Raport de sustenabilitate Kaufland România 2021

Am publicat cel de-al cincilea Raport de Sustenabilitate, ce prezintă realizările și impactul activității noastre în anul financiar 2021 (01.03.2021 – 28.02.2022). Raportul este realizat cu respectarea celui mai important standard internațional de raportare, Global Reporting Initiative (GRI), opțiunea de conformitate Core, demonstrând astfel transparență față de toți partenerii.


Raport de sustenabilitate Kaufland România oferă o analiză completă și transparentă pentru activitatea companiei.

Analiza include date despre investițiile la nivelul portofoliului de produse, dezvoltat cu responsabilitate și grijă pentru nevoile consumatorilor, a mediului de lucru, precum și politica de resurse umane a companiei. Totodată, raportul oferă informații despre lanțul de aprovizionare a magazinelor Kaufland, inițiativele de reducere a impactului asupra mediului și, nu în ultimul rând, despre proiectele cu impact în comunitate, unde compania a investit cel mai mare buget de până acum.

Raportul este structurat în cinci capitole: Kaufland dintr-o privire; Gândind responsabil, acționând sustenabil; Echipa care face ca lucrurile să se întâmple; Creștem împreună; Motivați să facem mai bine.

Structura și conținutul raportului s-au bazat pe procesul de materialitate care a avut loc în 2021.

În plus, în 2022 am realizat un scurt sondaj in randul stakeholderilor, pentru a actualiza subiectele de sustenabilitate care sunt cele mai relevante pentru ei.

Informațiile din raport prezintă activitatea companiei pentru cele 151 de magazine, două centre logistice și două birouri administrative.

Kaufland dintr-o privire

Kaufland România face parte din rețeaua de magazine europeană Kaufland, cu operațiuni în 8 țări, Germania, Cehia, Slovacia, Croația, Polonia, Republica Moldova și Bulgaria. Prezentă în România de 17 ani, compania opera la sfârșitul anului 2021 o rețea de 151 magazine, 2 centre logistice și 2 sedii administrative.

Gândind responsabil, acționând sustenabil

La baza responsabilității pe care o avem pentru stakeholderii noștri stau etica și integritatea întregii echipe a Kaufland România. Suntem conștienți că etica în afaceri este un principiu extrem de important pentru creșterea și dezvoltarea sustenabilă a companiei, de aceea luăm măsuri pentru a ne asigura că valorile noastre sunt adoptate, asumate și implementate de toți angajații și partenerii noștri.

Echipa care face ca lucrurile să se întâmple

Kaufland România investește în echipele sale, obținând titlul de Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv în România, respectiv al treilea an în Europa;

La finalul anului financiar 2021, a avut un total de peste 15.700 de angajați, dintre care 72,7% sunt femei și 27,3% sunt bărbați;

Numărul total al angajaților cu dizabilități a fost de 533, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 19% în ultimul an;

Creștem împreună

În 2021, Kaufland România a colaborat cu peste 2.500 de furnizori locali de produse și servicii. Peste 81% din cheltuielile cu furnizorii au fost direcționate către furnizori români. Bugetul total al investițiilor cu impact la nivel comunitar, prin donații și sponsorizări, a depășit 40,9 milioane de lei.

Motivați să facem mai bine

Kaufland România și-a asumat să ia măsuri și să implementeze proiecte care contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (Global Compact). În anul 2021, investițiile în stațiile de încărcare pentru mașinile electrice au depășit suma de 4,8 milioane lei. În plus, compania a investit 1,5 milioane euro pentru dotarea magazinelor cu panouri fotovoltaice.

Vezi raportul complet

Pentru a afla mai multe despre viziunea și strategia noastră de sustenabilitate, te invităm să parcurgi raportul pentru anul 2021, în limba engleză aici.

Raportul pentru anii financiari 2018 și 2019, îl poți accesa aici. Raportul în limba engleză este disponibil aici.

Raportul pentru anul 2017 este disponibil în limba română aici și în limba engleză, aici.

Raportul de sustenabilitate din 2016 poate fi accesat aici.

Raportul pentru anul financiar 2020 este disponibil în limba engleză, aici.