Eco Filmulețe

Împreună cu DECS, dorim să creștem gradul de conștientizare a efectului pe care acțiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător. De aceea, am sprijinit realizarea unei serii de eco filmulețe create cu scopul de a atrage atenția asupra importanței conservării resurselor naturale și asupra acțiunilor concrete pe care fiecare dintre noi le poate face pentru a limita poluarea.

 

Hârtie

Evită risipa de hârtie

Știai că dintr-un singur copac pot fi produse peste 80.000 de coli de hârtie, adică 900 de cărți? În același timp, un copac produce peste 120 kg de oxigen pe an.

De aceea, deși încurajăm cititul, descurajăm risipa de hârtie, astfel încât să putem beneficia de aerul curat. Urmărește clipul pentru a afla cum poți economisi hârtia.

Reciclare 

Mai puține deșeuri 

Vrei ca deșeurile pe care le produci să nu te bântuie, ci să ajungă în raiul reciclării?

Colectează selectiv, limitează-ți consumul de plastic, implică-te în proiecte de ecologie și vei crește astfel gradul de reciclare la nivel național. În clip poți vedea ce mai poți face pentru a fi un bun ecologist.


Transport 

Lasă mașina acasă

Pe cât de necesară este mașina, pe atât de mult poluează. Dacă nu îți poți imagina cum ar fi să te deplasezi fără mașină, află că există soluții pentru a reduce cantitatea de noxe produsă de aceasta.

În clip mai sunt prezentate și câteva alternative pentru transport, mult mai prietenoase cu mediul.

Turism 

Vacanță fără poluare 

Visul frumos de a pleca în vacanță se poate transforma rapid în coșmar din cauza aglomerației din trafic. În plus, atunci când te deplasezi cu viteza melcului produci noxe dăunătoare mediului.

Descoperă în clip beneficiile ecoturismului, iar pentru vacanța viitoare alege o destinație în care să ajungi repede.


Risipă 

Repară. Reciclează. Donează.

Odată cu evoluția omului, a crescut și cantitatea de deșeuri produse de acesta. Descoperă în clip o formulă simplă prin care îți poți reduce amprenta asupra mediului.

Nu arunca obiectele de care nu mai ai nevoie, donează-le. Iar dacă sunt stricate, repară-le sau reciclează-le. Planeta îți va mulțumi.

Voluntariat 

Vrei o planetă mai curată? 

Pământul suferă din cauza poluării. Ce poți face pentru a-l ajuta să se simtă mai bine?

Câțiva pași mici pentru tine pot reprezenta un salt uriaș pentru planetă. Urmărește clipul și vezi câteva idei de voluntariat cu efecte pozitive pe termen lung, apoi pune-le în aplicare. Cursa pentru un viitor verde începe acum!


Alimente 

Nu irosi mâncarea 

Știai că peste 1,5 milioane de tone de alimente sunt aruncate, anual, în România? Practic, unul din trei produse pe care le pui pe masă ajunge în gunoi.

Descoperă în clip mai multe informații despre ce poți face pentru a evita risipa alimentară, în afară de a mânca tot din farfurie.

Plastic

Adoptă un pahar

Anual sunt produse peste 300 de milioane de tone de plastic, mare parte fiind aruncate imediat după utilizare.

În clip sunt disponibile mai multe informații despre impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător atunci când folosim pahare, farfurii sau tacâmuri de unică folosință.


Energie 

Dă-i becului o șansă la viață 

Nu lăsa becul aprins dacă nu ești în cameră. În felul acesta, încălzești planeta degeaba și pierzi bani.

Alte câteva curiozități despre bec, precum și modalitățile prin care putem economisi energia electrică poți găsi în videoul de mai jos.

Apă 

Curiozități despre apă 

Suntem în proporție de 70% alcătuiți din apă, iar mai bine de două treimi din planetă sunt acoperite de ea.

În clip sunt prezentate câteva curiozități despre apă, precum și modalitățile prin care putem economisi acest element prețios.