Sport și sănătate

Încurajăm populația României să aibă un stil de viață sănătos și activ. Ne implicăm în proiecte care promovează atât sportul în aer liber și mișcarea, cât și grija pentru sănătate a fiecărei persoane.

Tandem BikeFland 

Ciclism în tandem cu tineri nevăzători 

Deoarece considerăm că sportul este esențial pentru un stil de viață sănătos, sprijinim proiectul Tandem BikeFland, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Obiectivul Tandem BikeFland este acela de a le oferi persoanelor cu deficiențe de vedere posibilitatea de a practica ciclismul în tandem cu un coechipier văzător, ca activitate de relaxare, dar și de performanță.

Printre beneficiile practicării acestui sport se numără îmbunătățirea musculaturii, a capacității de efort cardiac și a echilibrului, ceea ce are un impact imediat asupra persoanei cu deficiență de vedere prin corectarea posturii corporale, dezvoltarea capacității de orientare spațială și, nu în ultimul rând, a capacității de comunicare. 

Proiectul include patru etape:

  1. Achiziționarea și distribuirea a 15 biciclete tandem și a 30 seturi de echipamente de bicicletă către 5 licee de nevăzători din țară;
  2. Organizarea unei școli de vară de paraciclism la Baza Sportivă Izvorani;
  3. Organizarea antrenamentelor de masă în cadrul liceelor speciale pentru elevi cu deficiențe de vedere;
  4. Organizarea celei de-a treia ediții a Campionatul Național de Ciclism în Tandem, în Cluj-Napoca.

Tandem BikeFland este derulat de Asociația Clubul Sportiv Tandem Arena și se adresează persoanelor cu deficiențe de vedere din 6 orașe din țară: Buzău, Arad, Cluj, Târgu Frumos, Timișoara și București, desfășurându-se în parteneriat cu liceele pentru elevi cu deficiențe de vedere din aceste orașe, precum și cu șase cluburi / licee sportive locale.

În viitor, obiectivul Clubului Sportiv Tandem Arena este acela de a identifica și a pregăti echipe de ciclism în tandem în vederea participării la competițiile premergătoare Jocurilor Paralimpice din 2020, precum și participarea la această competiție. 

Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile aici


Prevenție 

Kaufland și AVON au spus din nou #CancelCancer

În perioada 1 septembrie - 4 noiembrie 2018, ne-am alăturat campaniei #CancelCancer, ce s-a desfășurat în parcările magazinelor Kaufland din 12 orașe din țară.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, împreună cu AVON Cosmetics România, am oferit femeilor posibilitatea de a beneficia în mod gratuit consultații senologice pentru depistarea precoce a afecțiunilor la nivelul sânilor.

În cadrul consultațiilor, fiecare femeie a beneficiat de anamneză, examen clinic, ecografie la sân și, dacă a fost necesar, recomandare pentru o mamografie. 

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici


Donează!

Kaufland a susținut din nou Blood Network la Untold și Neversea

Blood Network - Untold

Pentru al treilea an consecutiv, am sprijinit campania Blood Network, inițiată de organizatorii festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA.

Campania s-a desfășurat în perioada 29 mai – 29 iunie 2018 în toate centrele de transfuzii din țară, precum și în cadrul caravanelor mobile prezente în șase orașe din România: Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, București și Constanța.

Persoanele care au donat sânge la caravana mobilă și s-au înscris în baza de date a rețelei „Și Eu Donez”, au primit un bilet gratuit de o zi la UNTOLD sau la NEVERSEA. De asemenea, cei care au donat sânge în perioada campaniei la unul dintre centrele de transfuzii din țară au primit un cod de donator pe care l-au putut înscrie pe site-ul untold.com sau neversea.com, în funcție de festivalul la care vor să participe. Ulterior, aceștia au primit un cod de discount pe e-mail, putând beneficia de:

  • prețul special de 499 de lei plus taxe pentru abonamentul la UNTOLD;
  • prețul special de 399 de lei plus taxe pentru abonamentul la NEVERSEA.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe site-ul campaniei, accesând www.sieudonez.ro.


Atlantic Challenge

Kaufland a susținut aventura Atlantic4

Atlantic Challenge

Am susținut Atlantic4, prima echipă românească ce a traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle.

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au plecat pe 14 decembrie 2017 din La Gomera (Spania), în cadrul celei mai grele curse de canotaj din lume, „Talisker Whisky Atlantic Challenge” și au ajuns în Antigua (Caraibe) pe 22 ianuarie, după 38 de  zile, 14 ore şi 32 de minute. Pe lângă premiera adusă pentru România, ei au stabilit un nou record al cursei pentru cea mai rapidă traversare a Oceanului Atlantic cu o ambarcaţiune de tip PURE de 4 membri, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute.

Cu ocazia încheierii cursei, am donat 100.000 euro echipei Atlantic4 pentru împlinirea cauzei nobile pentru care a concurat, susținând astfel completarea fondurilor necesare ridicării centrului HOSPICE Casa Speranței în Adunații Copăceni, pentru copiii cu boli rare sau incurabile.

Campusul va cuprinde: o unitate cu 12 paturi pentru copii, spaţiu de cazare pentru taberele de vară, spaţiu de cazare pentru familii aflate in situații-limită şi care au nevoie de adăpost temporar până când asistenţii HOSPICE găsesc o soluţie permanentă, centru de zi, centru educaţional, un spaţiu dotat ca sală de conferinţe unde se vor ţine traininguri atât pentru specialişti cât şi pentru familiile pacienţilor, pentru a le acorda o mai bună îngrijire copiilor afectați.

Mai multe detalii despre campanie găsești aici: www.atlantic4.ro