Protecția mediului

Obiectivele proiectelor de mediu pe care le susținem sunt: îmbunătățirea infrastructurii în vederea utilizării mijloacelor de transport alternativ, refacerea zonelor verzi distruse sau inexistente, combaterea dezastrelor naturale și acțiuni de ecologizare în scopul conștientizării unui comportament responsabil.

Educație ecologică

Kaufland a intrat în cursa pentru un viitor verde

Let's Get Green

Am susținut Let’s Get Green! – cea mai amplă campanie națională de educație ecologică, organizată de Let`s Do It, Romania!

Proiectul a invitat elevii, profesorii și părinții din toată țara să participe la prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu. Totodată, prin acest proiect s-a dorit încurajarea voluntariatului pentru toate vârstele. Competiția s-a desfășurat pe platforma www.letsgetgreen.ro, în perioada octombrie 2017 – iunie 2018.

Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, a fost acordat școlii gimnaziale Doba din Satu Mare, în vederea efectuării de lucrări de îmbunătățire. De asemenea, au fost acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare.


Bike-sharing

Ia orașul la pedale cu I’Velo Urban

Bike-sharing

Împreună cu Raiffeisen Bank am susținut lansarea primelor stații autorizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban, proiect realizat de Asociația Green Revolution.

I'velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

210 biciclete vor putea fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp. De asemenea, au fost amplasate 6 stații în cele mai importante zone din oraș și poziționate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun. Stațiile automatizate de bike-sharing sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles și Kaufland Barbu Văcărescu.

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să își creeze un cont pe www.ivelo.ro sau să se înregistreze la unul din centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău (metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) și Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi cardul I’Velo.  Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizată I’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

Mai multe informații și amănunte despre cum funcționează conceptul stațiilor automatizate de bike-sharing poți găsi accesând site-ul www.ivelo.ro.