Sortiment ales responsabil

O componentă importantă a politicii noastre comerciale o constituie asumarea responsabilității față de mediu – acest lucru venind în contextul foarte important al schimbărilor climatice, al penuriei de resurse naturale și al pierderii biodiversității.

Noi alegem cu viziune 

În calitate de companie în domeniul comerțului cu amănuntul,  acordăm o atenție deosebită alegerii cu răspundere a sortimentului nostru. Ne angajăm de exemplu în favoarea unor condiții de producție responsabile, a unor condiții mai bune de creștere a animalelor și a conservării mediului marin. Află mai multe despre produsele care contribuie la protejarea omului, animalelor și mediului.

Omul și natura

Eco, Fairtrade și multe altele

Ne pasă de om și de mediu. Prin urmare îți oferim o selecție în permanentă creștere de produse ecologice și etichetate cu sigla Fairtrade. Ne implicăm, de asemenea, în dezvoltarea agriculturii regionale. Află mai multe despre felul în care contribuim la protejarea mediului și a climei, precum și susținerea unor relații comerciale corecte.

Produse eco

Oferim o varietate de produse ecologice din toate categoriile: produse lactate, băuturi, cafea și ceai, chiar și conserve și produse congelate. Printre acestea se găsesc și multe produse tipul K-Bio.

Pe sigla ecologică a UE identifici faptul că produsele se obțin în conformitate cu cele mai stricte directive ale Regulamentului UE privind produsele ecologice și sunt verificate la intervale regulate de timp de organisme de control independente și autorizate.

Programul cacao Fairtrade

Produse K-Classic și K-Bio cu ciocolată poartă sigla programului cacao Fairtrade, ceea ce înseamnă că cacaoa folosită provine dintr-un lanț comercial echitabil. Produsele care folosesc cacao Fairtrade sunt, printre altele, ciocolata de masă, ciocolata tartinabilă și diverse tipuri de biscuiți.

Îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă

Programul cacao Fairtrade permite producătorilor Fairtrade să vândă cantități mai mari din propriile recolte în condiții de comerț echitabil. Prin cumpărarea produselor marcate cu acest sigiliu susții  în mod activ îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă ale micilor fermieri și la producția ecologică.

Pentru detalii suplimentare, consultă pagina de internet a Fairtrade, pe care o poți accesa aici (în limba engleză).

Produse din comerțul echitabil

Sigla Fairtrade garantează respectarea condițiilor de muncă și comerciale echitabile. Comerțul echitabil sprijină astfel producătorii din Africa, America Latină și Asia, sprijinind îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă, dar susțin și realizarea unei producții ecologice.

Oferim un sortiment variat de articole comercializate echitabil de la diferiți producători. Produsele variază de la specialități de cafea și ceai, cacao, până la băuturi și produse tartinabile.

Către www.fairtrade.net.

Produse de curățenie, delicate cu mediul

Produsele de curățenie K-Classic poartă logo-ul „Sustainable Cleaning”, care se traduce prin produse delicate cu mediul înconjurător. Ne numărăm astfel printre companiile care s-au angajat să fabrice produsele într-o manieră sigură și prietenoasă cu mediul.

Produsele pentru spălat și curățat ale puternicei noastre mărci K-Classic poartă logo-ul „Sustainable Cleaning” pentru spălarea și curățare durabilă. Ne numărăm astfel printre companiile care s-au angajat să își obțină produsele într-o manieră sigură și durabilă.

Exploatarea responsabilă a pădurilor

În rândul produselor K-Classic se regăsesc articole având sigiliul FSC®, fapt ce înseamnă că sunt produse în conformitate cu directivele stricte ale Forest Stewardship Councils®. Printre acestea se numără între altele șervețelele, produsele de igienă precum hârtia igienică sau șervețelele de unică folosință și cărbunii pentru grătar. Prin cumpărarea produselor certificate FSC® promovați practicarea la nivel mondial a exploatării responsabile a pădurilor.

În scopul protejării naturii, pentru producția produselor proprii Kaufland sunt selectate materii prime (cum ar fi cutiile de carton ale băuturilor și alte ambalaje) ce poartă sigiliul FSC®, dovedind faptul că provin dintr-o exploatare responsabilă a pădurilor.

Pentru a proteja resursele naturale, în procesul de fabricație al produselor marcă proprie Kaufland, folosim materii prime ce poartă sigla FSC®, provenind din exploatarea responsabilă apădurilor. Dintre acestea amintim cutiile din carton ale băuturilor și alte ambalaje.

