Implicare în societate

Ne implicăm activ în societate

Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate.

De aceea,  susținem organizații și proiecte care își propun să ajute persoanele din medii defavorizate și ne implicăm activ în diferite campanii de voluntariat.

 

Donează!

Kaufland a susținut din nou Blood Network la Untold și Neversea

Blood Network - Untold

Pentru al treilea an consecutiv, am sprijinit campania Blood Network, inițiată de organizatorii festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA.

Campania s-a desfășurat în perioada 29 mai – 29 iunie 2018 în toate centrele de transfuzii din țară, precum și în cadrul caravanelor mobile prezente în șase orașe din România: Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, București și Constanța.

Persoanele care au donat sânge la caravana mobilă și s-au înscris în baza de date a rețelei „Și Eu Donez”, au primit un bilet gratuit de o zi la UNTOLD sau la NEVERSEA. De asemenea, cei care au donat sânge în perioada campaniei la unul dintre centrele de transfuzii din țară au primit un cod de donator pe care l-au putut înscrie pe site-ul untold.com sau neversea.com, în funcție de festivalul la care vor să participe. Ulterior, aceștia au primit un cod de discount pe e-mail, putând beneficia de:

 • prețul special de 499 de lei plus taxe pentru abonamentul la UNTOLD;
 • prețul special de 399 de lei plus taxe pentru abonamentul la NEVERSEA.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe site-ul campaniei, accesând www.sieudonez.ro.


Investiții comunitare 

Sprijinim comunitatea

În calitate de companie responsabilă, am crescut de la an la an nivelul de implicare în comunitate și capacitatea noastră de a fi un aliat de bază pentru nevoile societății.

Activitatea noastră are impact asupra vieții a mii de beneficiari: de la crearea de noi oportunități și îmbunătățirea vieții în comunitate, până la încurajarea copiilor cu rezultate bune, pentru a le susține viitorul.

Detalii despre fiecare proiect sunt incluse în raportul anual de investiții comunitare al Kaufland România, ce analizează investițiile noastre comunitare și prezintă integrat inițiativele sociale în care ne implicăm.

 


Romania CSR Index 2018

Cea mai responsabilă companie din România

https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/64/94/Asset_2536494.jpg

Kaufland România a obținut primul loc în topul celor mai responsabile companii din țară în 2018, obținând 94 de puncte din 100, conform analizei celei de-a treia ediții Romania CSR Index, ce a inclus peste 600 de companii din țară. Compania a obținut distincția Gold Level în cadrul conferinței ,,Best Practices in Romanian CSR”.

Premiul Gold Level reprezintă o recunoaștere a eforturilor companiei de a reuni, într-un raport de sustenabilitate aliniat standardelor internaționale de raportare GRI, toate informațiile non-financiare relevante. Raportul face parte dintr-un amplu proces de investiții în sustenabilitate demarat de companie.


Ambasada Sustenabilității

Primul spațiu de întâlnire al celor care luptă pentru o Românie mai bună

https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/61/39/Asset_2536139.jpg

Alături de The CSR Agency, am inaugurat Ambasada Sustenabilității în România, spațiul care aduce la un loc liderii care luptă pentru un mediu economic și o societate responsabilă în România.

Ambasada, situată într-o clădire monument istoric pe strada Speranței nr. 42, București, își propune să coaguleze și să dezvolte comunitatea tuturor actorilor care vor să aibă o activitate responsabilă pentru România, adresându-se astfel mediului de afaceri, asociațiilor profesionale, mediului guvernamental, societății civile, mediului academic și celui diplomatic.

Ca partener fondator și ca susținător a peste 200 de proiecte de CSR anual, Kaufland România asigură existența acestui spațiu în care comunitatea interesată de CSR să se reunească, din dorința de a încuraja astfel demersurile companiilor, ONG-urilor sau actorilor din mediul guvernamental de a se implica pentru viitorul unei Românii sustenabile.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.ambasadasustenabilitatii.ro.


