Implicare în societate

Ne implicăm activ în societate

Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate.

De aceea,  susținem organizații și proiecte care își propun să ajute persoanele din medii defavorizate și ne implicăm activ în diferite campanii de voluntariat.

 

Atlantic Challenge

Kaufland susține aventura Atlantic4

Atlantic Challenge

Kaufland susține prima echipa românească, condusă de Andrei Roșu și Vasile Oșean,  ce va traversa Atlanticul.

În perioada iunie 2016 – noiembrie 2017, cei doi membri își caută co-echipieri pentru a oferi sprijin HOSPICE Casa Speranței în realizarea unui campus socio-medical la Adunați-Copăceni, destinat copiilor diagnosticați cu boli rare sau limitatoare de viață. Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane de dolari.

Campusul va cuprinde: o unitate cu 12 paturi  pentru copii, spaţiu de cazare pentru taberele de vară, spaţiu de cazare pentru familii aflate in situatii-limită şi care au nevoie de adăpost temporar până când asistenţii HOSPICE găsesc o soluţie permanentă, centru de zi, centru educaţional, un spaţiu dotat ca sală de conferinţe unde se vor ţine traininguri atât pentru specialişti cât şi pentru familiile pacienţilor, pentru a le acorda o mai bună îngrijire copiilor afectați.

Aventura începe în decembrie 2017 în cea mai dură cursă de canotaj din lume - Atlantic Challenge. Echipa românească, condusă de Andrei Roșu și Vasile Oșean, este primul echipaj care s-a înscris la o astfel de competiție internațională, unde vor parcurge o distanță de 5000 kilometri din Oceanul Atlantic, într-o barcă cu vâsle, pe distanța dintre La Gomera (Insulele Canare) și Antigua.

Mai multe detalii despre campanie găsești aici: www.atlantic4.ro

 

 


Big Build

Kaufland și Habitat for Humanity construiesc viitorul

Big Build

Kaufland România este partenerul strateg al asociației Habitat for Humanity și al proiectului Big Build, implicându-se în mai multe proiecte ce au ca scop oferirea oamenilor fără posibilități șansa de a avea o locuință decentă.

Astfel, voluntari din partea Kaufland au participat la construirea unui ansamblu de locuințe în Ploiești, acolo între 2015 și 2017 trebuie să se ridice opt case în sistem cvadruplex, pentru familii care au nevoie urgentă de o casă decentă și sănătoasă.

De asemenea, Kaufland s-a implicat și în contruirea a 12 case în localitatea Cumpăna, județul Constanța, unde au fost depuse peste 300 de cereri pentru o casă. Proiectul ar trebui să se încheie în anul 2018.

Un alt proiect important la care Kaufland va participa, în calitate de partener strateg, este cel din Bacău, unde vor fi construite 40 de case în 5 zile. de aces case vor beneficia 40 de familii cu venituri mici.

 

 


Sănătate

Kaufland și Hospice Casa Speranței, alături de copiii cu probleme de sănătate

Centrul de îngrijire paliativă

Kaufland și Hospice Casa Speranței au inaugurat, în anul 2016, secția de pediatrie cu servicii integrate în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din București.

Kaufland a acoperit 75 % din suma necesară pentru realizarea acestuia. Costurile proiectului se ridică undeva la 610.000 euro pe o perioadă de doi ani.

Noua secție de pediatrie finanțată de Kaufland este compusă dintr-o unitate cu o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultații, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale și o sală de kinetoterapie.

De serviciile noului centru vor beneficia nu doar copiii pacienți, ci și familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemoțională și spirituală, precum și sprijin social

 

 


Bike-sharing

Ia orașul la pedale cu I’Velo Urban

Bike-sharing

Kaufland România, împreună cu Raiffeisen Bank, au susținut lansarea primelor stații autorizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban, proiect realizat de Asociația Green Revolution.