Către pagina FSC.

Articole certificate Rainforest Alliance

Avem în sortiment articole care conțin cafea de la ferme certificate Rainforest Alliance. Printre acestea se numără, de exemplu, băuturile mixte pe bază de cafea și lapte de la K-Classic. Sprijinim astfel cultivarea durabilă a cafelei.

Rainforest Alliance este o organizație non-profit internațională care lucrează pentru conservarea biodiversității și pentru drepturile și bunăstarea fermierilor, a familiilor acestora și a comunităților locale din țările producătoare.

Către www.rainforest-alliance.org.

Utilizarea uleiului de palmier

În cazul a numeroase produse alimentare și bunuri de larg consum precum margarina, ciocolata, alimentele gata preparate sau lumânările, se folosește ca grăsime vegetală uleiul de palmier, respectiv uleiul din sâmburi de palmier. Acesta provine cu precădere din Malaiezia și Indonezia, acolo unde, potrivit rapoartelor organizațiilor de protecție a mediului, se defrișează parțial suprafețe de pădure tropicală pentru dezvoltarea de noi plantații de palmieri pentru ulei.

Defrișarea pădurilor tropicale are impact pentru om și natură atât la nivel regional, cât și la nivel global. Prin urmare, ne asumăm în mod activ această tematică și contribuim prin diferite măsuri la utilizarea mai responsabilă a uleiului de palmier și la cultivarea mai responsabilă a palmierilor de ulei. 

Producem cu responsabilitate

Punem preț pe producția durabilă a mărcilor proprii Kaufland și, de aceea, suntem în permanent contact cu furnizorii noștri. Astfel că am redus prin adaptări ale rețetelor aportul de ulei de palmier al produselor noastre sau, acolo unde este posibil, l-am înlocuit cu alte grăsimi vegetale precum, de exemplu, uleiul din floarea soarelui.

Cacao cu certificare UTZ

Susținem programul UTZ. Produsele de ciocolată de la K-Classic cu certificare UTZ contribuie la îmbunătățirea condițiilor de mediu, precum și la îmbunătățirea condițiilor economice și sociale din țările cultivatoare.

Ne asigurăm astfel că întregul necesar de cacao pentru fabricarea produselor noastre de ciocolată cu certificare UTZ provine în mod garantat din culturi durabile. Prin sprijinirea acestui program, producătorii de dulciuri și mărcile precum K-Classic contribuie la dezvoltarea culturilor durabile.

Încurajarea culturii durabile de cacao 

Misiunea UTZ este aceea de a crea o lume în care producția durabilă de cacao să fie un lucru firesc. Acest proces este avansat pe de o parte prin formarea continuă și consultarea cultivatorilor de cacao din țările cultivatoare și, pe de altă parte, prin cererea de produse de ciocolată certificate în țările consumatoare.

Prin decizia de a cumpăra produse certificate UTZ, contribui și tu la susținerea culturii responsbaile de cacao și militezi împreună cu sectorul industrial și cel comercial în favoarea producției responsabile de materii prime.

Către www.utz.org.

Produse vegetariene și vegane

Îți oferim la toate categoriile de mărfuri o gamă în permanentă creștere de produse vegetariene și vegane, înlocuitori ai cărnii, mezelurilor și laptelui, precum și produse tartinabile. Acestea constituie o alternativă responsabilă și ecologică pentru vegani, vegetarieni și vegetarieni ocazionali, însă și pentru cei care doresc să încerce oricând produse noi.

În sortimentul nostru K-take it veggie găsești în orice cantitate alternative de înaltă calitate, delicioase și ieftine – multe dintre ele chiar cu sigla eco. Pentru a te ajuta să te orientezi mai ușor, produsele de acest tip din restul sortimentului marcă proprie sunt prevăzute cu eticheta V. Aceasta marchează produsele vegetariene și vegane conform cerințelor Uniunii Vegetarienilor Europeni (EVU), astfel încât le poți identifica foarte ușor.

Către www.vlabel.eu.


Bunăstarea animalelor

Ne implicăm în asigurarea bunăstării animalelor

Noi acordăm o atenție sporită protecției animalelor. Prin urmare, dorim să îmbunătățim în mod activ bunăstarea animalelor din fermele de exploatare și să garantăm astfel o producție mai responsabilă a produselor de origine animalieră. Îndeosebi, dorim să eliminăm condițiile crude de creștere a animalelor și să completăm sortimentul cu produse obținute în condiții rezonabile de creștere. 

