, se va face doar cu încheierea prealabilă a unor contracte cu aceștia privind prelucrarea prin persoane împuternicite în conformitate cu art. 28 RGPD.

8.2 Google Conversion Tool

Scopul prelucrării de date/Temeiul juridic: Această pagină web utilizează și unealta Google Conversation pentru analiza pseudonimizată internă a eficienței reclamelor afișate. În cazul în care ajungeți pe pagina noastră web prin intermediul unei alte pagini web, făcând click pe o reclamă Kaufland (reclamă tip text, banner de publicitate) afișată pe aceasta, respectivul banner de publicitate va introduce un cookie în browser-ul dvs. Dacă în cazul acelui banner de publicitate este vorba de o campanie publicitară derulată prin intermediul Google, atunci Google va introduce cookie-ul corespunzător în momentul în care se face click-ul pe bannerul publicitar. Nici Conversion Partner-ul nostru și nici Kaufland nu pot vizualiza celelalte pagini web pe care le-ați accesat. Nu colectăm și nu primim nici informații în baza cărora s-ar putea proceda la identificarea personală a utilizatorilor. Informațiile obținute prin intermediul tehnologiei Conversion-Tracking se utilizează în mod exclusiv pentru a realiza statistici despre succesul și utilizarea campaniilor noastre. Aceste cookie-uri își pierd valabilitatea după 30 de zile. Baza juridică pentru utilizarea tehnologiei cookie o constituie art. 6 alin. 1 a) RGPD. În cazul în care nu doriți să fiți incluși în această analiză, puteți dezactiva utilizarea cookie-urilor din setările browser-ului dvs. sau puteți să vă exprimați opoziția aici (sau mai jos la punctul 9.12).

Destinatari / Categorii de destinatari: Informația conform căreia dvs., în calitate de vizitator anonim, ați ajuns pe pagina noastră web prin intermediul unui banner publicitar Kaufland, se citește din cookie-ul dvs. și se prelucrează în mod anonim de către noi și de partenerul nostru de conversie (de ex. Google). În cursul acestei operațiuni nu se transmit mai departe informații personale despre dvs.

8.3 Tehnologia de conversie Facebook

Scopul prelucrării de date/Temeiul juridic: Pe paginile noastre web utilizăm serviciile Facebook Conversion Pixel și Facebook Remarketing. Cu ajutorul Facebook Conversion Pixel, noi și Facebook putem identifica faptul că cineva a făcut click pe anunțul nostru publicitar prin Facebook și că a fost redirecționat astfel către pagina noastră. Noi nu vom putea vedea însă ce alte pagini web ați mai accesat. Informațiile obținute prin intermediul Facebook Conversion Pixel se utilizează pentru a realiza statistici despre succesul și utilizarea anunțurilor noastre publicitare prin Facebook. Nu colectăm și nu primim însă informații în baza cărora s-ar putea proceda la identificarea personală a utilizatorilor. Prin intermediul tehnologiei Facebook Remarketing, utilizatorii care au accesat paginile noastre web vor putea fi targetați pe alte pagini web cu alte anunțuri publicitare de către Facebook. Noi nu colectăm însă și nu primim informații despre acei utilizatori Facebook cărora li se afișează într-adevăr astfel de anunțuri publicitare specifice. O identificare a utilizatorilor individuali nu ne este posibilă nici în acest caz. Baza juridică pentru această prelucrare a datelor o constituie art. 6 alin. 1 a) RGPD. Puteți să vă exprimați oricând opoziția față de această prelucrare de date.  În acest sens trebuie să faceți click aici pe următorul link (sau mai jos la punctul 9.12) și să vă confirmați opoziția pe pagina către care veți fi redirecționat.

Mai multe informații despre scopurile și volumul colectării și prelucrării datelor dvs. cu caracter personal de către Facebook, precum și despre setările prin care vă puteți proteja sfera privată pe Facebook găsiți pe Politica Facebook referitoare la protecția datelor. Puteți dezactiva opțiunea prin intermediul Digital Advertising Alliance în SUA, prin Digital Advertising Alliance of Canada în Canada, respectiv prin European Interactive Digital Advertising Alliance în Europa sau prin intermediul setărilor terminalului dvs., astfel încât să nu vi se mai afișeze anunțuri publicitare online bazate pe interese de către Facebook sau alte companii participante.