I'velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

210 biciclete vor putea fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp. De asemenea, au fost amplasate 6 stații în cele mai importante zone din oraș și poziționate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun. Stațiile automatizate de bike-sharing sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles și Kaufland Barbu Văcărescu.

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să isi creeze un cont pe  www.ivelo.ro  sau să se înregistreze la unul din centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău (metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) și Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi cardul I’Velo.  Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizată I’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

Mai multe informații și amănunte despre cum funcționează conceptul stațiilor automatizate de bike-sharing găsiți accesând site-ul  www.ivelo.ro.


Donează!

Kaufland a susținut Blood Network la Untold

Blood Network - Untold

Kaufland a susținut campania demarată de Untold și platforma online „Și eu donezˮ ce pune bazele primei rețele a donatorilor benevoli de sânge.

Campania Blood Network a debutat în data de 7 iulie 2016, desfășurându-se în toate Centrele de Transfuzii din țară. De asemenea, a existat și o caravană mobilă care a trecut prin Cluj în perioada 15-17 iulie 2016 și București între 18-20 iulie 2016.

Astfel, persoanele care au donat sânge la caravana mobilă și s-au înscris în baza de date a rețelei  „Și eu donez” au primit un bilet gratuit pentru ziua de joi a festivalului Untold.

Pe de altă parte, cei care au donat sânge în perioada 7-29 iulie 2016 la unul dintre Centrele de Transfuzii din țară au primit un cod de donator pe care îl puteau înscrie pe site-ul Untold-Blood Network. Ulterior, au primit un cod de reducere pe e-mail, reducerea fiind de 150 de lei din prețul final al abonamentului.

Și Eu Donez, prima platformă tehnologică de donare de sânge din România, a luat naștere în urmă cu trei ani. Cei care doresc să devină membri în Rețeaua Donatorilor Benevoli de Sânge trebuie să intre pe adresa  www.reteaua.sieudonez.ro sau în aplicația disponibilă în AppStore, Google Play și în Magazinul Windows.


Ecologie

ViitorPlus și împăduririle

Plantare de copaci

În 2009 am început colaborarea cu Viitor Plus, organizația care și-a propus să planteze și să îngrijească anual câte un copăcel pentru fiecare nou născut.

Pădurea Copiilor este un proiect de suflet la care am participat și noi atât cu sprijin financiar, cât și cu munca de voluntariat a angajaților noștri. Mulțumirea cea mai mare este că prin imlicarea noastră aducem un beneficiu oamenilor și naturii. Funcțiile pădurii sunt de reglare a microclimatului, stoparea viiturilor, reglarea pânzei freatice, controlul alunecărilor de teren, filtrarea aerului și, bineînțeles, reprezintă o sursă de oxigen. Adică ne oferă climatul propice să ne dezvoltăm armonios.

Prima pădure ajunsă la stadiu de masiv a fost inaugurată la Dragoș Vodă în 2014. Este un proiect în care ne-am implicat cu interes. Iar de curând, am contribuit și la plantarea unei suprafețe de 1800 metri pătrați la Drăgănești-Vlașca.


OlimpiadeleK

Viitorul stă în educație

OlimpiadeleK

OlimpiadeleK este un program de responsabilitate socială sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Ştiinţifice. Programul a oferit şansa unităţilor de învăţământ din România de a dezvolta un mediu fertil şi propice formării următoarelor generaţii.

OlimpiadeleK a reprezentat o competiţie naţională între unităţile de învăţământ preuniversitare. Unităţile de învăţământ de stat au fost invitate să formeze echipe de elevi şi profesori, să se înscrie pe platforma online www.olimpiadelek.ro, iar apoi să desfăşoare diferite activităţi creative cu impact educaţional, participând la o competiţie unde pasiunea şi implicarea pun în mişcare proiecte inspirate.

Unităţile de învăţământ câştigătoare (Top Fruntaşi şi Top Hărnicuţi), care au demonstrat dedicare şi responsabilitate în dezvoltarea şi implementarea activităţilor, au obţinut premii financiare notabile. Cu ajutorul premiilor, acestea au transformat şcolile sau grădiniţele în medii de învăţare modern echipate, care susţin activităţi şcolare diverse, adaptate nevoilor de dezvoltare ale copiilor.

