Proiecte în care ne implicăm

Automate reciclare 

Să reciclezi e mai ușor decât crezi 

https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/96/92/Asset_2159692.jpg

Reciclează ambalajele de tip PET, cele din sticlă și dozele din aluminiu, folosind aparatele automate amplasate în parcările a 16 magazine Kaufland din România.

În funcție de cantitatea de ambalaje reciclate, noi te răsplătim cu cupoane de discount la achiziționarea unor produse selectate în acest sens.

Mai multe detalii cu privire la aparatele automate de reciclare sunt disponibile aici


Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi

Grădinescu

Primele grădini urbane comunitare din România

Am reinventat conceptul de hipermarket prin lansarea primei rețele de grădini urbane comunitare, transformând acoperișurile, exteriorul parcărilor și al magazinelor în spații verzi cultivate cu legume, fructe, arbuști, plante aromatice și flori, care pot fi folosite de comunitate.

Astfel, exteriorul magazinelor Kaufland din bd-ul Bucureștii Noi, strada Barbu Văcărescu, precum și al celor din cartierele Tudor Vladimirescu și Apărătorii Patriei au fost transformate în grădini urbane, iar primele roade au fost deja culese.

„Grădinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat împreună cu partenerii noștri de la Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România, este o premieră în țara noastră și promovează grija față de natură, spiritul comunitar și susține dezvoltarea agriculturii urbane prin propriul exemplu. De asemenea, proiectul își propune să îi familiarizeze pe copii și adulți cu grădinăritul și ușurința de a avea o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban. 

În imagini poți vedea cum este amenajată prima grădină urbană comunitară din România, iar mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.gradinescu.ro.


ECOntează

Prima rețea publică de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice din țară

Retea de stații electrice

Din grijă pentru mediul înconjurător, susținem condusul ecologic. De aceea, în parteneriat cu Renovatio, am creat prima rețea publică de stații de încărcare a mașinilor electrice din România.

Acestea sunt disponibile non-stop și pot fi utilizate gratuit de către clienții noștri, în baza unui card ce poate fi ridicat din orice magazin Kaufland România dotat cu stație de alimentare.

În prezent, rețeaua stațiilor de încărcare a ajuns în 18 orașe, urmând să fie extinsă în continuare.

Utilizatorii de vehicule electrice au posibilitatea de a-și alimenta mașinile electrice în regim de încărcare rapidă (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h) sau în regim normal, folosind curent alternativ la o putere de 22kWh.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.