Punem accent pe sustenabilitate

Interacțiunea responsabilă cu oamenii și natura este de la sine înțeleasă pentru noi și în producția de textile. De aceea folosim din ce în ce mai multe proceduri și standarde sociale ecologice în acest domeniu.

Pentru a promova sustenabilitatea și protecția mediului, extindem în mod constant gama noastră certificată, de exemplu cu sigilii precum GOTS. În plus, există și alte măsuri, cum ar fi aderarea la „Detox Commitment" sau utilizarea uniformei de lucru sustenabile. Astfel garantăm întotdeauna o calitate sustenabilă pentru clienții noștri.

Reciclarea deșeurilor textile

Mama cu copilul ei atârnă rufe pe o sârmă

Am introdus containere pentru colectarea materialelor textile și a pantofilor uzați în parcările magazinelor selectate din București și împrejurimi.

Acum poți depune deșeurile textile și încălțămintea uzată la oricare dintre cele 27 magazine Kaufland. Vezi aici lista completă a magazinelor.

În locurile special amenajate în parcarea magazinelor, poți depune articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, precum și alte țesături care nu îți mai sunt de folos – perdele, draperii, pături, pilote, perne, lenjerii de pat. Nu contează gradul de degradare al materialelor textile depuse, dar este important ca toate să fie curate.

De asemenea, pentru a evita contactul direct cu containerul, clienții sunt rugați să le ambaleze corespunzător, folosind pungi de hârtie, plastic sau folie.

Detox

Standarde ecologice de producție pentru textile

Mama cu copilul ei atârnă rufe pe o sârmă

În 2011, Greenpeace a lansat o campanie globală de detox pentru a încuraja o regândire în industria modei. Noi ne-am alăturat campaniei în decembrie 2015 și de atunci am redus continuu utilizarea substanțelor chimice dăunătoare mediului în fabricarea uniformei, a textilelor de uz casnic și a încălțămintei. Totodată, îmbunătățim calitatea și siguranța produselor noastre. 

Angajament de detox

De când ne-am alăturat Detox Commitment Greenpeace, am lucrat neîncetat la obiectivul nostru „Detox to zero”, adică fără substanțe chimice dăunătoare omului sau mediului în procesul de producție a textilelor și a pantofilor.

Până acum ne-am apropiat foarte mult de acest obiectiv. Renunțăm deja la majoritatea poluanților nocivi, inclusiv la grupul de substanțe chimice AP/APEO. În plus, din ce în ce mai multe materiale textile sunt fabricate din bumbac organic certificat GOTS.

Este de la sine înțeles că ne vom continua angajamentul față de producția textilă ecologică compatibilă cu mediul. În acest sens, vom lua în considerare mai mult decât domeniul gestionării substanțelor chimice și vom susține protecția holistică a mediului - de la apă și sol până la biodiversitate și climă. „Detox to zero” rămâne obiectivul nostru principal, la care lucrăm împreună cu partenerii noștri din întreaga lume.

Poți găsi mai multe informații despre campania Detox pe site-ul Greenpeace, la greenpeace.de. Alternativ, poți vizualiza „Angajamentul nostru Detox” și pe „Lista de substanțe restricționate”.

Raport de detox

Din 2016 relatăm în rapoartele anuale ce măsuri am implementat deja pentru a atinge obiectivele angajamentelor noastre de detox. În Raportul nostru de detox 2019/2020, îți oferim o perspectivă asupra etapelor pe care le-am realizat până acum și a obiectivelor pe care le vom urmări în continuare.

Proveniența produselor noastre marcă proprie

Transparența este foarte importantă pentru noi. De aceea nu facem niciun secret cu privire la originea produselor noastre de marcă.

Prezentarea generală îți arată cine sunt furnizorii noștri importanți din punct de vedere strategic și de unde provin mărcile noastre pentru hardware, textile și încălțăminte. Prezentarea generală este actualizată anual.


Organic Content Standard (OCS)

Cu cât este mai mare proporția de material ecologic într-un produs, cu atât el este mai bun pentru mediu. Cu Organic Content Standard 100 (OCS 100) și Organic Content Standard (OCS blended) putem înregistra cu exactitate această proporție și urmări materia primă de la început, până la produsul final.

Având multe dintre produsele noastre certificate OCS, aducem o contribuție valoroasă la agricultura ecologică și, astfel, la protecția mediului.

Mai multe informații sunt disponibile la: www.textileexchange.org


Uniforma de lucru sustenabilă

Echipament sustenabil pentru angajații noștri

Fiind o companie responsabilă, promovăm sustenabilitatea în multe domenii diferite. Uniforma angajaților noștri joacă, de asemenea, un rol important în acest sens. Oferim uniforme noi angajaților magazinelor noastre din octombrie 2017 - o mare parte a colecției este certificată GOTS și fabricată din bumbac organic Fairtrade.