OlimpiadeleK

Impactul proiectului

Investiții în educație

Investițiile totale totale în unitățile de învățământ câștigătoare au foat în valoare de 2.290.000 euro, împărțite astfel:

 • 103 de școli finanțate cu 2.090.000 euro în cadrul TOP FRUNTAȘI
 • 100 de școli finanțate cu 200.000 euro în cadrul TOP HĂRNICUȚI

Cele mai multe unități de învățământ câștigătoare au investit în echipamente electronice fie cu scopul de a moderniza anumite laboratoare sau săli de clasă, fie pentru a dota laboratoare nou create.

Alte tipuri de investiții realizate de o parte considerabilă a unităților de învățământ sunt: construirea, renovarea sau modernizarea unor clădiri, săli sau alte spații anexe și achiziția de mobilier pentru sălile de clasă, laboratoare sau alte tipuri de cabinete școlare (medicale, psihologice, cancelarii etc.).

De asemenea, o mare parte dintre unitățile de învățământ căștigătoare în competiția Olimpiadele K au învestit în achiziția unor obiecte de inventar, cel mai frecvent, printre acestea numărându-se diverse tipuri de materiale didactice (hărți, planșe, mulaje etc.) și materiale sportive (mingii, saltele, conuri, echpamente sportive).

O altă parte semnificativă a unităților de învățământ a ales să își completeze efectivul de cărți din bibliotecile proprii sau să achiziționeze manuale școlare, dicționare sau atlase pentru laboratoarele de specialitate.

Numărul de beneficiari

 • Număr total de beneficiari ai proiectului: 101.824
 • Unități de învățământ active: 1.190
 • Elevi implicați: 45.490
 • Părinți: 52.603
 • Profesori: 3.142
 • Personal auxiliar: 589

Schimbare în educație

În aproape toate unitățile de învățământ (96,3%) s-a continuat desfășurarea de activități educaționale non-formale după finalizarea competiției Olimpiadele K.

În cazul celor mai multe unități de învățământ, aceste tipuri de activități se desfășoară de câteva ori pe lună.

Schimbare în comunitate

91,3% dintre instituțile de învățământ consideră că proiectele implementate au influențat comunitatea locală.

Moduri în care proiectele implementate au influențat comunitatea:

 • Legarea de parteneriate cu diferite instituții după finalizarea competiției Olimpiadele K (primării, poliție, companii de salubritate, biserici etc.)
 • Atragerea unui număr mai mare de elevi în unitatea de învățământ datorită mediatizării activităților desfășurate și a dotărilor noi realizate prin intermediul sumei de bani primită ca premiu la finalul competiției
 • Îmbunătățirea condițiilor din cadrul instituției de învățământ, ajutând în acest mod la menținerea sănătății elevilor care învață în cadrul acesteia
 • Îmbunătățirea relației cu autoritățile locale
 • Sporirea calității actului educațional
 • Punerea la dispoziției a noilor săli sau terenuri de sport autorităților locale și altor tineri care nu studiază în cadrul unității de învățământ câștigătoare
 • Îmbunătățirea relației dintre copil și propria familie
 • Creșterea gradului de motivație, curiozitate și entuziasm al elevilor și cadrelor didactice care predau în cadrul unităților de învățământ câștigătoare

Activități realizate

În cadrul proiectului au fost realizate 57.474 de activități, din care:

 • 5.684 ore de instruire în prim-ajutor
 • 5.304 de competiții sportive desfășurate
 • 5.114 ore de dans și muzică
 • 21.440 de costume vestimentare create
 • 209.700 m2 ecologizați
 • 37.960 kg de deșeuri adunate
 • 3.522 de puieți plantați
 • 1.272 de coșuri de reciclare selectivă
 • 3.395 de căsuțe din bricolaj construite etc.