Responsabilitate

Kaufland, partener social pentru România 

Prin implicare constantă contribuim la binele societății în care ne desfășurăm activitatea. De aceea, în fiecare an planificăm cu atenție modul în care putem susține organizații care ajută persoanele din medii defavorizate.

În clipul video sunt prezentate principalele proiecte în care ne-am implicat pe parcursul anului 2017. 

Mai multe informații despre proiectele pe care le susținem și organizațiile nonprofit cu care colaborăm sunt disponibile în raportul Investiția Kaufland împotriva sărăciei, ce prezintă integrat inițiativele și contribuția noastră la reducerea sărăciei în România. 


Sustenabilitate 

Kaufland susține obiectivele Global Compact Network România

Sustenabilitate

Suntem mândri să facem parte din Global Compact Network România, reprezentanța locală a rețelei ce pune în practică principiile globale ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru setarea unei agende a sustenabilității.

Mai mult, începând cu iulie 2017, Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Communication Kaufland România, este vicepreședinte în Comitetul Director al Global Compact Network România.

Responsabilitatea noastră față de societate și mediul înconjurător este susținută de investițiile permanente în proiecte pentru comunitatea locală, derulate împreună cu ONG-uri partenere din domenii precum: cauze sociale, sănătate, educație, sport, protecția mediului și evenimente culturale, dar și de gestionarea responsabilă a resurselor naturale.

Despre Global Compact Network

Cu mai mult de 12.000 de participanți din peste 160 de țări, Global Compact Network este o inițiativă a Organizaţiei Naţiunilor Unite dedicată companiilor care se angajează să îşi alinieze operațiunile și strategiile cu 17 obiective de dezvoltare durabilă, respectiv zece principii universal acceptate în domeniile drepturilor omului, protecției muncii și a mediului înconjurător și anticorupției.

Principiile derivă din Declarația Universală a Drepturilor Omului, Declarația Organizației Internaționale a Muncii despre Principiile și Drepturile Fundamentale la Locul de Muncă, Declarația de la Rio despre Mediu și Dezvoltare și Convenția ONU Împotriva Corupției.

Global Compact Network ajută companiile să își îndeplinească angajamentele de a opera în mod responsabil și să sprijine societatea.

Obiective susținute de Kaufland România

ZERO FOAMETE
Eradicarea foametei, garantarea siguranței alimentare și a nutriției de calitate și promovarea agriculturii sustenabile.

SĂNĂTATE ȘI BUNĂSTARE
Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea unui stil de viață sănătos la orice vârstă.

EDUCAȚIE DE CALITATE
Acces echitabil la educație de calitate și promovarea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru toți.

CONDIȚII DECENTE DE MUNCĂ ȘI CREȘTERE ECONOMICĂ
Promovarea creșterii economice susținute, sustenabile și incluzive, locuri de muncă productive și condiții decente de lucru pentru toți.

CONSUM ȘI PRODUCȚIE RESPONSABILE
Asigurarea unor modele sustenabile de consum și producție.

Cele zece principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite

 1. Companiile ar trebui să sprijine și să respecte protecția drepturilor universale ale omului.
 2. Companiile ar trebui să se asigure că nu sunt complici ale abuzurilor în ceea ce privește drepturile omului.
 3. Companiile ar trebui să susțină libertatea de asociere și să recunoască efectiv dreptul de negociere colectivă.
 4. Companiile ar trebui să susțină eliminarea tuturor formelor de muncă forțată și obligatorie.
 5. Companiile ar trebui să susțină eliminarea efectivă a muncii minorilor.
 6. Companiile ar trebui să susțină eliminarea discriminării în ceea ce privește angajarea și posturile.
 7. Companiile ar trebuie să promoveze o abordare preventivă a provocărilor mediului înconjurător.
 8. Companiile ar trebuie să susțină asumarea inițiativelor pentru promovarea unei responsabilități solide față de mediu.
 9. Companiile ar trebuie să susțină încurajarea dezvoltării și promovării tehnologiilor prietenoase cu mediul.
 10. Companiile ar trebui să lupte împotriva tuturor formelor de corupție, inclusiv șantajul și mituirea.

