Bucurie în Mișcare - cel mai important program dedicat promovării sportului de masă din România - a ajuns la cea de a XI-a ediție.

București, 09.05.2023

Bucurie în Mișcare, cel mai amplu program de promovare al sportului de masă din România, împlinește în 2023, 11 ani de activitate. Cu acest prilej, Asociația 11even alături de Kaufland România propun pentru această primăvară 11 festivaluri dedicate mișcării, în următoarele orașe: Reșița, Câmpulung, Iași, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Giurgiu, Bistrița Năsăud, Suceava, Zalău și Brașov. Seria de evenimente are loc în perioada 6 mai - 11 iunie.

Bucurie în Mișcare - cel mai important program dedicat promovării sportului de masă din România - a ajuns la cea de a XI-a ediție.

Campania din acest an rămâne o platformă de promovare a sportului de masă, reunind în fiecare din cele 11 orașe multiple entități din zona mișcării, cluburi sportive publice și private, spații foarte variate de practicare a sportului, participanți de toate vârstele și peste 700 de voluntari. Bucurie în Mișcare 2023 aduce însă și o serie de premiere, printre care Provocarea 11, prin care organizatorii propun participanților din fiecare oraș un traseu cu 11 spații de mișcare. Odată bifate fiecare din cele 11 activități, orice participant poate să se oprească la cortul organizatoric și poate extrage un bilet, în baza căruia poate câștiga diverse premii. Iar dacă tot vorbim de premii, o altă premieră cu care vine ediția a XI-a este aceea că peste 6000 de tricouri din material reciclat vor fi oferite ca premii. Acestea sunt rezultate din Tricoul de Uriaș, de mărimea unui teren de rugby, care a stat la baza unui nou record mondial atestat de Guinness World Records, în data de 22 aprilie, la București (detalii - www.tricoudeurias.ro). Nu în ultimul rând, anul acesta ne vor însoți în promovarea sportului 11 ambasadori, echipă formată din sportivi cunoscuți, alături de persoane selectate din cadrul campaniei Rutina de mișcare. Această campanie de promovare a mișcării scoate la lumină poveștile a 100 de oameni din țară, care includ mișcarea în rutina lor zilnică. Cele 100 de povești sunt postate pe paginile de Facebook și Instagram ale programului Bucurie în Mișcare România și pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro și au rolul de a ne inspira să alegem mișcarea zi de zi.

Alături de Kaufland România - partener de cursă lungă al programului Bucurie în Mișcare, ne bucurăm să colaborăm cu Rugby România, Kangoo Jumps România, Europa FM, precum și cu peste 200 de parteneri locali.

 
  

Despre Bucurie în Mișcare

 

Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite

 

Nu facem suficientă mișcare - mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. După doi ani de izolare din cauza pandemiei, trebuie să reînvățăm să ne conectăm - socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile în aer liber - în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor).

 

Programul Bucurie în Mișcare s-a născut pentru a ne reaminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că membrii comunităților care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice. Aceste comunități sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât acolo unde activitatea fizică nu este o prioritate.