Proiecte în care ne implicăm

Eco filmulețe 

Protejarea resurselor 

Împreună cu DECS, dorim să creștem gradul de conștientizare a efectului pe care acțiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător. De aceea, sprijinim realizarea unei serii de eco filmulețe create cu scopul de a atrage atenția asupra importanței conservării resurselor naturale și asupra acțiunilor concrete pe care fiecare le poate face pentru a limita poluarea. Mai jos sunt două dintre aceste clipuri.

DECS este o platformă de interacțiune cu tot ce înseamnă actual, românesc, de calitate în Știință, Tehnologie, Medicină, IT, Economie, Societate și include o colecție de interviuri și clipuri-documentare despre inovație și oamenii care creează valoare în România. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe pagina de Facebook DECS

Plastic

Adoptă un pahar

Anual sunt produse peste 300 de milioane de tone de plastic, mare parte fiind aruncate imediat după utilizare.

În clip sunt disponibile mai multe informații despre impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător atunci când folosim pahare, farfurii sau tacâmuri de unică folosință.

Apă 

Curiozități despre apă 

Suntem în proporție de 70% alcătuiți din apă, iar mai bine de două treimi din planetă sunt acoperite de ea.

În clip sunt prezentate câteva curiozități despre apă, precum și modalitățile prin care putem economisi acest element prețios.

Energie

Dă-i becului o șansă la viață

Nu lăsa becul aprins dacă nu ești în cameră. În felul acesta, încălzești planeta degeaba și pierzi bani.

Alte câteva curiozități despre bec, precum și modalitățile prin care putem economisi energia electrică poți găsi în videoul de mai jos.


Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi

Grădinescu

Primele grădini urbane comunitare din România

Kaufland reinventează conceptul de hipermarket prin lansarea primei rețele de grădini urbane comunitare, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al magazinelor în spații verzi cultivate cu legume, fructe, arbuști, plante aromatice și flori, care pot fi folosite de comunitate.

Astfel, exteriorul magazinelor Kaufland din bd-ul Bucureștii Noi, strada Barbu Văcărescu, precum și al celor din cartierele Tudor Vladimirescu și Apărătorii Patriei a foat transformat în grădini urbane, iar primele roade au fost deja culese.

„Grădinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat de Kaufland împreună cu partenerii de la Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România, este o premieră în țara noastră și promovează grija față de natură, spiritul comunitar și susține dezvoltarea agriculturii urbane prin propriul exemplu. De asemenea, proiectul își propune să îi familiarizeze pe copii și adulți cu grădinăritul și ușurința de a avea o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban. 

În imagini poți vedea cum este amenajată prima grădină urbană comunitară din România, iar mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.gradinescu.ro.


Pentru Kaufland ECOntează

Prima rețea publică de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice din țară

Retea de stații electrice

Kaufland contribuie la un mediu mai curat și mai echilibrat și susține condusul ecologic. Astfel, am finalizat, în parteneriat cu Renovatio, prima rețea publică de stații de alimentare a mașinilor electrice din România. Acestea funcționează non-stop, pot fi folosite gratuit pe axa Arad - București - Constanța și se află în parcările magazinelor Kaufland. Prin urmare, utilizatorii de mașini electrice pot să se deplaseze pe distanțe mai mari pe teritoriul țării.

Stațiile de încărcare a vehiculelor electrice sunt amplasate în orașele:

 • Alba Iulia (cal. Moților, nr. 120)
 • Arad (cal. Aurel Vlaicu, nr. 139)
 • Brașov (str. Avram Iancu, nr. 62)
 • București (str. Barbu Văcărescu, nr. 120 și șos. Orhideelor, nr. 46)
 • Cluj - Napoca (str. Fabricii, nr. 12)
 • Constanța (bd. 1 Decembrie 1918, nr. 21)
 • Deva (cal. Zarandului, nr. 67)
 • Iași (str. Teodor Rascanu, nr. 6A)
 • Pitești (str. Exercițiului, nr. 216)
 • Ploiești (bd. Republicii, nr. 138)
 • Râmnicu Vâlcea (str. Barajului, nr. 32)
 • Sebeș (str. Augustin Bena, nr. 88)
 • Sibiu (șos. Alba Iulia, nr.42)
 • Timișoara (str. D. Bojinca, nr. 4)

Pe lângă finalizarea axei Constanța – Arad, împreună cu Renovatio pregătim și deschiderea coridorului București – Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea. Concomitent, ne propunem și dezvoltarea culoarului București – Iași.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de încărcare în regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h). Stația deservește toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.


Reciclare baterii 

Găsește putere în reciclare 

https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/39/76/Asset_1583976.jpg

Ai baterii uzate sau acumulatori pe care nu îi mai folosești și nu știi ce să faci cu ele? Consideri că reciclarea este importantă și vrei să protejezi planeta? Atunci campania noastră este cea mai bună ocazie să faci acest lucru.

Vino în magazinele Kaufland din întreaga țară și pentru fiecare 5 baterii uzate sau acumulatori predați la Biroul de Informații primești o baterie nouă K-Classic la schimb.

Trăiește fresh într-o lume mai verde.

Notă: Nu sunt incluse în această campanie bateriile de tip pastilă.