#KauflandSprijină

Umanitara de Paște 

Împreună cu GTC Motorsport și Asociația Reality Check am participat și în 2018 la Umanitara de Paște, campanie în cadrul căreia 280 de persoane din satele izolate din județul Buzău au primit alimente, obiecte de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și materiale de construcție, electrocasnice, ochelari de vedere etc.

În total, cei 95 de participanți din convoiul umanitar au împărțit 12 tone de produse în peste 150 de gospodării.

În clipul video poți vedea cum au decurs pregătirile pentru campanie și întâlnirea cu oamenii din județul Buzău.


Cancel Cancer 

Kaufland și AVON au spus #CancelCancer

https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/62/78/Asset_1836278.jpg

În perioada 02 noiembrie - 06 decembrie 2017, împreună cu AVON Cosmetics România le-am oferit femeilor posibilitatea de a beneficia în mod gratuit de o ecografie mamară, una dintre cele mai importante investigații necesare pentru depistarea afecțiunilor la nivelul sânilor.

Astfel, într-un spațiu special dedicat în parcările magazinelor Kaufland din 8 orașe (Oradea, Braşov, Târgu Mureș, Sibiu, Iaşi, Ploieşti, Craiova şi Constanţa), un specialist al Rețelei Private de Sănătate Regina Maria a realizat gratuit ecografii mamare.

În cadrul campaniei au fost oferite aproximativ 30 de ecografii mamare în fiecare zi, durata medie de realizare a acestei proceduri fiind de 20 de minute.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici


Atlantic Challenge

Kaufland a susținut aventura Atlantic4

Atlantic Challenge

Am susținut Atlantic4, prima echipă românească ce a traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle.

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au plecat pe 14 decembrie 2017 din La Gomera (Spania), în cadrul celei mai grele curse de canotaj din lume, „Talisker Whisky Atlantic Challenge” și au ajuns în Antigua (Caraibe) pe 22 ianuarie, după 38 de  zile, 14 ore şi 32 de minute. Pe lângă premiera adusă pentru România, ei au stabilit un nou record al cursei pentru cea mai rapidă traversare a Oceanului Atlantic cu o ambarcaţiune de tip PURE de 4 membri, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute.

Cu ocazia încheierii cursei, am donat 100.000 euro echipei Atlantic4 pentru împlinirea cauzei nobile pentru care a concurat, susținând astfel completarea fondurilor necesare ridicării centrului HOSPICE Casa Speranței în Adunații Copăceni, pentru copiii cu boli rare sau incurabile.

Campusul va cuprinde: o unitate cu 12 paturi pentru copii, spaţiu de cazare pentru taberele de vară, spaţiu de cazare pentru familii aflate in situații-limită şi care au nevoie de adăpost temporar până când asistenţii HOSPICE găsesc o soluţie permanentă, centru de zi, centru educaţional, un spaţiu dotat ca sală de conferinţe unde se vor ţine traininguri atât pentru specialişti cât şi pentru familiile pacienţilor, pentru a le acorda o mai bună îngrijire copiilor afectați.

Mai multe detalii despre campanie găsești aici: www.atlantic4.ro


Patrula Școlară

Kaufland și United Way România promovează siguranța rutieră

Patrula Școlară

Am susținut inițiativa United Way România de promovare a siguranței rutiere în rândul copiilor și adulților, organizată în parteneriat cu Poliția Română – Direcția Rutieră și Ministerul Educației Naționale. 

În prima etapă a programului, peste 55.000 de copii și 140.000 de adulți din întreaga țară au beneficiat gratuit de educație rutieră, prin intermediul acțiunilor care au avut loc în 102 școli și 102 magazine Kaufland, în perioada 29 mai 2017 – 10 iunie 2017.

