Programe de finanțare

Binele are nevoie de toată susținerea pentru a crește. De aceea, am lansat programe de finanțare prin care oferim granturi nerambursabile asociațiilor neguvernamentale ce derulează proiecte din domeniile educație, mediu, sănătate, social și cultură.

În Stare de Bine 

Sprijinim programul #ÎNSTAREDEBINE, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, ce oferă sprijin organizațiilor neguvernamentale din toată țara care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă.

Din 2018 până în prezent, prin programul În Stare de Bine, am susținut societatea civilă din România cu câte 1 milion de euro anual, finanțare care a ajuns la sute de mii de beneficiari pentru proiecte cu impact pozitiv în comunitățile din România.

Printre proiectele care au obținut finanțare se numără, spre exemplu, Classic Unlimited 2018, derulat de Asociația FAPTE din Cluj, ce duce muzica clasică în locații atipice, sau Clubul Fetelor, organizat de Asociația Iele-Sânziene, un spaţiu în cadrul căruia beneficiarele discută şi primesc răspunsuri cu privire la  menstruaţie şi pubertate, participând, de asemenea, la o serie de activităţi educative, creative şi interactive..

Pentru a afla mai multe informații despre acest program, precum și despre proiectele finanțate, accesează site-ul www.instaredebine.ro.


Start ONG 

În colaborare cu Asociația Act For Tomorrow, am lansat programul START ONG – primul și singurul program de finanțare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la început de drum.

În 2020 a fost acordată o finanțare totală pentru dezvoltarea micilor ONG-uri în valoare de 500.000 de euro, prin susținerea a 167 de proiecte. Mai multe detalii despre rezultatele din a doua ediție a programului sunt disponibile aici.

Pe 1 martie 2021 se lansează cea de-a treia ediție a programului, care pune la dispoziție alți 500.000 de euro pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte comunitare în domeniile educație, sănătate, social, mediu și cultură.

Programul are trei praguri de finanțare:

  • pragul I, cu o valoare de până la 1.000 de euro;
  • pragul II, cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 5.000 de euro;
  • pragul III, cu o valoare cuprinsă între 5.000 și 10.000 de euro.

Proiectele sunt evaluate de către un juriu format de Asociația Act for Tomorrow, în ordinea primirii solicitărilor, până la epuizarea bugetului lunar. Proiectele neevaluate vor putea fi înscrise în competiție în următoarele apeluri. 

Mai multe detalii despre program, precum și despre condițiile pentru eligibilitate sunt disponibile pe www.startong.ro.


Creștem Grădinescu

Creștem Grădinescu

Împreună cu Institutul de Cercetare în Permacultură din România am lansat „Creștem Grădinescu”, un program de finanțare pentru dezvoltarea grădinilor sau fermelor urbane în România.

Prin intermediul acestui program, oferim un grant total de 130.000 de euro grădinițelor, școlilor, organizațiilor non-guvernamentale neafiliate politic și grupurilor de inițiativă civică interesate să dezvolte astfel de spații.

Grădinile pot fi create atât pe spații verzi nefolosite, cât și pe beton, asfalt, terase sau pe acoperișuri, precum și pe un spațiu al unui magazin Kaufland din vecinătate.

Suma maximă acordată variază în funcție de tematica aleasă, iar selecția proiectelor va fi realizată de o comisie de experți. Pe lângă sprijinul financiar, proiectele vor beneficia și de expertiză și coordonare din partea specialiștilor din cadrul Institutului de Cercetare în Permacultură din România.

Proiectul are acoperire națională și se desfășoară în două runde de finanțare. Mai multe detalii despre criteriile ce trebuie îndeplinite, precum și documentele necesare pentru aplicare sunt disponibile pe www.gradinescu.ro.