Social

Susținerea proiectelor sociale este o parte importantă a strategiei noastre. Ne concentrăm eforturile în proiecte de care să beneficieze un număr cât mai mare de persoane și care au un impact major și pe termen lung în comunitățile unde se desfășoară.

Cantina socială

Masă cu masă, construim speranță

Cantina socială, un proiect Kaufland România și Asociația Șansa Ta, și-a deschis porțile în februarie 2021, în incinta Griro Tower din Calea Griviței nr. 355 -357, sector 1, București. Este un proiect social și de combatere a risipei alimentare, ce se adresează familiilor cu venituri mici și persoanelor fără adăpost.

În fiecare zi, de luni până vineri, sunt pregătite aproximativ 700 porții de mâncare, ce sunt distribuite de reprezentanții Asociației Șansa Ta către ONG-uri partenere și persoane vulnerabile din București.

Kaufland România asigură produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare. O parte din alimente provin din stocurile aflate în vânzare accelerată, iar meniul zilnic este stabilit urmărind folosirea optimă a tuturor resurselor. Până în prezent, 48 de tone de alimente au fost salvate, în principal carne, fructe și legume. Peste 100.000 de porții au fost oferite celor în nevoie. 

Cantina funcționează în conformitate cu toate restricțiile legale impuse de autorități și servește masa în interior, când este permis, sau în regim de take-away (luat la pachet). Persoanele interesate să beneficieze de masă caldă se pot adresa reprezentanților Șansa Ta de la Cantina socială. 


Bona Dea 

Campanie de informare cu privire la importanța unui stil de viață sănătos 

Ca parte a misiunii noastre de a ajuta comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, sprijinim proiectul Bona Dea – Acționăm pentru sănătatea și siguranța femeilor!,
implementat de Centrul FILIA prin intermediul programului În Stare de Bine, susținut de Kaufland România.

Proiectul are ca obiectiv creșterea calității vieții pentru mai mult de 1.400 de femei din mediul rural și urban din România, prin organizarea a 84 de evenimente de informare și conștientizare cu privire la sănătatea și drepturile femeilor și fetelor. Evenimentele vor avea loc în perioada iulie 2018 – februarie 2019, în 6 orașe - Bacău, Focșani, Buzău, București, Ploiești, Pitești și în 18 comune din proximitatea acestor orașe.

Temele abordate în cadrul întâlnirilor includ: prevenirea și combaterea violenței în familie și a violenței împotriva femeilor, prevenirea agresiunilor și hărțuirii sexuale, sănătatea în timpul sarcinii și alăptarea corectă, prevenirea cancerului de col uterin și a celui mamar. 

Prin intermediul acestui proiect, va fi îmbunătățit nivelul de conștientizare despre un stil de viață sănătos în rândul femeilor din comunitățile vizate. 

Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile aici, iar calendarul evenimentelor din perioada următoare poate fi vizualizat pe pagina de Facebook a Centrului Filia.


Ambasada Sustenabilității

Primul spațiu de întâlnire al celor care luptă pentru o Românie mai bună

Alături de The CSR Agency, am inaugurat Ambasada Sustenabilității în România, spațiul care aduce la un loc liderii care luptă pentru un mediu economic și o societate responsabilă în România.

Ambasada, situată într-o clădire monument istoric pe strada Speranței nr. 42, București, își propune să coaguleze și să dezvolte comunitatea tuturor actorilor care vor să aibă o activitate responsabilă pentru România, adresându-se astfel mediului de afaceri, asociațiilor profesionale, mediului guvernamental, societății civile, mediului academic și celui diplomatic.

Ca partener fondator și ca susținător a peste 200 de proiecte de CSR anual, Kaufland România asigură existența acestui spațiu în care comunitatea interesată de CSR să se reunească, din dorința de a încuraja astfel demersurile companiilor, ONG-urilor sau actorilor din mediul guvernamental de a se implica pentru viitorul unei Românii sustenabile.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.ambasadasustenabilitatii.ro.


#KauflandSprijină

Umanitara de Crăciun

Împreună cu GTC Motorsport și Asociația Reality Check am participat și în 2018 la Umanitara de Crăciun, campanie în cadrul căreia 200 de bătrâni și 250 de copii din zona Nehoiu din județul Buzău au primit alimente, haine și încălțăminte, jucării, electronice, electrocasnice și materiale de construcții.

În total, cei 170 de voluntari din convoiul umanitar au împărțit 15 tone de produse.

În clipul video poți vedea cum au decurs pregătirile pentru campanie și întâlnirea cu oamenii din județul Buzău.


Big Build

Kaufland și Habitat for Humanity construiesc viitorul

Suntem partenerul strateg al asociației Habitat for Humanity și al proiectului Big Build, implicându-ne în mai multe proiecte ce au ca scop oferirea oamenilor fără posibilități șansa de a avea o locuință decentă.

Astfel, în 2018 ne-am implicat în construirea a 8 case în localitatea Cumpăna, județul Constanța, unde au fost depuse peste 300 de cereri pentru o casă. Urmărește clipul pentru a vedea cum, alături de 240 de voluntari, am lucrat la împlinirea visului a 8 familii de a avea o casă.

De asemenea, voluntari din partea Kaufland au participat la construirea unui ansamblu de locuințe în Ploiești pentru familii care aveau nevoie urgentă de o casă decentă și sănătoasă.

Un alt proiect important la care am participat, în calitate de partener strateg, este cel din Bacău, unde au fost construite 36 de case în 5 zile. De aceste case vor beneficia 36 de familii cu venituri mici.