Kaufland România și e-Mobility Rentals – un nou parteneriat pentru mai multă sustenabilitate

București, 22.08.2024

• Colaborarea a fost extinsă prin instalarea de stații de schimbare a bateriilor, în parcările Kaufland din cinci orașe din țară.

Kaufland România și e-Mobility Rentals – un nou parteneriat pentru mai multă sustenabilitate

Kaufland România anunță instalarea unor noi stații de schimbare a bateriilor pentru mașinile electrice, în cadrul parteneriatului cu e-Mobility Rentals, start-up românesc dedicat mobilității, care oferă soluții de livrare sustenabilă pentru companii. Noile stații Battery Swap vor fi amplasate până la finalul anului 2024 în parcările a zece magazine Kaufland din Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Brașov și Timișoara.

Colaborarea dintre Kaufland și e-Mobility a început în septembrie 2023, desfășurându-se inițial exclusiv în București, iar în prezent se află în plin proces de extindere. Prin intermediul acestui parteneriat, retailerul folosește vehicule electrice compacte furnizate de e-Mobility Rentals pentru serviciul „Kaufland Livrează”. Mașinile sunt echipate cu baterii interschimbabile, care pot fi înlocuite rapid în stațiile Battery Swap, amplasate în parcările Kaufland, asigurând astfel continuitatea livrărilor.

Scopul central al proiectului cu e-Mobility este livrarea comenzilor pe distanțe mici și medii, având în vedere autonomia limitată a mașinilor electrice și gradul de perisabilitate al unor alimente. Principala inovație adusă de acest serviciu constă în modalitatea de alimentare. Astfel, datorită dimensiunii reduse a mașinilor, când bateria se descarcă, este înlocuită direct cu una încărcată. Bateriile de rezervă sunt stocate în spațiile special amenajate în incinta parcărilor Kaufland.

„După ce în anul 2016 lansam prima rețea națională de stații de încărcare pentru mașinile electrice, Kaufland România continuă seria parteneriatelor pentru mai multă sustenabilitate. Prin găzduirea stațiilor Battery Swap în parcările noastre, ne-am propus să contribuim la reducerea impactului asupra mediului, iar de la începutul colaborării, în 2023, și până acum estimăm o cantitate de 353 tone de emisii de dioxid de carbon evitate. Ne bucurăm să putem susține e-Mobility Rentals în extinderea ecosistemului inovator bazat pe schimbarea rapidă a bateriilor inclusiv în țară și să facilităm noi livrări folosind transportul ecologic pentru clienții noștri.", a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Dezvoltarea rețelei de stații Battery Swap, care include în prezent șase orașe din România, marchează un pas important în mărirea capacității de operare a sistemului de mobilitate electrică dedicată companiilor, în toată țara. Printre principalele beneficii ale proiectului se numără livrarea eficientă, sigură și prietenoasă cu mediul, care contribuie la reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului și în alte orașe, în afară de București.

Cu sprijinul Kaufland, putem oferi o opțiune inovatoare și ecologică pentru comunități și afaceri locale sau regionale. Soluția e-Mobility Rentals și-a dovedit deja capacitatea de a susține obiectivele de mediu asumate prin politicile ESG ale companiilor, reducând amprenta emisiilor nocive de dioxid de carbon. Cu un partener puternic precum Kaufland, transportul nepoluant devine mult mai accesibil la scară largă, iar astfel putem extinde acest ecosistem sustenabil în România”, a declarat Alexandru Slavu,  COO e-Mobility Rentals.

În prezent, e-Mobility Rentals are 12 stații Battery Swap în București și Constanța, o infrastructură care deservește întreaga flotă de vehicule electrice ale companiei. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție o aplicație mobilă, denumită  e-Mobility Rentals. Aceasta este disponibilă pentru sistemele iOS și Android și permite localizarea celei mai apropiate stații, monitorizarea flotei și gestionarea eficientă a schimbului de baterii.

Acest serviciu este folosit preponderent de companii din domeniul livrării de alimente și de lanțuri de hypermarketuri, peste jumătate din flota e-Mobility fiind închiriată către jucători din aceste sectoare de activitate. Potrivit reprezentanților start-up-ului, planurile includ și extinderea către companii din zona de ride sharing, comerț sau flote auto. În plus, sunt vizate și colaborări cu municipalități, administrații locale sau companii de utilități, care ar putea beneficia de soluția e-Mobility Rentals care susține transportul ecologic și orașele verzi.

 

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.550 de magazine în 8 țări, peste 155.000 de angajați și o rețea de 181 de magazine în România. În 2023, Kaufland România a primit pentru a cincea oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală. Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață. Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro.

Despre e-Mobility Rentals

e-Mobility Rentals este o companie românească ce a creat primul ecosistem complet de închirieri de vehicule electrice cu baterii interschimbabile și propria rețea de stații de încărcare și schimb de baterii (Swap Stations), din Europa. Soluția inovatoare e-Mobility Rentals este accesibilă printr-un serviciu de leasing operațional îmbunătățit pe baza de abonament lunar flexibil, ce include pana la 5000 km gratuiti pe luna, asistență rutieră și suport tehnic 24/7, precum și înlocuirea imediată a vehiculelor la nevoie.

Cu o investiție inițială de peste 2 milioane de euro, compania este activă în piața din România din anul 2022, unde pune la dispoziția companiilor locale o flotă în creștere de cvadricicluri și scutere electrice ce pot fi folosite pentru livrări. Soluția inovatoare e-Mobility Rentals reduce la jumătate costurile de transport și elimină emisiile de carbon cu efect de seră, fiind ușor de adaptat la nevoile fiecărui partener. Compania oferă inclusiv o selecție de produse electrice și vehicule eficiente pentru orașe, potrivite pentru nevoile administrațiilor locale, serviciilor de utilități și inițiativelor Smart City.

Misiunea e-Mobility Rentals este sa revolutioneze mobilitatea urbană, contribuind la îndeplinirea obiectivelor ESG ale afacerilor partenere și la transformarea orașelor în comunități mai curate prin reducerea emisiilor de carbon rezultate din transport.

În prezent, e-Mobility Rentlas își concentrează activitatea pe sectorul B2B, oferind companiilor posibilitatea de a-și electrifica flotele de vehicule printr-o soluție plus and play. Diversitatea vehiculelor ne permite să ne adresăm celor mai versatile flote: de la food delivery, la curierat,ride-hailing, patrulare sau salubritate, împreună cu infrastructura dedicată, rapid, eficient și sustenabil. În 2025, se va lansa și opțiunea de B2C.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: