Fără plastic

Din grijă pentru mediul înconjurător, am inaugurat primul magazin din România care este reorganizat după o strategie anti-plastic.

Proiectul reprezintă o investiție majoră, prin care facem pași importanți în demersurile de reducere a poluării și materializare a unei strategii anti-plastic, aducând noutăți și soluții în întregul retail românesc.

Unde?

Începând din octombrie, magazinul Kaufland din București, str. Barbu Văcărescu nr. 120-144, este primul magazin din România al unui retailer în care se materializează o strategie anti-plastic. Acesta este primul magazin din întreaga rețea internațională a grupului în care compania implementează schimbări majore, fiind doar un prim pas, alte măsuri urmând să fie implementate treptat.

Ce modificări am făcut?

Încarcă
Cumpă-rături
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/53/09/Asset_2895309.jpg

Pungi biodegradabile

Pungile pentru cumpărături sunt biodegradabile. Am renunțat la plastic.

Vitrina asistată
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/53/73/Asset_2895373.jpg

Ambalajele de la vitrina asistată sunt 100% din hârtie. Am renunțat la plastic.

Fructe și legume
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/52/47/Asset_2895247.jpg

Pungi biodegradabile

Pungile pentru fructe și legume sunt biodegradabile. Am renunțat la plastic.

Ambalaje Grill
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/54/35/Asset_2895435.jpg

Ambalajele de la Grill sunt biodegradabile. Am renunțat la plastic.

Printre schimbările ce au avut loc în cadrul magazinului din str. Barbu Văcărescu se numără:

  • Au fost eliminate materialele de plastic de unică folosință, acestea fiind înlocuite cu materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul înconjurător.
  • Pentru clienții care vor să adopte un stil de viață fără plastic, au fost listate în magazin și articole de unică folosință din materiale 100% biodegradabile. Printre acestea se numără farfurii, cuțite și furculițe, paie, pahare sau boluri.
  • Au fost instalate pubele pentru deșeuri bio, unde clienții pot arunca deșeuri biodegradabile sau destinate compostării ulterioare.
  • Grill-ul Kaufland este 100% fără plastic, astfel că toate ambalajele (sticle, pahare, pungi, tacâmuri, caserole, tăvițe, folii și altele), precum și consumabile ca mănușile de unică folosință sunt confecționate din materiale biodegradabile.
  • Schimbările sunt implementate, de asemenea, și în cadrul raioanelor de brutărie, legume-fructe, la vitrinele asistate etc.
  • Sacoșele de la casele de marcat și sacii de gunoi din parcare provin acum din materiale biodegradabile.
  • În parcarea magazinului, Kaufland pune la dispoziție o infrastructură de reciclare de tip self-service, cu automate speciale pentru trei tipuri de ambalaje, inclusiv plastic. Aici, clienții pot recicla PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru) și vor primi drept răsplată un cupon de reducere ce poate fi folosit în magazin.

Interzicem microplasticul în produsele marcă proprie

Pe lângă această strategie anti-plastic, am hotărât să nu folosim microplastice în formulele mărcilor proprii – cum ar fi, de exemplu, produsele cosmetice, de igienă personală sau de îngrijire și curățare a locuinței.

Decizia de a evita microparticulele de plastic a fost asumată la nivel internațional încă din 2013, în linie cu eforturile de a contribui la protejarea mediului înconjurător. Compania a colaborat cu partenerii săi pentru a găsi alternative ecologice, ca urmare a excluderii microparticulelor de plastic (PE, PP, PA, PET, PES, PI, PUR), astfel că un exemplu este utilizarea în peeling-ul de față a uleiului de ricin întărit.

De asemenea, am anunțat deja delistarea din toate magazinele a articolelor marcă proprie din plastic, precum bețișoarele din plastic pentru urechi, paie de plastic și vesela de unică folosință din plastic – ce urmează să fie înlocuite în toate țările cu alternative ecologice, până la sfârșitul anului 2019.