Implicare în societate

Ne implicăm activ în societate

Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate.

De aceea, susținem organizații care activează în aceste domenii și ne implicăm activ în diferite campanii de voluntariat.

 

Responsabilitate

Implicarea face diferența

Prin implicare constantă contribuim la binele societății în care ne desfășurăm activitatea. De aceea, în fiecare an planificăm cu atenție modul în care putem susține organizații care ajută persoanele din medii defavorizate.

În clipul video sunt prezentate principalele proiecte în care ne-am implicat pe parcursul anului 2018. 

Mai multe informații despre proiectele pe care le susținem și organizațiile nonprofit cu care colaborăm sunt disponibile în raportul Investiția Kaufland împotriva sărăciei, ce prezintă integrat inițiativele și contribuția noastră la reducerea sărăciei în România. 


Investiții comunitare 

Sprijinim comunitatea

În calitate de companie responsabilă, am crescut de la an la an nivelul de implicare în comunitate și capacitatea noastră de a fi un aliat de bază pentru nevoile societății.

Activitatea noastră are impact asupra vieții a mii de beneficiari: de la crearea de noi oportunități și îmbunătățirea vieții în comunitate, până la încurajarea copiilor cu rezultate bune, pentru a le susține viitorul.

Detalii despre fiecare proiect sunt incluse în raportul anual de investiții comunitare al Kaufland România, ce analizează investițiile noastre comunitare și prezintă integrat inițiativele sociale în care ne implicăm.

 


Romania CSR Index 2018

Cea mai responsabilă companie din România

Kaufland România a obținut primul loc în topul celor mai responsabile companii din țară în 2018, obținând 94 de puncte din 100, conform analizei celei de-a treia ediții Romania CSR Index, ce a inclus peste 600 de companii din țară. Compania a obținut distincția Gold Level în cadrul conferinței ,,Best Practices in Romanian CSR”.

Premiul Gold Level reprezintă o recunoaștere a eforturilor companiei de a reuni, într-un raport de sustenabilitate aliniat standardelor internaționale de raportare GRI, toate informațiile non-financiare relevante. Raportul face parte dintr-un amplu proces de investiții în sustenabilitate demarat de companie.


Sustenabilitate 

Kaufland susține obiectivele Global Compact Network România

Sustenabilitate

Suntem mândri să facem parte din Global Compact Network România, reprezentanța locală a rețelei ce pune în practică principiile globale ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru setarea unei agende a sustenabilității.

Mai mult, începând cu iulie 2017, Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Communication Kaufland România, este vicepreședinte în Comitetul Director al Global Compact Network România.

Responsabilitatea noastră față de societate și mediul înconjurător este susținută de investițiile permanente în proiecte pentru comunitatea locală, derulate împreună cu ONG-uri partenere din domenii precum: cauze sociale, sănătate, educație, sport, protecția mediului și evenimente culturale, dar și de gestionarea responsabilă a resurselor naturale.

Despre Global Compact Network

Cu mai mult de 12.000 de participanți din peste 160 de țări, Global Compact Network este o inițiativă a Organizaţiei Naţiunilor Unite dedicată companiilor care se angajează să îşi alinieze operațiunile și strategiile cu 17 obiective de dezvoltare durabilă, respectiv zece principii universal acceptate în domeniile drepturilor omului, protecției muncii și a mediului înconjurător și anticorupției.

Principiile derivă din Declarația Universală a Drepturilor Omului, Declarația Organizației Internaționale a Muncii despre Principiile și Drepturile Fundamentale la Locul de Muncă, Declarația de la Rio despre Mediu și Dezvoltare și Convenția ONU Împotriva Corupției.

Global Compact Network ajută companiile să își îndeplinească angajamentele de a opera în mod responsabil și să sprijine societatea.

Obiective susținute de Kaufland România

ZERO FOAMETE
Eradicarea foametei, garantarea siguranței alimentare și a nutriției de calitate și promovarea agriculturii sustenabile.

SĂNĂTATE ȘI BUNĂSTARE
Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea unui stil de viață sănătos la orice vârstă.

EDUCAȚIE DE CALITATE
Acces echitabil la educație de calitate și promovarea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru toți.

CONDIȚII DECENTE DE MUNCĂ ȘI CREȘTERE ECONOMICĂ
Promovarea creșterii economice susținute, sustenabile și incluzive, locuri de muncă productive și condiții decente de lucru pentru toți.

CONSUM ȘI PRODUCȚIE RESPONSABILE
Asigurarea unor modele sustenabile de consum și producție.

Cele zece principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite

  1. Companiile ar trebui să sprijine și să respecte protecția drepturilor universale ale omului.
  2. Companiile ar trebui să se asigure că nu sunt complici ale abuzurilor în ceea ce privește drepturile omului.
  3. Companiile ar trebui să susțină libertatea de asociere și să recunoască efectiv dreptul de negociere colectivă.
  4. Companiile ar trebui să susțină eliminarea tuturor formelor de muncă forțată și obligatorie.
  5. Companiile ar trebui să susțină eliminarea efectivă a muncii minorilor.
  6. Companiile ar trebui să susțină eliminarea discriminării în ceea ce privește angajarea și posturile.
  7. Companiile ar trebuie să promoveze o abordare preventivă a provocărilor mediului înconjurător.
  8. Companiile ar trebuie să susțină asumarea inițiativelor pentru promovarea unei responsabilități solide față de mediu.
  9. Companiile ar trebuie să susțină încurajarea dezvoltării și promovării tehnologiilor prietenoase cu mediul.
  10. Companiile ar trebui să lupte împotriva tuturor formelor de corupție, inclusiv șantajul și mituirea.

Proiecte 

#KauflandSprijină 

Educația, ecologia, socialul, sportul și sănătatea sunt zonele în care ne implicăm în mod constant, cu accent pe proiecte de amploare și pe strategii.

În categoriile de mai jos poți vedea o parte din proiectele pe care le susținem.