Proiecte în care ne implicăm

Automate reciclare 

Să reciclezi e mai ușor decât crezi 

Reciclează ambalajele de tip PET, cele din sticlă și dozele din aluminiu, folosind aparatele automate amplasate în parcările a 16 magazine Kaufland din România.

În funcție de cantitatea de ambalaje reciclate, noi te răsplătim cu cupoane de discount la achiziționarea unor produse selectate în acest sens.

Mai multe detalii cu privire la aparatele automate de reciclare sunt disponibile aici


Recicleta

Infrastructură de colectare și reciclare gratuită a hârtiei

 

Deoarece ne pasă de mediul înconjurător, susținem programul RECICLETA, desfășurat de Asociația pentru dezvoltare durabilă Viitor Plus. Acesta este un program educațional și de conștientizare că fiecare dintre noi se poate implica zi de zi pentru a avea un oraș mai curat.

Proiectul se adresează locatarilor blocurilor din sectorul 2 din București și constă în colectarea separată a hârtiei de către aceștia, chiar în propria scară de bloc, într-un recipient special montat la parter. Hârtia colectată este apoi preluată și transportată către punctele de colectare intermediară cu ajutorul a 4 cargo-triciclete.

Pe lângă cele 600 de scări de bloc din sectorul 2 din București, în programul de colectare a hârtiei au fost incluse și peste 175 companii, din zona centrală și semicentrală a Capitalei.

Prin intermediul proiectului Recicleta, în 2018 au fost colectate peste 65.000 de kilograme de hârtie.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe www.recicleta.ro.


ECOntează

Prima rețea publică de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice din țară

Retea de stații electrice

Din grijă pentru mediul înconjurător, susținem condusul ecologic. De aceea, în parteneriat cu Renovatio, am creat prima rețea publică de stații de încărcare a mașinilor electrice din România.

Acestea funcționează non-stop și pot fi utilizate gratuit de către clienții noștri, în limita unei singure sesiuni de încărcare pe zi. Pentru ca sesiunea de încărcare să fie gratuită, utilizatorii trebuie să se înregistreze în aplicația e-charge.

Rețeaua stațiilor de încărcare este prezentă în 20 de orașe.

Utilizatorii de vehicule electrice au posibilitatea de a-și alimenta mașinile electrice în regim de încărcare rapidă (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h) sau în regim normal, folosind curent alternativ la o putere de 22kWh.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi
Grădina Urbană Bucureștii Noi

Grădinescu

Primele grădini urbane comunitare din România

Am reinventat conceptul de hipermarket prin lansarea primei rețele de grădini urbane comunitare, transformând acoperișurile, exteriorul parcărilor și al magazinelor în spații verzi cultivate cu legume, fructe, arbuști, plante aromatice și flori, care pot fi folosite de comunitate.

Astfel, exteriorul magazinelor Kaufland din bd-ul Bucureștii Noi, strada Barbu Văcărescu, precum și al celor din cartierele Tudor Vladimirescu și Apărătorii Patriei au fost transformate în grădini urbane, iar primele roade au fost deja culese.

„Grădinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat împreună cu partenerii noștri de la Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România, este o premieră în țara noastră și promovează grija față de natură, spiritul comunitar și susține dezvoltarea agriculturii urbane prin propriul exemplu. De asemenea, proiectul își propune să îi familiarizeze pe copii și adulți cu grădinăritul și ușurința de a avea o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban. 

În imagini poți vedea cum este amenajată prima grădină urbană comunitară din România, iar mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.gradinescu.ro.