Destinatari / Categorii de destinatari: În baza Facebook Conversion Pixel, noi și Facebook putem identifica faptul că cineva a făcut click pe anunțul nostru publicitar prin Facebook și că a fost redirecționat astfel către pagina noastră. Informațiile create prin intermediul cookie-ului și/sau prin intermediul graficelor despre felul în care ați utilizat această pagină web se transmit către un server Facebook localizat în SUA și se stochează acolo. Facebook utilizează aceste informații recepționate pentru a realiza o evaluare a comportamentului dvs. de utilizator în ceea ce privește anunțurile publicitare ale Facebook. Facebook va transmite aceste informații și către terți, în măsura în care acest lucru este prevăzut prin lege sau dacă aceste date sunt prelucrate de către terți din însărcinarea Facebook. Facebook nu va face legătura între adresa dvs. IP și alte date stocate de Facebook.

8.4 Retargeting și măsurarea eficienței publicității Double Click

Scopul prelucrării de date/Temeiul juridic: Pe paginile noastre web folosim și tehnologiile de retargeting ale Double Click. Scopul serviciului Double Click constă în identificarea unor vizitatori care în trecut au mai vizitat paginile web ale clienților Double Click (pagini web, aplicații newsletter-uri) pentru a le afișa acestora bannere publicitare personalizate. Double Click utilizează în acest scop cookie-uri care nu permit o identificare personală a vizitatorilor paginii. Temeiul juridic pentru această stocare de date și pentru utilizare prin intermediul cookie-ului permanent o constituie art. 6 alin. 1 a) RGPD. Puteți să vă opuneți oricând, cu efect pentru viitor, prelevării și stocării de date prin intermediul cookie-ului Sizmek. În acest sens trebuie să faceți click aici pe următorul link (sau mai jos la punctul 9.12) și să vă confirmați opoziția pe pagina către care veți fi redirecționat.

Destinatari / Categorii de destinatari: De îndată ce veți accesa cu același browser alte pagini web, ale căror operatori sunt și ei clienți Sizmek, aceștia vor citi informațiile conținute în cookie-ul permanent Double Click (este vorba de paginile web vizitate prin intermediul browser-ului) pentru a afișa conținuturi publicitare adaptate prin intermediul unor bannere.

8.5 Durata de stocare / criterii pentru stabilirea duratei de stocare în cazul cookie-urilor

Durata de stocare pentru cookie-uri o regăsiți în cadrul Politicii de cookie-uri. În cazul în care rubrica „Expirare” este menționat „persistent”, respectivul cookie se salvează în mod permanent până la retragerea consimțământlui corespunzător.

8.6 Sumar cu toate opțiunile de opoziție

Următoarele unelte de tracking și de analiză în sensul art. 6 alin. 1 a RGPD sunt implementate pe această pagină web. Puteți să vă exprimați opoziția față de utilizarea acestora cu efect pentru viitor, făcând click pe linkurile corespunzătoare:

 • Prestatori de servicii: Adobe Webtracking System; Link către posibilitatea de exprimare a opoziției
 • Prestatori de servicii: Google Conversion Tool; Link către posibilitatea de exprimare a opoziției
 • Prestatori de servicii: Rețea de publicitate Google-Display; Link către posibilitatea de exprimare a opoziției
 • Prestatori de servicii: Tehnologie Facebook Conversion; Link către posibilitatea de exprimare a opoziției
 • Prestatori de servicii: Retargeting și măsurarea eficienței publicității Double Click; Link către posibilitatea de exprimare a opoziției

 

Înainte de a accepta modulele cookie:

AMCVS_BCF65C6655685E857F000101%40AdobeOrg

Tip: Tracking-Cookie

Produs: Adobe Marketing Cloud

Descriere: ID vizitator

Domeniu: .kaufland.ro

Informații suplimentare: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/mcvid/mcvid_cookies.html

AMCV_BCF65C6655685E857F000101%40AdobeOrg

Tip: Tracking-Cookie

Produs: Adobe Marketing Cloud

Descriere: ID vizitator 

Domeniu: .kaufland.ro

Informații suplimentare: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/mcvid/mcvid_cookies.html

TS0194e86f (sau alt cookie care începe cu "TS")

Tip: Technical Cookie

Produs: BIG-IP Application Security Manager

Descriere: Folosit de firewall-ul aplicației web pentru a împiedica „transmiterea dublă a formularelor” (Cross Site Request Forgery).

Domeniu: .kaufland.ro

Informații suplimentare: https://support.f5.com/csp/article/K11903

language

Tip: Tracking-Cookie

Produs: Adobe Analytics

Descriere: Stochează preferința de limbă utilizată în pagina curentă.

Domeniu: .kaufland.ro

oldStoreName

Tip: Technical Cookie

Produs: Content-Management-System

Descriere: Stochează magazinul selectat anterior.

