Echipa Kaufland face diferența


#EchipaKaufland se implică pentru mai multă sustenabilitate prin protejarea mediului, salvarea alimentelor, susținerea comunității, mai puțin plastic și respectarea angajaților.

Reducerea plasticului

PENTRU O LUME CU MAI PUȚIN PLASTIC

Avem doar o singură planetă și vrem să o protejăm. Reciclând și reducând cantitățile de materialele de ambalare utilizate, ne implicăm pentru ca deșeurile de materiale plastice să nu ajungă în natură și ape. În plus, implementăm și multe alte măsuri inovatoare prin care acționăm pentru un viitor sustenabil.

Ne implicăm activ în eliminarea deșeurilor de plastic din natură prin organizarea a numeroase acțiuni de ecologizare REmove, la care participă sute de voluntari Kaufland.  Loredana Samoilă, Departament Comunicare Kaufland București

Află mai multe despre ce facem pentru reducerea deșeurilor din plastic:

Plastic
Plastic

Prin angajamentul nostru de a reduce utilizarea plasticului în ambalajele produselor noastre sau chiar de a-l elimina în totalitate, ne aducem contribuția la REset – strategia internațională a Grupului Schwarz privind plasticul.

Reciclare
Reciclare

Pentru a reduce treptat amprenta noastră ecologică, informăm angajații, definim măsuri și le oferim clienților noștri posibilitatea de a utiliza resursele în mod responsabil.


Protejarea climei

ÎMPREUNĂ PENTRU PROTEJAREA CLIMEI

Protejarea climei reprezintă pentru noi o prioritate. Contribuim semnificativ prin proiecte imobiliare inovatoare, procese logistice ecologice și evitarea generării de deșeuri. În plus, printr-o gamă sustenabilă de produse, le oferim clienților noștri șansa de a se implica.

Protejarea climei înseamă lucruri mici: sting lumina când ies dintr-o încăpere, închid apa când mă spăl pe dinți și în general, am grijă de resursele pământului Ancuța Godeanu, Departament Procurări Interne București

Află mai multe despre ce facem pentru protejarea climei:

Proteja-
rea climei
Protejarea climei

Nu doar vorbim despre protejarea climei, ci aducem și o contribuție relevantă prin măsuri specifice implementate la nivelul întregii companii. Află care sunt activitățile prin care luptăm împotriva schimbărilor climatice.

Mediu
protejat
Magazine prietenoase cu mediul

Magazinele noastre sunt prietenoase cu mediul, mizând, printre altele, pe eficiență energetică, tehnologii moderne și uniforme din materiale certificate Fairtrade. 


Bunăstarea colegilor

PRIORITIZĂM BUNĂSTAREA COLEGILOR NOȘTRI

La Kaufland, implicarea ta îți aduce numeroase beneficii. Fiecare membru al echipei beneficiază de respect, îndrumare și recompense pe măsură. Încurajăm colegii să-și împărtășească viziunea și îi sprijinim să evolueze pe plan profesional, dar și personal.  

Fiecare dintre noi suntem evaluați în baza abilităților și experienței noastre, indiferent de gen, vârstă, religie, cultură, orientare sexuală, naționalitate sau dizabilitate, și recompensați pe măsura efortului depus.   Cristina Dragu, Departament Resurse Umane București

Implicare în societate

FACEM BINE ÎMPREUNĂ

Sprijinim comunitatea pe cinci domenii strategice și ne implicăm în proiecte ce vizează educația, protecția mediului, teme sociale, sport & sănătate și cultură. Avem parteneriate strategice cu organizații neguvernamentale care realizează sute de proiecte anual, cu impact pozitiv în viețile a milioane de beneficiari.

Anual investim peste 8 milioane de euro în derularea a sute de proiecte sociale, ecologice și de educație, care ajută la îmbunătățirea vieții pentru milioane de români. Katharina Scheidereiter, Departament CSR București

Salvarea alimentelor

GUSTUL BUN NU ÎȘI ARE LOC LA COȘUL DE GUNOI

Tone de alimente ajung în fiecare an la gunoi. Prin intermediul colaborării cu băncile pentru alimente și a altor măsuri punctuale pe care le-am implementat, ne implicăm activ în reducerea risipei alimentare.

Noi, la Kaufland luăm măsuri pentru prevenirea risipei alimentare. De exemplu, alături de colegii din vânzări impulsionăm achiziția anumitor articolele de la raft prin promoții și reduceri de preț. Ana-Maria Mihăieș, Departament Achiziții București

Responsabilitate

IMPLICAREA FACE DIFERENȚA

Noi la Kaufland credem că „Implicarea face diferența”, indiferent dacă vorbim de lupta împotriva risipei alimentare, reducerea plasticului, protejarea climei sau implicarea în societate.