Evită, reduce, compensează: produse neutre din punct de vedere climatic*

Toată lumea poate face ceva pentru a ne proteja climatul. Consumul responsabil are deja o contribuție pozitivă. Pentru a vă putea face cu ușurință comportamentul de cumpărare mai conștient de climă, vă oferim o gamă largă de produse neutre din punct de vedere climatic* atunci când faceți cumpărături. Pentru aceste produse, compensăm emisiile inevitabile de CO2 prin sprijinirea proiectelor certificate de protecție a climei. Puteți recunoaște cu ușurință produsele după eticheta noastră „neutru climatic*”.

Proces

Produse neutre din punct de vedere climatic* – cum funcționează exact acest lucru?

Neutralitatea climatică înseamnă că emisiile de CO2 ale produselor noastre sunt compensate de proiecte de protecție a climei. Produsele noastre devin neutre din punct de vedere climatic în patru pași*:

1

Evitați și reduceți:

Ori de câte ori este posibil, evităm și reducem emisiile de CO2. De exemplu, economisind plastic și folosind material reciclate.

2

Determinarea emisiilor de CO2:

Împreună cu partenerii noștri Climateline, ClimatePartner și natureOffice, am înregistrat emisiile de CO2 care apar în fabricarea articolelor noastre prin materii prime, ambalaje, logistică și eliminare: așa-numita amprentă de carbon a produsului.

3

Compensarea emisiilor de CO2 printr-un proiect de protecție a climei:

Compensăm toate emisiile inevitabile de CO2 din articole prin sprijinirea unui proiect de protecție a climei. De aceea, unele dintre produsele noastre de marcă proprie și pungile noastre reutilizabile sunt neutre din punct de vedere climatic*. Ne asigurăm că sprijinim doar proiecte recunoscute de protecție a climei care sunt certificate conform standardelor internaționale - de exemplu cu măsuri de împădurire sau înlocuirea tehnologiilor dăunătoare climei cu alternative ecologice. Mai multe informații despre proiectele individuale de protecție a climei sunt disponibile mai jos.

4

Eticheta „neutru climatic*”:

Etichetăm produsele noastre neutre din punct de vedere climatic* cu propria noastră etichetă „neutre din punct de vedere climatic*”. În plus, le permitem clienților noștri să înțeleagă neutralitatea climatică pe site-ul nostru web și să afle mai multe despre proiectul de protecție a climei. În acest fel, contribuim la cea mai mare transparență posibilă în ceea ce privește neutralitatea climatică a produselor noastre.

Eticheta „neutru climatic*”.

Punga reutilizabilă

Pungă reutilizabilă, neutră din punct de vedere climatic

Unsere klimaneutrale* Mehrwegtasche

Ultimul pas către protecția climei este literalmente în propriile mâini - atunci când îți aduci cumpărăturile acasă. Prin urmare, decoperă punga noastră reutilizabilă - neutră din punct de vedere climatic*, data viitoare când mergi la cumpărături. Datorită acesteia, în viitor vom putea să ne ferim de o mare parte de plastic nou și să protejăm clima.

Ce are special punga reutilizabilă, neutră din punct de vedere climatic?

 • Punga reutilizabilă neutră din punct de vedere climatic* este durabilă și reciclabilă: constă din cel puțin 80% folie veche de la filialele noastre.
 • Compensarea emisiilor inevitabile de CO2: Compensăm gazele cu efect de seră produse prin sprijinirea unui proiect climatic certificat. Asta înseamnă că protejăm clima împreună cu fiecare pungă de transport reutilizabilă Kaufland pe care o cumpărăm.

Proiectul nostru de protecție a climei pentru pungi reutilizabile

Împreună cu organizația Climateline, determinăm emisiile de CO2 ale produselor noastre și le compensăm prin sprijinirea diferitelor proiecte de protecție a climei. Pentru a compensa emisiile de gaze cu efect de seră din punga noastră reutilizabilă, sprijinim un proiect hidroenergetic. Susținem și organizația Naturefund. Deoarece aceasta este o donație, nu se compensează emisiile - în schimb o folosim pentru a finanța protecția biodiversității.


Mărci proprii

Produse neutre din punct de vedere climatic* de la propriile noastre mărci

Promovăm în mod constant protecția climei: fie cu produse regionale, de sezon sau fără carne. Aici puteți afla mai multe despre care dintre acestea sunt deja neutre din punct de vedere climatic* și cum le folosim pentru a le compensa emisiile de CO2.