Domeniu: .kaufland.ro

s_cc

Tip: Tracking-Cookie

Produs: Adobe Analytics

Descriere: Acest modul cookie este setat și citit de codul JavaScript pentru a determina dacă modulele cookie sunt activate sau nu. Singura valoare posibilă este „true”. Nu este posibilă urmărirea folosind acest modul cookie.

Domeniu: .kaufland.ro

Informații suplimentare: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/whitepapers/cookies/cookies_analytics.html

storeName

Tip: Technical Cookie

Produs: Content-Management-System

Descriere: Stochează magazinul curent.

Domeniu: .kaufland.ro

După acceptarea modulelor cookie și reîncărcarea paginii (cookie-urile de mai sus, plus următoarele):

_ga

Tip: Tracking-cookie

Produs: Google Analytics

Descriere: Folosit pentru a distinge utilizatori diferiți.

Domeniu: .adobedtm.com

Informații suplimentare: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

_gat

Tip: Tracking-Cookie

Produs: Google Analytics

Descriere: Folosit pentru a accelera rata request-urilor.

Domeniu: .adobedtm.com

Informații suplimentare: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

_gid

Tip: Tracking-Cookie

Produs: Google Analytics

Descriere: Folosit pentru a distinge utilizatori diferiți.

Domeniu: .adobedtm.com

Informații suplimentare: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

s_sq

Tip: Tracking-Cookie

Produs: Adobe Analytics

Descriere: Acest modul cookie este setat și citit de codul JavaScript atunci când funcționalitățile ClickMap și Map Activity sunt activate; conține informații despre linkul anterior pe care a făcut clic utilizatorul.

Domeniu: .kaufland.ro

Informații suplimentare: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/whitepapers/cookies/cookies_analytics.html

sat_track

Tip: Tracking-Cookie

Produs: Adobe Marketing Cloud

Descriere: Utilizatorii vor fi urmăriți numai dacă acest modul cookie există și are setată valoarea „true”, în concordanță cu regulile UE.

Domeniu: .kaufland.ro

Informații suplimentare: https://helpx.adobe.com/dtm/kb/how-do-i-enable-eu-compliance-for-my-analytics-tool.html

Alte module cookie ce pot fi setate de Adobe DTM (Dynamic Tag Management) după acceptarea modulelor cookie:

 • _sdsat_landing_page
 • _sdsat_session_count
 • _sdsat_pages_viewed
 • _sdsat_traffic_source

Aceste module cookie vor fi setate numai dacă o regulă DTM are nevoie de ele (ceea ce nu este cazul în prezent). Informații suplimentare: https://helpx.adobe.com/dtm/kb/what-cookies-are-set-by-dtm.html.

9. Kaufland Online Feedback

Chestionarul online este realizat de către MaritzCX GmbH în numele Kaufland. Nu sunt colectate date personale cu ocazia completării chestionarului. Răspunsurile tale vor fi tratate în mod anonim și confidențial. Vor fi respectate toate reglementările aplicabile privind protecția datelor, iar datele nu sunt utilizate în scopuri publicitare sau de marketing.

10. Fișiere audio încorporate de pe Soundcloud

Utilizăm serviciul SoundCloud, furnizat de SoundCloud Limited, pentru încorporarea sunetului și a fișierelor audio. SoundCloud este serviciul legat de muzică online pentru schimbul și distribuirea de fișiere audio, cu sediul în Regatul Unit și filială în Germania.

Dacă accesezi una dintre paginile noastre web cu un fișier audio, browserul stabilește o legătură directă cu serverele Soundcloud. Prin intermediul unui modul încorporat în site, accesezi pagina de internet de Soundcloud. Noi nu influențăm cantitatea de date și utilizarea datelor de Soundcloud Limited. În acest scop, Soundcloud Limited este responsabil din punct de vedere juridic.

Informații în acest scop găsești și la următorul link: https://soundcloud.com/pages/privacy.

11. Videoclipuri YouTube încorporate

Pe unele subpagini sau parțial pe pagina principală www.kaufland.ro pot exista temporar videoclipuri disponibile pentru redare, într-un cadru YouTube. Dacă redai videoclipul, accesează, prin intermediul cadrului, pagina web www.youtube.com a Google Inc. Noi nu influențăm cantitatea de date și utilizarea datelor de către Google Inc., care rezultă prin accesarea paginii web YouTube. În acest scop, Google Inc. este responsabil din punct de vedere juridic.

Mai multe informații despre utilizarea datelor de către Google găsești la următorul link: https://policies.google.com/privacy?hl=ro.