Fără produse din blană de animale

Am aderat la programul „Fur Free Retailer”, renunțând, în acest fel, să comercializăm produse din blană naturală sau cu căptușeală din blană. Printre acestea se numără, de exemplu, diverse produse textile, accesorii și jucării pentru animale. 

Către www.furfreeretailer.com.

Ouă din practici alternative de creștere a animalelor

În cazul produselor prelucrate ale mărcilor noastre proprii, cum ar fi produsele din aluat și de patiserie, pentru noi este foarte important să folosim ouă provenind de la găini crescute la sol și în aer liber. Articole precum gofrele cu ouă proaspete sunt marcate corespunzător pe ambalaj cu mesajul că sunt produse cu ouă provenind de la găini crescute la sol. 

Kaufland și-a propus ca cel târziu până în 2025 să renunțe la folosirea de ouă provenind de la găini crescute în cuști și spații închise, din procesul de producție a mărcilor proprii.


Protecția mărilor

Contribuția noastră la refacerea faunei marine

Oceanele și mările planetei noastre sunt puse în pericol prin poluarea mediului și pescuitul excesiv. Pentru a conserva habitatul natural marin și pentru a conesrva echitabil resursele de pește și pentru generațiile viitoare, milităm pentru mări curate, pescuit durabil și ecologic și pentru acvaculturi ecologice. În plus, selectăm cu grijă produsele noastre, încurajăm adoptarea de directive stricte privind certificarea și acordăm atenție informării și transparenței.

Pește provenind din pescuit responsabil, cu sigla MSC

Obiectivele organizației non-profit Marine Stewardship Council (MSC) sunt definite clar: pescuit sustenabil și asigurarea trasabilității la nivel mondial și, astfel, conservarea stocurilor de pește pentru generațiile actuale și viitoare. În ultimii 20 de ani, peste 370 de pescării și-au schimbat practicile de pescuit pentru a fi cât mai sustenabile posibil. Sigiliul albastru MSC asigură faptul că produsele din pește provin din pescuit sustenabil. Cu toate acestea, mai sunt multe de făcut: doar aproximativ 15% din capturile raportate la nivel mondial provin în prezent din pescuit certificat și sustenabil.

Informații suplimentare despre certificarea MSC poți găsi pe www.msc.org.

Healthy Seas - din plasă de pescuit, șosete

O zecime din deșeurile lăsate în oceane este reprezentată de plase de pescuit abandonate. Aceste așa-numite plase fantomă plutesc deseori timp de mulți ani și periclitează pești și alte viețuitoare marine precum delfinii, păsările marine sau broaștele țestoase de mare. Datorită inițiativei Healty Seas, plasele se recuperează și se prelucrează în cadrul unui proces de reciclare inovator, în fire ECONYL®, devenind materie primă pentru șosete și alte produse similare. În calitate de partener al Healthy Seas, noi contribuim în mod activ la protejarea mărilor și la conservarea acestora pentru generațiile viitoare.

Materiale textile de înaltă calitate

Printre activitățile principale ale Healthy Seas se numără recuperarea plaselor de pescuit din Marea Adriatică și Marea Neagră cu ajutorul scafandrilor voluntari. În plus, inițiativa cooperează cu pescari și cu alte părți implicate la măsuri preventive și sensibilizează opinia publică cu privire la impactul ecologic al plaselor fantomă.

Pentru inițiativă nu este importantă doar eliminarea plaselor de pescuit, ci și reciclarea lor – transformarea în materiale textile de înaltă calitate. Prin achiziționarea și purtarea acestor articole de îmbrăcăminte contribui la extinderea activităților Healthy Seas și în alte zone marine.

Către www.healthyseas.org.

Renunțarea la microplastice

Pentru protejarea mediului, în special a mărilor, ne-am hotărât să nu mai folosim particule microplastice dure în produsele cosmetice și de îngrijire a corpului, și nici în detergenții și agenții de curățare marcă proprie. Am stabilit acest lucru în cadrul  unei inițiative voluntare  de eliminare a lor, care se aplică la nivel internațional pentru toate produsele cosmetice și detergenții și agenții de curățare din produsele K-Classic.

Află mai multe despre acest angajament.