Proiecte în care ne implicăm

Colectare separată

Prima infrastructură de colectare separată de pe plajele de la Marea Neagră

A.P.A. - Infrastructură de colectare separată

În cadrul programului „Acţionăm pentru Ape – A.P.A.”, iniţiat de Asociaţia Act for Tomorrow, a fost realizată prima infrastructură de colectare separată sub forma unor animale marine gigant, care reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România.

Acestea sunt amplasate pe 3 dintre cele mai importante plaje din stațiunile turistice de pe litoralul românesc: Plaja Reina din Constanța, Plaja Nomad din Năvodari și Plaja Eminescu din Mangalia.

Cele 4 sisteme gigant reprezentând doi delfini, un sturion și o broască țestoasă au rolul de a trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care deșeurile îl au asupra animalelor acvatice.

În infrastructura special amenajată se vor colecta doar deșeuri reciclabile din materiale de plastic și metal, cum ar fi recipiente de băuturi răcoritoare din PET sau doze de aluminiu. Ulterior acestea vor fi preluate și trimise către stații de sortare, urmând a fi reciclate și transformate în noi produse.

Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile aici.

 


Automate reciclare 

Să reciclezi e mai ușor decât crezi 

Reciclează ambalajele de tip PET, cele din sticlă și dozele din aluminiu, folosind aparatele automate amplasate în parcările magazinelor Kaufland din România.

În funcție de cantitatea de ambalaje reciclate, noi te răsplătim cu cupoane de discount la achiziționarea unor produse selectate în acest sens.

Mai multe detalii cu privire la aparatele automate de reciclare sunt disponibile aici


Recicleta

Infrastructură de colectare și reciclare gratuită a hârtiei

 

Deoarece ne pasă de mediul înconjurător, susținem programul RECICLETA, desfășurat de Asociația pentru dezvoltare durabilă Viitor Plus. Acesta este un program educațional și de conștientizare că fiecare dintre noi se poate implica zi de zi pentru a avea un oraș mai curat.

Proiectul se adresează locatarilor blocurilor din sectorul 2 din București și constă în colectarea separată a hârtiei de către aceștia, chiar în propria scară de bloc, într-un recipient special montat la parter. Hârtia colectată este apoi preluată și transportată către punctele de colectare intermediară cu ajutorul a 4 cargo-triciclete.

Pe lângă cele 600 de scări de bloc din sectorul 2 din București, în programul de colectare a hârtiei au fost incluse și peste 175 companii, din zona centrală și semicentrală a Capitalei.

Prin intermediul proiectului Recicleta, în 2018 au fost colectate peste 65.000 de kilograme de hârtie.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe www.recicleta.ro.


ECOntează

Prima rețea publică de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice din țară

Retea de stații electrice

Din grijă pentru mediul înconjurător, susținem condusul ecologic. De aceea, în parteneriat cu Renovatio, am creat prima rețea publică de stații de încărcare a mașinilor electrice din România.

Utilizatorii de vehicule electrice au posibilitatea de a-și alimenta mașinile electrice în regim de încărcare rapidă (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h) sau în regim normal, folosind curent alternativ la o putere de 22kWh.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădinescu

Primele grădini urbane comunitare din România

Am reinventat conceptul de hipermarket prin lansarea primei rețele de grădini urbane comunitare, transformând acoperișurile, exteriorul parcărilor și al magazinelor în spații verzi cultivate cu legume, fructe, arbuști, plante aromatice și flori, care pot fi folosite de comunitate.

Astfel, exteriorul magazinelor Kaufland din bd-ul Bucureștii Noi, strada Barbu Văcărescu, precum și al celor din cartierele Tudor Vladimirescu și Apărătorii Patriei au fost transformate în grădini urbane, iar primele roade au fost deja culese.

„Grădinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat împreună cu partenerii noștri de la Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România, este o premieră în țara noastră și promovează grija față de natură, spiritul comunitar și susține dezvoltarea agriculturii urbane prin propriul exemplu. De asemenea, proiectul își propune să îi familiarizeze pe copii și adulți cu grădinăritul și ușurința de a avea o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban. 

În imagini poți vedea cum este amenajată prima grădină urbană comunitară din România, iar mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.gradinescu.ro.