Peste 40.000 de premii au fost acordate în cadrul activităților de educație rutieră, printre care se numără și cursuri de condus defensiv la Academia Titi Aur, pentru adulți.

Programul a continuat cu a doua etapă, pe perioada verii, cu o campanie de informare derulată pe canalele media, prin concursuri cu premii și promoții comerciale în magazinele Kaufland România. 


Big Build

Kaufland și Habitat for Humanity construiesc viitorul

Big Build

Suntem partenerul strateg al asociației Habitat for Humanity și al proiectului Big Build, implicându-ne în mai multe proiecte ce au ca scop oferirea oamenilor fără posibilități șansa de a avea o locuință decentă.

Astfel, voluntari din partea Kaufland au participat la construirea unui ansamblu de locuințe în Ploiești pentru familii care aveau nevoie urgentă de o casă decentă și sănătoasă.

De asemenea, ne-am implicat și în construirea a 12 case în localitatea Cumpăna, județul Constanța, unde au fost depuse peste 300 de cereri pentru o casă. Proiectul ar trebui să se încheie în anul 2018.

Un alt proiect important la care am participat, în calitate de partener strateg, este cel din Bacău, unde au fost construite 36 de case în 5 zile. De aceste case vor beneficia 36 de familii cu venituri mici. Mai multe detalii sunt disponibile aici


Educație ecologică

Kaufland a intrat în cursa pentru un viitor verde

Let's Get Green

Am susținut Let’s Get Green! – cea mai amplă campanie națională de educație ecologică, organizată de Let`s Do It, Romania!

Proiectul a invitat elevii, profesorii și părinții din toată țara să participe la prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu. Totodată, prin acest proiect s-a dorit încurajarea voluntariatului pentru toate vârstele. Competiția s-a desfășurat pe platforma www.letsgetgreen.ro, în perioada octombrie 2017 – iunie 2018.

Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, a fost acordat școlii gimnaziale Doba din Satu Mare, în vederea efectuării de lucrări de îmbunătățire. De asemenea, au fost acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare.


Bike-sharing

Ia orașul la pedale cu I’Velo Urban

Bike-sharing

Împreună cu Raiffeisen Bank am susținut lansarea primelor stații autorizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban, proiect realizat de Asociația Green Revolution.

I'velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

210 biciclete vor putea fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp. De asemenea, au fost amplasate 6 stații în cele mai importante zone din oraș și poziționate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun. Stațiile automatizate de bike-sharing sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles și Kaufland Barbu Văcărescu.

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să își creeze un cont pe www.ivelo.ro sau să se înregistreze la unul din centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău (metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) și Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi cardul I’Velo.  Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizată I’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

Mai multe informații și amănunte despre cum funcționează conceptul stațiilor automatizate de bike-sharing poți găsi accesând site-ul www.ivelo.ro.


OlimpiadeleK

Viitorul stă în educație

OlimpiadeleK

Am sponsorizat și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Ştiinţifice programul de responsabilitate socială OlimpiadeleK. Programul a oferit şansa unităţilor de învăţământ din România de a dezvolta un mediu fertil şi propice formării următoarelor generaţii.

OlimpiadeleK a reprezentat o competiţie naţională între unităţile de învăţământ preuniversitare. Unităţile de învăţământ de stat au fost invitate să formeze echipe de elevi şi profesori, să se înscrie pe platforma online www.olimpiadelek.ro, iar apoi să desfăşoare diferite activităţi creative cu impact educaţional, participând la o competiţie unde pasiunea şi implicarea pun în mişcare proiecte inspirate.

Unităţile de învăţământ câştigătoare (Top Fruntaşi şi Top Hărnicuţi), care au demonstrat dedicare şi responsabilitate în dezvoltarea şi implementarea activităţilor, au obţinut premii financiare notabile. Cu ajutorul premiilor, acestea au transformat şcolile sau grădiniţele în medii de învăţare modern echipate, care susţin activităţi şcolare diverse, adaptate nevoilor de dezvoltare ale copiilor.