12. Criptare

Noi luăm măsuri de siguranță tehnice și organizatorice, pentru a proteja cât mai mult datele împotriva accesului neautorizat. Pe lângă asigurarea mediului operațional, utilizăm metode de criptare. Informațiile oferite de tine sunt transmise și verificate în mod automat, în formă criptată, cu ajutorul unui protocol SSL (Secure Socket Layer), pentru a preveni utilizarea abuzivă a datelor de terți. Poți observa faptul că bara de stare a browserului tău conține simbolul lacătului și că linia de adresă începe cu „https...“.

13. Drepturile tale ca persoană implicată

Conform art. 15 alin. (1) din RGPD, ai dreptul de a obţine în mod gratuit, la cerere, informaţii despre datele tale cu caracter personal, stocate de Kaufland.

În plus, în cazul în care există cerinţe legale, ai dreptul de a modifica (art. 16 din RGPD), de a şterge (art. 17 din RGPD) şi de a limita (art. 18 din RGPD) prelucrarea datelor cu caracter personal.

În măsura în care prelucrarea datelor se bazează pe art. 6 alin. (1) lit. (e) sau (f) din RGPD, ai la dispoziţie un drept de opozitie, conform art. 21 din RGPD. În măsura în care te opui unei prelucrări a datelor, aceasta nu mai este valabilă pe viitor, exceptând cazul în care operatorul demonstrează ca are motive imperioase care justifică prelucrarea şi care prevalează asupra intereselor, drepturilor şi libertăţilor persoanei vizate.

În cazul în care îți dai acordul de prelucrare a datelor, ai la dispoziţie un drept de transfer al datelor, conform art. 20 din RGPD.

În măsura în care prelucrarea datelor se bazează pe un consimţământ, conform art. 6 alin. (1) lit. (a) sau art. 9 alin. (2) lit. (a) din RGPD, acesta poate fi oricând revocat, cu efect în viitor, fără ca acest lucru să afecteze legalitatea prelucrării anterioare.

În situațiile menţionate anterior, în cazul în care există întrebări deschise sau în cazul reclamaţiilor în scris sau prin e-mail, te rugăm să te adresezi responsabilului cu protecția datelor.

În plus, dispui de dreptul de a depune reclamaţii la o autoritate de supraveghere a protecţiei datelor. Autoritatea de supraveghere a protecţiei datelor din ţara în care locuiești sau în care se află sediul persoanei responsabile este competentă în acest sens.

14. Datele prelucrate atunci când ne vizitați website-ul

Informația prezentată la această secțiune se aplică în același mod atât în cazul website-urilor noastre, precum și în cazul sub-domeniilor sau sub-paginilor asociate. Scopurile și temeiurile legale ale prelucrării

Atunci când vizitați website-ul nostru, sunt generate log-uri conținând următoarele informații:

 • website-ul/aplicația prin care ați accesat website-ul nostru (adresa URL)
 • adresa IP
 • data și ora accesării
 • solicitarea clientului
 • codul de răspuns http
 • volumul de date transmis
 • numele si URL-ul fișierului solicitat
 • informații despre tipul browser-ului și sistemul de operare pe care îl utilizați la accesare website-ului
 • numele furnizorului dumneavoastră de internet

Temeiul legal pentru prelucrare este art. 6 alin. (1) lit. (f) din GDPR. Interesul nostru legitim derivă din interesul de a ne proteja sistemele și de a preveni activitatea neconformă sau frauduloasă de fiecare data când un utilizator accesează website-ul nostru.

Când prelucrarea datelor menționate mai sus este necesară pentru întreprinderea demersurilor pentru încheierea unui contract sau în cadrul executării contractului, prelucrăm datele dumneavoastră în temeiul art. 6 alin. (1) lit. b) din GDPR.

Destinatari/categorii de destinatari

Ca  regulă, nu transferăm datele către părți terțe în afara Grupului Kaufland. În situații excepționale, putem avea un împuternicit care să prelucreze datele în numele nostru. Acești împuterniciți sunt selectați cu atenție și responsabilitățile acestora legate de prelucrare sunt stabilite printr-un contract în conformitate cu art. 28 din GDPR.

Obligația de a furniza date

Nu sunteți obligat de nicio clauză legală sau contractuală să ne furnizați date cu caracter personal. Cu toate acestea, astfel de date vor fi prelucrate pentru considerente tehnice la momentul la care accesați website-ul nostru. Singura modalitate de a evita prelucrarea de date este prin încetarea utilizării website-ului nostru.

Perioada de stocare

Stocăm datele menționate mai sus pentru o perioadă de 7 zile.

15. Datele de contact ale responsabilului cu protecţia datelor

E-mail: protectiadatelor@kaufland.ro
Adresă poștală:
Kaufland Romania SCS
Str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144, Sector 2, București
În atenția responsabilului cu protecția datelor