Punem accent pe sustenabilitate

Interacțiunea responsabilă cu oamenii și natura este de la sine înțeleasă pentru noi și în producția de textile. De aceea folosim din ce în ce mai multe proceduri și standarde sociale ecologice în acest domeniu.

Pentru a promova sustenabilitatea și protecția mediului, extindem în mod constant gama noastră certificată, de exemplu cu sigilii precum GOTS. În plus, există și alte măsuri, cum ar fi aderarea la „Detox Commitment" sau utilizarea uniformei de lucru sustenabile. Astfel garantăm întotdeauna o calitate sustenabilă pentru clienții noștri.

Detox

Standarde ecologice de producție pentru textile

Mama cu copilul ei atârnă rufe pe o sârmă

În 2011, Greenpeace a lansat o campanie globală de detox pentru a încuraja o regândire în industria modei. Noi ne-am alăturat campaniei în decembrie 2015 și de atunci am redus continuu utilizarea substanțelor chimice dăunătoare mediului în fabricarea uniformei, a textilelor de uz casnic și a încălțămintei. Totodată, îmbunătățim calitatea și siguranța produselor noastre. 

Angajament de detox

De când ne-am alăturat Detox Commitment Greenpeace, am lucrat neîncetat la obiectivul nostru „Detox to zero”, adică fără substanțe chimice dăunătoare omului sau mediului în procesul de producție a textilelor și a pantofilor.

Până acum ne-am apropiat foarte mult de acest obiectiv. Renunțăm deja la majoritatea poluanților nocivi, inclusiv la grupul de substanțe chimice AP/APEO. În plus, din ce în ce mai multe materiale textile sunt fabricate din bumbac organic certificat GOTS.

Este de la sine înțeles că ne vom continua angajamentul față de producția textilă ecologică compatibilă cu mediul. În acest sens, vom lua în considerare mai mult decât domeniul gestionării substanțelor chimice și vom susține protecția holistică a mediului - de la apă și sol până la biodiversitate și climă. „Detox to zero” rămâne obiectivul nostru principal, la care lucrăm împreună cu partenerii noștri din întreaga lume.

Poți găsi mai multe informații despre campania Detox pe site-ul Greenpeace, la greenpeace.de. Alternativ, poți vizualiza „Angajamentul nostru Detox” și pe „Lista de substanțe restricționate”.

Lista substanțelor restricționate
kaufland-mrsl-2018.pdf (0.3 MB)

Raport de detox

Din 2016 relatăm în rapoartele anuale ce măsuri am implementat deja pentru a atinge obiectivele angajamentelor noastre de detox. În Raportul nostru de detox 2019/2020, îți oferim o perspectivă asupra etapelor pe care le-am realizat până acum și a obiectivelor pe care le vom urmări în continuare.

Proveniența produselor noastre marcă proprie

Transparența este foarte importantă pentru noi. De aceea nu facem niciun secret cu privire la originea produselor noastre de marcă.

Prezentarea generală îți arată cine sunt furnizorii noștri importanți din punct de vedere strategic și de unde provin mărcile noastre pentru hardware, textile și încălțăminte. Prezentarea generală este actualizată anual.


Uniforma de lucru sustenabilă

Echipament sustenabil pentru angajații noștri

Fiind o companie responsabilă, promovăm sustenabilitatea în multe domenii diferite. Uniforma angajaților noștri joacă, de asemenea, un rol important în acest sens. Oferim uniforme noi angajaților magazinelor noastre din octombrie 2017 - o mare parte a colecției este certificată GOTS și fabricată din bumbac organic Fairtrade.

În prima etapă s-au distribuit 2,4 milioane de articole de îmbrăcăminte sustenabilă. Astfel am devenit cel mai mare cumpărător de bumbac Fairtrade din lume pentru uniformele angajaților. 

Subiectul sustenabilității este foarte important pentru noi și are o semnificație enormă, în special în ceea ce privește standardele de mediu și sociale din lanțul de aprovizionare. Lavinia Kochanski, manager CSR Kaufland International

Sigla pentru textile sustenabile

Ne bazăm pe standarde recunoscute la nivel internațional

Sigla „Cotton made in Africa”

Cotton made in Africa (CmiA)

Corectitudinea față de oameni și mediu - un aspect firesc pentru noi. De aceea, în calitate de partener al Cotton made in Africa, sprijinim cultivarea sustenabilă a bumbacului în Africa. CmiA este un standard recunoscut la nivel internațional și o inițiativă a Fundației AID BY TRADE. Din 2005, CmiA s-a angajat să protejeze mediul și să îmbunătățească condițiile de viață și de muncă pentru micii fermieri și lucrători din Africa. 

Trei elemente de bază ale standardului CmiA:

  • Oamenii: CmiA promovează micii fermieri și se angajează să asigure egalitatea de gen, ocuparea forței de muncă decente și drepturile copiilor. 
  • Planeta: CmiA protejează solul, apa, biodiversitatea, mediul și clima. În plus, se evită organismele modificate genetic și se reduc efectele negative ale protecției culturilor. 
  • Prosperitate: CmiA facilitează accesul la resurse de înaltă calitate, mărește productivitatea și îmbunătățește calitatea fibrelor.