OlimpiadeleK

Impactul proiectului

Investiții în educație

Investițiile totale totale în unitățile de învățământ câștigătoare au foat în valoare de 2.290.000 euro, împărțite astfel:

 • 103 de școli finanțate cu 2.090.000 euro în cadrul TOP FRUNTAȘI
 • 100 de școli finanțate cu 200.000 euro în cadrul TOP HĂRNICUȚI

Cele mai multe unități de învățământ câștigătoare au investit în echipamente electronice fie cu scopul de a moderniza anumite laboratoare sau săli de clasă, fie pentru a dota laboratoare nou create.

Alte tipuri de investiții realizate de o parte considerabilă a unităților de învățământ sunt: construirea, renovarea sau modernizarea unor clădiri, săli sau alte spații anexe și achiziția de mobilier pentru sălile de clasă, laboratoare sau alte tipuri de cabinete școlare (medicale, psihologice, cancelarii etc.).

De asemenea, o mare parte dintre unitățile de învățământ căștigătoare în competiția Olimpiadele K au învestit în achiziția unor obiecte de inventar, cel mai frecvent, printre acestea numărându-se diverse tipuri de materiale didactice (hărți, planșe, mulaje etc.) și materiale sportive (mingii, saltele, conuri, echpamente sportive).

O altă parte semnificativă a unităților de învățământ a ales să își completeze efectivul de cărți din bibliotecile proprii sau să achiziționeze manuale școlare, dicționare sau atlase pentru laboratoarele de specialitate.

Numărul de beneficiari

 • Număr total de beneficiari ai proiectului: 101.824
 • Unități de învățământ active: 1.190
 • Elevi implicați: 45.490
 • Părinți: 52.603
 • Profesori: 3.142
 • Personal auxiliar: 589

Schimbare în educație

În aproape toate unitățile de învățământ (96,3%) s-a continuat desfășurarea de activități educaționale non-formale după finalizarea competiției Olimpiadele K.

În cazul celor mai multe unități de învățământ, aceste tipuri de activități se desfășoară de câteva ori pe lună.

Schimbare în comunitate

91,3% dintre instituțile de învățământ consideră că proiectele implementate au influențat comunitatea locală.

Moduri în care proiectele implementate au influențat comunitatea:

 • Legarea de parteneriate cu diferite instituții după finalizarea competiției Olimpiadele K (primării, poliție, companii de salubritate, biserici etc.)
 • Atragerea unui număr mai mare de elevi în unitatea de învățământ datorită mediatizării activităților desfășurate și a dotărilor noi realizate prin intermediul sumei de bani primită ca premiu la finalul competiției
 • Îmbunătățirea condițiilor din cadrul instituției de învățământ, ajutând în acest mod la menținerea sănătății elevilor care învață în cadrul acesteia
 • Îmbunătățirea relației cu autoritățile locale
 • Sporirea calității actului educațional
 • Punerea la dispoziției a noilor săli sau terenuri de sport autorităților locale și altor tineri care nu studiază în cadrul unității de învățământ câștigătoare
 • Îmbunătățirea relației dintre copil și propria familie
 • Creșterea gradului de motivație, curiozitate și entuziasm al elevilor și cadrelor didactice care predau în cadrul unităților de învățământ câștigătoare

Activități realizate

În cadrul proiectului au fost realizate 57.474 de activități, din care:

 • 5.684 ore de instruire în prim-ajutor
 • 5.304 de competiții sportive desfășurate
 • 5.114 ore de dans și muzică
 • 21.440 de costume vestimentare create
 • 209.700 m2 ecologizați
 • 37.960 kg de deșeuri adunate
 • 3.522 de puieți plantați
 • 1.272 de coșuri de reciclare selectivă
 • 3.395 de căsuțe din bricolaj construite etc.