În prima etapă s-au distribuit 2,4 milioane de articole de îmbrăcăminte sustenabilă. Astfel am devenit cel mai mare cumpărător de bumbac Fairtrade din lume pentru uniformele angajaților. 

Subiectul sustenabilității este foarte important pentru noi și are o semnificație enormă, în special în ceea ce privește standardele de mediu și sociale din lanțul de aprovizionare. Lavinia Kochanski, manager CSR Kaufland International

Materiale sustenabile

Alternative durabile în producția textilă

Suntem mereu în căutarea de noi materiale inovatoare și durabile pentru a putea oferi clienților noștri o alternativă durabilă atunci când vine vorba de îmbrăcăminte. Prin urmare, în diferite săptămâni de campanie, oferim textile fabricate din următoarele materiale:

YKK NATULON® Fermoare reciclate

YKK Seal

YKK înseamnă Yoshida Kogyo Kabushikikaisa și este un producător japonez de soluții de închidere. YKK se angajează să își desfășoare întotdeauna activitățile de afaceri în armonie cu mediul. Din acest motiv, aspectele ecologice sunt respectate în toate domeniile activităților comerciale, de la dezvoltare la producție, eliminare și reciclare. De exemplu, aproape toate produsele YKK sunt conforme cu standardul 100 de la OEKO TEX.® În plus, există fermoare NATULON® selectate din material reciclat în gama noastră: Banda fermoarului este fabricată în principal din plastic reciclat (PET). Puteți recunoaște produsele corespunzătoare prin sigiliul hexagonal gri.

Pentru mai multe informații, consultați www.ykkdigitalshowroom.com/en/

Textile din cânepă - vegane, ecologice și durabile

Three textiles made from hemp.

Cânepa este o materie primă productivă și durabilă pentru textile. Cânepa este rezistentă la dăunători: deci nu trebuie folosite pesticide, insecticide sau erbicide pentru cultivare. Instalația poate fi reciclată complet, deșeurile fiind astfel reduse la maxim - biodegradabile și nu poluează mediul.

Fibră SEACELL din alge marine

SEACELL Brand logo

Ca răspuns la influențele din ce în ce mai dăunătoare asupra mediului, după ani de cercetări intense, SMARTFIBER a reușit să aducă pe piață o fibră realizată din resurse regenerabile cu SEACELL. Algele uscate sunt zdrobite grosier, măcinate și integrate uniform în fibra de celuloză, care este apoi utilizată pentru a face textile pentru o mare varietate de aplicații.

Fibra SEACELL este produsă exclusiv din lyocell și alge într-un proces de economisire a energiei și a resurselor. Este complet biodegradabil. Recoltarea se realizează folosind un proces de selecție blând și durabil. Numai partea de deasupra regiunii regenerative a algelor este îndepărtată, ceea ce îi permite să germineze din nou. Algele sunt complet netratate și valoarea lor biologică este păstrată.

Pentru mai multe informații, consultați www.smartfiber.de

Sigla pentru textile durabile

Ne bazăm pe standarde recunoscute la nivel internațional

Cotton made in Africa (CmiA)

Corectitudine față de oameni și mediu – o chestiune de la sine înțeleasă pentru noi. De aceea, în calitate de partener al Cotton made in Africa, susținem cultivarea durabilă a bumbacului în Africa. CmiA este un standard recunoscut la nivel internațional și o inițiativă a FUNDAȚIEI AID BY TRADE. Din 2005, CmiA s-a angajat să protejeze mediul și să îmbunătățească condițiile de viață și de muncă ale micilor fermieri și lucrători din Africa. 

Trei elemente de bază ale standardului CmiA:

 • Oameni: CmiA sprijină micii fermieri și pledează pentru egalitatea de gen, ocuparea decentă a forței de muncă și drepturile copiilor. 
 • Planetă: CmiA protejează solul, apa, biodiversitatea, mediul și clima. Organismele modificate genetic sunt evitate și efectele negative ale protecției culturilor sunt reduse. 
 • Prosperitate: CmiA facilitează accesul la inputuri de înaltă calitate, crește productivitatea și crește calitatea fibrelor.

Cu produsele noastre cu eticheta Bumbac fabricat în Africa, aducem o contribuție valoroasă la promovarea cultivării durabile a bumbacului și la protecția mediului în Africa. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.cottonmadeinafrica.org

Global Recycled Standard (GRS)

Deșeurile sunt reduse prin reciclare și reutilizare. De aceea, multe dintre produsele noastre poartă sigiliul GRS. Cu ajutorul standardului global reciclat, putem înregistra proporția exactă de material reciclat dintr-un produs și o putem urmări mai departe de-a lungul lanțului de producție. În plus, acestea îndeplinesc cerințele sociale și de mediu în ceea ce privește prelucrarea și utilizarea substanțelor chimice.

