Sport și sănătate
Încurajăm populația României să aibă un stil de viață sănătos și activ. Ne implicăm în proiecte care promovează atât sportul în aer liber și mișcarea, cât și grija pentru sănătate a fiecărei persoane.
Spunem #CancelCancer, alături de AVON

Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON, cu sprijinul Kaufland, în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc. Mai mult, este o ințiativă ce își propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție.
În ciuda contextului pandemic, și în 2020 un cabinet medical mobil construit de Avon, dotat cu ecograf de ultimă oră, a străbătut țara alături de o echipă de medici specialiști ce au oferit consultații senologice gratuite femeilor. Unitatea mobilă a fost amplasată în parcările supermarketurilor Kaufland din 16 localități.
Mai multe detalii despre campanie pot fi accesate pe site-ul www.stopcancerlasan.ro și pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.
Peste 70.000 de oameni, mobilizați să facă sport

Pentru al șaptelea an consecutiv, ne-am alăturat ca partener inițiativei Bucurie în Mișcare, organizată de Asociația 11even. Aceasta este cea mai importantă serie de evenimente care promovează la nivel național sportul în masă.
Proiectul își propune să atragă atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție pentru stresul vieții cotidiene și soluția cea mai la îndemână pentru un stil de viață sănătos.
Anul acesta, campania Bucurie în Mișcare s-a desfășurat pe parcursul a două luni, mai și iunie, și a ajuns în 14 localități din România, mobilizând peste 70.000 de oameni de toate vârstele să facă mișcare.
Orașele care au găzduit evenimentele sunt cele care au câștigat competiția „Hai în Pauza de Mișcare”, prin care românii au publicat în rețelele sociale peste 16.000 de postări cu imagini și clipuri cu ei făcând sport.
Mai multe informații despre această inițiativă sunt disponibile pe www.bucurieinmiscare.ro.
Ciclism în tandem cu tineri nevăzători

Deoarece considerăm că sportul este esențial pentru un stil de viață sănătos, sprijinim proiectul Tandem BikeFland, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
Obiectivul Tandem BikeFland este acela de a le oferi persoanelor cu deficiențe de vedere posibilitatea de a practica ciclismul în tandem cu un coechipier văzător, ca activitate de relaxare, dar și de performanță.
Printre beneficiile practicării acestui sport se numără îmbunătățirea musculaturii, a capacității de efort cardiac și a echilibrului, ceea ce are un impact imediat asupra persoanei cu deficiență de vedere prin corectarea posturii corporale, dezvoltarea capacității de orientare spațială și, nu în ultimul rând, a capacității de comunicare.
Proiectul include patru etape:
- Achiziționarea și distribuirea a 15 biciclete tandem și a 30 seturi de echipamente de bicicletă către 5 licee de nevăzători din țară;
- Organizarea unei școli de vară de paraciclism la Baza Sportivă Izvorani;
- Organizarea antrenamentelor de masă în cadrul liceelor speciale pentru elevi cu deficiențe de vedere;
- Organizarea celei de-a treia ediții a Campionatul Național de Ciclism în Tandem, în Cluj-Napoca.
Tandem BikeFland este derulat de Asociația Clubul Sportiv Tandem Arena și se adresează persoanelor cu deficiențe de vedere din 6 orașe din țară: Buzău, Arad, Cluj, Târgu Frumos, Timișoara și București, desfășurându-se în parteneriat cu liceele pentru elevi cu deficiențe de vedere din aceste orașe, precum și cu șase cluburi / licee sportive locale.
În viitor, obiectivul Clubului Sportiv Tandem Arena este acela de a identifica și a pregăti echipe de ciclism în tandem în vederea participării la competițiile premergătoare Jocurilor Paralimpice din 2020, precum și participarea la această competiție.
Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile aici.
Am susținut din nou Blood Network la Untold și Neversea

Chiar dacă UNTOLD și Neversea și-au amânat edițiile din acest an, pentru 2021, organizatorii au decis să continue această campanie într-un an dificil în care spitalele au nevoie disperată de sânge. La fel ca în ultimii ani, campania Blood Network a fost susținută de Kaufland România.
Aceasta s-a desfășurat în perioada 8 august - 13 septembrie 2020 în toate centrele de transfuzii din țară, precum și în cadrul caravanelor mobile prezente în centrele de transfuzii din 10 orașe pe timpul weekendului, când în mod obișnuit era închis.
Cei care au donat sânge în cele 10 centre fixe din țară în zilele de weekend și s-au înscris în rețeaua ,,Și eu Donez” au primit, la alegere, un bilet de o zi la UNTOLD sau Neversea 2021. În plus, donatorii din cadrul caravanei au primit din partea Kaufland câte un voucher de cumpărături de 100 de lei, valabil în orice magazin din țară.
Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe www.sieudonez.ro.
Am fost alături de echipa Atlantic4

Am susținut Atlantic4, prima echipă românească ce a traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle.
Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au plecat pe 14 decembrie 2017 din La Gomera (Spania), în cadrul celei mai grele curse de canotaj din lume, „Talisker Whisky Atlantic Challenge” și au ajuns în Antigua (Caraibe) pe 22 ianuarie, după 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute. Pe lângă premiera adusă pentru România, ei au stabilit un nou record al cursei pentru cea mai rapidă traversare a Oceanului Atlantic cu o ambarcaţiune de tip PURE de 4 membri, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute.
Cu ocazia încheierii cursei, am donat 100.000 euro echipei Atlantic4 pentru împlinirea cauzei nobile pentru care a concurat, susținând astfel completarea fondurilor necesare ridicării centrului HOSPICE Casa Speranței în Adunații Copăceni, pentru copiii cu boli rare sau incurabile.
Campusul va cuprinde: o unitate cu 12 paturi pentru copii, spaţiu de cazare pentru taberele de vară, spaţiu de cazare pentru familii aflate in situații-limită şi care au nevoie de adăpost temporar până când asistenţii HOSPICE găsesc o soluţie permanentă, centru de zi, centru educaţional, un spaţiu dotat ca sală de conferinţe unde se vor ţine traininguri atât pentru specialişti cât şi pentru familiile pacienţilor, pentru a le acorda o mai bună îngrijire copiilor afectați.
Mai multe detalii despre campanie găsești aici: www.atlantic4.ro.