K-take it veggie

Unsere veganen K-take it veggie® Produkte

Alimentele pe bază de plante au, în general, o amprentă de carbon mai mică decât produsele de origine animală. Marca noastră proprie K-take it veggie vine și cu avantaje suplimentare.

Ce este special la K-take it veggie?

 • Toate articolele din gama K-take it veggie sunt acum neutre din punct de vedere climatic* prin compensarea emisiilor de CO2 de la producție până la eliminare printr-un proiect de protecție a climei.
 • În plus, revizuim în mod constant ambalajul produselor K-take it veggie și trecem continuu la ambalaje mai ecologice. În acest mod, reducem din ce în ce mai mult emisiile.

bevola naturals®

Marca noastră proprie de cosmetice naturale bevola naturals® este fabricată în principal din ingrediente de origine naturală. Datorită măsurii noastre de compensare a emisiilor de CO2, acum este neutru din punct de vedere climatic*.

Ce proprietăți durabile au produsele de la bevola naturals®?

Cosmetica naturală certificată conform NATRUE, pentru aceste produse înseamnă:

 • Fără parfumuri și coloranți pur sintetici
 • Renunțarea parțială la conservanții pur sintetici
 • Fara microplastice
 • Fara siliconi, parafine și uleiuri minerale

Ambalajul produselor bevola naturals® este optimizat continuu în ceea ce privește durabilitatea - de exemplu, folosim materiale reciclate ori de câte ori este posibil și economisim materiale de ambalare.

Jucării din lemn de la Kidland® și Kuniboo®

Holzbausteine mit natureOffice Logo

Toată lumea vorbește despre protecția climei și vrem să dăm un exemplu bun. Din acest motiv, compensăm emisiile de CO2 ale tuturor jucăriilor noastre din lemn. Din octombrie 2021 veți găsi jucării din lemn neutre din punct de vedere climatic* în gama noastră permanentă și în produsele promoționale sub marca proprie Kuniboo® pentru bebeluși și copii mici și marca noastră proprie pentru jucării Kidland®.

Ce are special trenul de jucărie din lemn de la Kuniboo® și Kidland®?

Pe lângă compensarea emisiilor, prețuim și ambalajele durabile și designul de produs:

 • Ambalajul nu conține plastic și este certificat 100% FSC.
 • Jucăriile sunt fabricate din lemn durabil, motiv pentru care sunt certificate FSC

Kuniboo® Recycling Heroes

Kuniboo® Recycling Heroes – klimaneutrale* Kuscheltiere

Pentru o scurtă perioadă de timp, Kuniboo® Recycling Heroes sunt primele jucării de pluș neutre din punct de vedere climatic* de la Kaufland. Și în mini-cartea care o însoțește, copiii îl pot ajuta pe Kuniboo® și prietenii săi să curețe pădurea de gunoi.

Care sunt avantajele Kuniboo® Recycling Heroes și ale mini-cărții?

 • Kuniboo® Recycling Heroes și mini-cartea sunt produse neutre din punct de vedere climatic*.
 • Eroii noștri sunt jucării de plus realizate din material 100% reciclat (certificat GRS).
 • Cu Kuniboo® Recycling Heroes, copiii învață de la început puncte importante despre evitarea deșeurilor, reciclare și protecția mediului prin învățare jucăușă.

Proiectele noastre de protecție a climei pentru Kidland® și Kuniboo®

Organizația natureOffice calculează emisiile de CO2 ale jucăriilor din lemn Kidland® și Kuniboo® de marcă proprie. Pentru a compensa emisiile, susținem două proiecte care se potrivesc perfect cu produsele: proiectul de ecologie forestieră Deutschland-Plus-Mix și Proiectul comunitar pentru pădurea tropicală cu nuci din Brazilia.


Implicarea face diferența

Te-ar mai putea interesa, de asemenea, și:

Proteja-
rea climei
Protejarea climei

Nu doar vorbim despre protejarea climei, ci aducem și o contribuție relevantă prin măsuri specifice implementate la nivelul întregii companii. Află care sunt activitățile prin care luptăm împotriva schimbărilor climatice.

Reciclare
Reciclare

Pentru a reduce treptat amprenta noastră ecologică, informăm angajații, definim măsuri și le oferim clienților noștri posibilitatea de a utiliza resursele în mod responsabil.

Tehnici eficiente
energetic
Eficiență energetică

Tehnologia folosită de instalaţiile de refrigerare şi climatizare din magazinele noastre ne permite să protejăm resursele naturale. Cu ajutorul tehnicilor noastre eficiente energetic, contribuim în mod activ la protejarea climei.