Dacă este inclus cel puțin 50% material reciclat, se poate utiliza sigiliul GRS. Cu toate acestea, afirmația noastră depășește cu mult acest lucru și stabilim întotdeauna proporția de material reciclat cât mai mare posibil.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.textileexchange.org

OEKO-TEX® MADE IN GREEN

Standardul OEKO-TEX® MADE IN GREEN își propune să asigure trasabilitatea produselor printr-un ID unic de produs sau cod QR. Acestea sunt testate pentru substanțe nocive în conformitate cu liniile directoare OKEO-TEX® și produse în mod durabil, adică ecologice și responsabile din punct de vedere social. 

Acest lucru necesită transparența tuturor proceselor de fabricare a textilelor din cadrul lanțului de aprovizionare. O condiție prealabilă pentru MADE IN GREEN este ca produsul să fie certificat conform STANDARDULUI 100 de către OEKO-TEX®. Pentru a se asigura că materialul textil a fost fabricat prin procedee ecologice și în condiții de muncă acceptabile din punct de vedere social, instalațiile de producție trebuie să fie certificate conform STeP de către OEKO-TEX.®

Prin urmare, textilele cu eticheta OEKO-TEX® MADE IN GREEN reprezintă:

 • o producție ecologică
 • Siguranța produselor și a consumatorilor
 • responsabilitate socială și securitate în muncă
 • Trasabilitate și lanțuri de aprovizionare transparente

Pentru mai multe informații, consultați www.madeingreen.com

Leather Working Group

Seal leather working group

Kaufland este membru al Leather Working Group, o organizație non-profit responsabilă pentru cea mai importantă certificare de mediu din lume pentru industria de prelucrare a pieilor. Ca grup multipartit, LWG are peste 1300 de membri din intregul lant de aprovizionare cu piele.

Din 2005, LWG lucrează pentru a dezvolta cele mai bune practici de mediu în industrie și pentru a oferi orientări pentru îmbunătățirea continuă. Pentru mai multe informații, consultați www.leatherworkinggroup.com.Recycled Claim Standard (RCS)

Recycled Claim Standard se aplică produselor care conțin cel puțin 5% material reciclat. Fiecare etapă de producție trebuie certificată corespunzător, începând cu reciclarea și terminând cu ultimul vânzător.

Obiectivele SCR sunt:

 • Scopul principal al RCS este de a crește utilizarea materialelor reciclate
 • Alinierea definițiilor reciclării în mai multe aplicații
 • Trasabilitatea materiilor prime reciclate
 • Punerea la dispoziția consumatorilor a unui instrument pentru a lua decizii în cunoștință de cauză
 • Asigurarea faptului că materialele sunt efectiv reciclate și în produsul final

RCS 100

Standardul de revendicare reciclată 100 identifică produsele care conțin cel puțin 95% material reciclat.

Pentru mai multe informații, consultați www.recycledclaim.org.

RCS blended

Amestecul Recycled Claim Standard identifică produsele care conțin cel puțin între 5 și 94% material reciclat.  

 

Pentru mai multe informații, consultați www.recycledclaim.org.

Organic Content Standard (OCS)

Cu cât este mai mare proporția de material ecologic într-un produs, cu atât mai bine pentru mediu. Cu Organic Content Standard 100 (OCS 100) și Organic Content Standard amestecat (amestec OCS), putem înregistra cu exactitate această proporție și putem urmări materia primă de la început până la sfârșit. Având multe dintre produsele noastre certificate OCS, aducem o contribuție valoroasă la agricultura ecologică și, prin urmare, la protecția mediului.  Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.textileexchange.org

Sigla OCS 100

Doar produsele care conțin 95-100% material ecologic pot purta Sigla OCS 100. Standardul face posibilă înregistrarea conținutului și cantității de material ecologic într-un produs și urmărirea materiei prime de-a lungul întregului lanț de producție.

Se iau în considerare în acest scop prelucrarea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, precum și comercializarea și distribuția produsului. 

Sigla OCS blended

Doar produsele care conțin 5-95% material ecologic pot purta Sigla OCS blended. Standardul face posibilă înregistrarea conținutului și cantității de material ecologic într-un produs și urmărirea materiei prime de-a lungul întregului lanț de producție. 

Se iau în considerare în acest scop prelucrarea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, precum și comercializarea și distribuția produsului.

Mărci textile proprii sustenabile

Încercăm să producem propriile noastre mărci textile din ce în ce mai sustenabile și de înaltă calitate. Pentru a putea vedea direct ce standard de producție este utilizat, marcăm produsele noastre durabile cu siglele menționate mai sus. Împreună facem diferența.


Responsabilitate

Implicarea face diferența

Biodiver-
sitate
Biodiversitate

În calitate de comerciant de alimente și alte produse de larg consum, considerăm că este responsabilitatea noastră să protejăm natura și biodiversitatea.

Lanț apro-
vizionare
Responsabilitatea noastra de-a lungul lantului de aprovizionare

Ne-am asumat aplicarea unor practici comerciale corecte și transparente, asigurarea unor condiții bune de muncă și de viață, respectarea drepturilor omului, precum și o conduită ecologică în lanțul nostru valoric.