Cu produsele noastre cu eticheta „Cotton made in Africa”, aducem o contribuție valoroasă la promovarea cultivării sustenabile a bumbacului și a protecției mediului în Africa. Mai multe informații sunt disponibile la www.cottonmadeinafrica.org.

Certificatul Cradle to Cradle®️ (C2C)

"Cradle to cradle" logo on light background

Cradle to Cradle descrie un proces ideal de producție sustenabil, în care nu se pierde nimic – principiul de bază al unei economii fără deșeuri. În esență, presupune evitarea materialelor dăunătoare sănătății și mediului. Produsele certificate C2C sunt concepute ținând cont de natură, cu materiale considerate nutrienți biologici - menite să fie refolosite sau reciclate în produse noi. În acest sens, există patru niveluri de certificare: Bronz, Argint, Aur și Platină.

 

Certificarea C2C are la bază cinci principii de evaluare a produselor: 

• Utilizarea de ingrediente ecologice sigure, sănătoase.

• Posibilitatea reutilizării materialelor, prin reciclare sau compostare.

• Protecția climei și utilizarea energiilor regenerabile.

• Utilizarea eficientă a apei și îmbunătățirea calității acesteia

• Promovarea strategiilor de responsabilitate socială.

Sigla Global Recycled Standard

Global Recycled Standard (GRS)

Modalitatea cea mai bună prin care putem evita deșeurile este formată din reciclare și refolosire. De aceea, multe dintre produsele noastre poartă Sigla GRS. Cu ajutorul GRS putem înregistra proporția exactă a materialelor reciclate într-un produs și astfel minimiza riscurile ecologice și chimice.

Dacă conține cel puțin 50% material reciclat, se poate utiliza sigla GRS. Dar dorința noastră merge mai departe decât atât, așa că întotdeauna stabilim proporția de material reciclat cât mai mare posibilă. 

Informații suplimentare sunt disponibile la textileexchange.org.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®

Sigiliul Oeko-Tex

Standardul MADE IN GREEN by OEKO-TEX® are ca scop asigurarea trasabilității produselor prin intermediul unui cod unic de identificare a produsului sau al unui cod QR. Acestea se testează în privința substanțelor nocive în conformitate cu orientările OKEO-TEX® și se fabrică în mod durabil, adică într-un mod ecologic și responsabil din punct de vedere social. Acest lucru necesită transparența tuturor proceselor de producție textilă din cadrul lanțului de aprovizionare.   O condiție prealabilă pentru MADE IN GREEN este ca produsul să fie certificat în conformitate cu STANDARD 100 by OEKO-TEX®.  Pentru a se asigura că textilele au fost produse prin procese ecologice în condiții de muncă acceptabile din punct de vedere social, locurile de producție trebuie certificate conform STeP by OEKO-TEX®.

Textilele cu eticheta MADE IN GREEN by OEKO-TEX® reprezintă:

  • producție ecologică
  • siguranța produselor și a consumatorilor
  • responsabilitatea socială și siguranța la locul de muncă
  • trasabilitate și lanțuri de aprovizionare transparente

Puteți obține mai multe informații la www.madeingreen.com

Organic Content Standard (OCS)

Cu cât este mai mare proporția de material ecologic într-un produs, cu atât el este mai bun pentru mediu. Cu Organic Content Standard 100 (OCS 100) și Organic Content Standard (OCS blended) putem înregistra cu exactitate această proporție și urmări materia primă de la început, până la produsul final.

Având multe dintre produsele noastre certificate OCS, aducem o contribuție valoroasă la agricultura ecologică și, astfel, la protecția mediului.

Mai multe informații sunt disponibile la: www.textileexchange.org

Sigla OCS 100

Doar produsele care conțin 95-100% material ecologic pot purta Sigla OCS 100. Standardul face posibilă înregistrarea conținutului și cantității de material ecologic într-un produs și urmărirea materiei prime de-a lungul întregului lanț de producție.

Se iau în considerare în acest scop prelucrarea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, precum și comercializarea și distribuția produsului. 

Sigla OCS blended

Doar produsele care conțin 5-95% material ecologic pot purta Sigla OCS blended. Standardul face posibilă înregistrarea conținutului și cantității de material ecologic într-un produs și urmărirea materiei prime de-a lungul întregului lanț de producție. 

Se iau în considerare în acest scop prelucrarea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, precum și comercializarea și distribuția produsului.

Mărci textile proprii sustenabile

Încercăm să producem propriile noastre mărci textile din ce în ce mai sustenabile și de înaltă calitate. Pentru a putea vedea direct ce standard de producție este utilizat, marcăm produsele noastre durabile cu siglele menționate mai sus. Împreună facem diferența.


Responsabilitate

Implicarea face diferența

Lanț apro-
vizionare
Responsabilitatea noastra de-a lungul lantului de aprovizionare

Ne-am asumat aplicarea unor practici comerciale corecte și transparente, asigurarea unor condiții bune de muncă și de viață, respectarea drepturilor omului, precum și o conduită ecologică în lanțul nostru valoric.

Proteja-
rea climei
Protejarea climei

Nu doar vorbim despre protejarea climei, ci aducem și o contribuție relevantă prin măsuri specifice implementate la nivelul întregii companii. Află care sunt activitățile prin care luptăm împotriva schimbărilor climatice.