Magazine prietenoase cu mediul
Uniforme noi în spirit ecologic

Peste 130.000 de angajați din magazinele Kaufland la nivel internațional beneficiază acum de îmbrăcăminte de lucru fabricată din bumbac organic, certificat Fairtrade.
Noul echipament al angajaților din magazinele Kaufland este certificat conform celor mai ridicate standarde la nivel internațional - Global Organic Textile Standard (GOTS) și standardul Fairtrade privind bumbacul. Pentru producția colecției s-a folosit bumbac 100% organic. Prin certificarea Fairtrade, se garantează condiţiile de comerț echitabil, la un preț corect, şi respectarea condiţiilor de lucru. Prin intermediul acestei investiții, stabilim conștient un semnal pentru viitor – fair și sustenabil.
Angajament asumat – chiar și prin valorificarea hainelor vechi
Am dezvoltat împreună cu compania GreenCycle un concept de revalorificare a uniformelor vechi. Acestea vor fi transformate în saci de dormit, care vor fi donați unor asociații ce oferă sprijin persoanelor defavorizate. Astfel, chiar și la finalul duratei de viață a uniformelor noastre, le gestionăm cu responsabilitate față de mediu, transformându-le în produse ce vin în ajutorul semenilor noștri aflați în nevoie.
Standarde ecologice de producție a textilelor și pantofilor

Kaufland este conștient de responsabilitatea sa pentru oameni și mediul înconjurător, de aceea militează pentru calitatea produselor (articole vestimentare, textile și pantofi) comercializate. De aceea, ne-am asumat voluntar angajamentul de a susține obiectivele campaniei Detox, organizată de Greenpeace.
Responsabilitate asumată voluntar
Scopul este ca producția noastră de mărci proprii (articole vestimentare, textile și pantofi) să elimine până în anul 2020 utilizarea de textile care au fost prelucrate chimic, dăunând mediului. Cerințele de calitate privitoare la realizarea de articole vestimentare, textile și pantofi va fi ajustată corespunzător. Angajații noștri și furnizorii vor trece printr-o serie de școlarizări în acest sens. Cu astfel de măsuri dorim să reducem poluarea apelor și, ca atare, pericolele puse asupra oamenilor și a naturii.
Pentru a atinge acest țel, Kaufland s-a alăturat campaniei Detox, organizată de Greenpeace. Angajamentul voluntar - Detox-Commitment – dintre Greenpeace și Kaufland a consfințit acordul încheiat. Progresele înregistrate vor fi documentate și publicate.
Poți citi angajamentul Detox, dar și „Kaufland Manufacturing Restricted Substances List” parcurgând documentele atașate (în limba engleză):
Găsește mai multe informații despre campania Detox de la Greenpeace, accesând site-ul: www.greenpeace.ro.
Raport Detox
În raportul Detox vei putea vedea ariile de care ne ocupăm deja, cum vrem să ne atingem obiectivele stabilite în angajamentul Detox și ce progrese am realizat în primii trei ani de implementare. Vezi mai jos rapoartele în limba engleză.
Obligațiile Detox cuprind, printre alte lucruri, renunțarea la folosirea substanțelor chimice perfluorurate (PFC) și a alchifenolilor și a etoxilaților (AP/APEO) în fabricile furnizorilor de textile și încălțăminte.
În următoarele 2 studii de caz poți vedea cum PFC și AP/APEO pot fi înlocuite în procesul de producție.
Responsabilitate la cumpărături
Pungi de cumpărături prietenoase cu mediul
Îți dorești să fii un cumpărător responsabil? Te susținem în demersul tău și îți oferim alternative ecologice atunci când îți faci cumpărăturile la noi:
Punga de cumpărături din hârtie certificată FSC® - materia primă folosită pentru realizarea pungilor din hârtie provine din unități care exploatează responsabil domeniile forestiere.
Responsabilitate față de mediu
Evităm risipa alimentară
Atunci când comandăm marfa, ținem cont de cantitățile necesare conform cu specificul fiecărui produs, astfel încât fiecare magazin să dispună de cantitatea necesară, evitând orice risipă alimentară. În acest fel, ne asigurăm și că produsele din raft sunt mereu proaspete.
Colectare baterii uzate
În orice gospodărie există cel puțin 5 baterii, ceea ce înseamnă un consum de peste 100.000 de baterii anual, la nivelul întregii țări. Este foarte important ca acestea să fie reciclate, deoarece conțin subtanțe toxice: plumb, mercur, nichel, cadmiu, zinc sau litiu. Aruncate la gunoi, ajung la groapa de gunoi și, de acolo, prin corodare, direct în mediul înconjurător poluând solul și pânza freatică.
Pentru a conștientiza gravitatea urmărilor, gândește-te că mercurul conținut de o baterie de dimensiuni mici poate polua o cantitate de 500 de litri de apă, pe o perioadă de 50 de ani.
În perioada martie 2016 - februarie 2017, clienții noștri au depus în cutiile noastre de reciclare baterii, de diferite dimensiuni, cântărind aproximativ 5,26 tone.
Reciclarea uleiului
Uleiul folosit în unitățile noastre Grill este colectat și, de asemenea, reciclat.
Totodată, colectăm ulei de motor, primit de la clienții noștri, prin intermediul Biroului Informații.