Haine și produse esențiale pentru oamenii fără adăpost din Brașov, oferite de Kaufland și Asociația Speranță pentru Copii

București, 22.02.2023

Kaufland România și Asociația Speranță pentru Copii vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, fără adăpost din Brașov, oferind pachete cu haine, articole de igienă personală și dulciuri, în cadrul campaniei „O haină = O speranță”.

Haine și produse esențiale pentru oamenii fără adăpost din Brașov, oferite de Kaufland și Asociația Speranță pentru Copii

Astfel, 70 de pachete conținând articole de îmbrăcăminte, gel de duș, gel dezinfectant, șervețele umede și dulciuri au fost distribuite beneficiarilor Adăpostului de Noapte din Brașov de către voluntari, cu sprijinul companiei.

Articolele de îmbrăcăminte au fost realizate la atelierul Asociației Speranță pentru Copii de către persoane cu dizabilități, prin recondiționarea uniformelor Kaufland România scoase din uz. Hainele au fost curățate chimic și ambalate individual, fiind ulterior distribuite persoanelor aflate în nevoie.

Inițiativa integrează principiile economiei circulare, bazate pe revalorificarea resurselor, continuând angajamentul Kaufland România față de mediu.

„Iarna are farmecul său pentru mulți dintre noi, însă pentru oamenii fără adăpost, iarna înseamnă frig, condiții de viață și mai grele, luptă pentru supraviețuire. Mă bucur că, alături de copiii și voluntarii de la Asociația Speranță pentru Copii, am reușit să redăm speranța celor mai puțini norocoși, aflați în nevoie. Speranța că nu sunt singuri pe lume”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Campania „O haină = O speranță” a debutat în 2018, alte ediții fiind derulate în 2019 și 2020, cu sprijinul Centrului Servicii pentru Prevenirea Marginalizării Sociale din cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov.

Mai mult, Kaufland România a sprijinit construirea Centrului Speranța din Tărlungeni, județul Brașov, care facilitează accesul la educație non-formală a peste 650 de copii instituționalizați din județ.