Protecția mediului

Obiectivele proiectelor de mediu pe care le susținem sunt: îmbunătățirea infrastructurii în vederea utilizării mijloacelor de transport alternativ, refacerea zonelor verzi distruse sau inexistente, combaterea dezastrelor naturale și acțiuni de ecologizare în scopul conștientizării unui comportament responsabil.

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Kaufland România, unul dintre cei mai mari angajatori privați din România, plantează o nouă pădure, egală cu numărul de angajați, în comuna Scorțeni, județul Prahova. Pădurea Kaufland, plantată de către angajații companiei, este cel mai amplu proiect de voluntariat intern, dezvoltat de Kaufland și Asociația Act for Tomorrow, fiind totodată un proiect strategic de sustenabilitate și implicare socială.

Pădurea plantată în formă de „K”, inspirată din logo-ul companiei, cuprinde 16.000 de puieți din 6 specii diferite de arbori, stejar roșu, stejar pedunculat, tei, frasin, ulm, sălcioară și se întinde pe o suprafață de 4 hectare. 610 angajați au participat ca voluntari la cele 9 evenimente de plantare organizate în perioada martie 2021 - aprilie 2023, contribuind la nașterea unei noi păduri în comuna Scorțeni, care va deveni o nouă sursă de oxigen pentru comunitatea locală. 

Un PET mic pentru om, un Tricou de Uriaș pentru omenire

Tricou de uriaș

Recordul mondial atestat de Guinness World Records pentru cel mai mare tricou din lume se va stabili chiar de Ziua Internațională a Pământului, pe 22 aprilie, când Tricoul de Uriaș va fi desfășurat pe Stadionul Arcul de Triumf din București, în prezența echipei naționale de Rugby a României. După evenimentul de atestare, din materialul folosit pentru Tricoul de Uriaș se vor produce peste 12.000 de tricouri de adulți și copii, care vor fi donate pe parcursul anului în cadrul evenimentelor Bucurie în Mișcare. Aflat la cea de a XI-a ediție, Bucurie în Mișcare este unul din cele mai importante programe de promovare a mișcării de masă din țara noastră, fiind organizat de Asociația 11even, cu sprijinul Kaufland România și cu implicarea a sute de cluburi și entități din domeniul sportului.