Social

Susținerea proiectelor sociale este o parte importantă a strategiei noastre. Ne concentrăm eforturile în proiecte de care să beneficieze un număr cât mai mare de persoane și care au un impact major și pe termen lung în comunitățile unde se desfășoară.

Cantina socială

Masă cu masă, construim speranță

Cantina socială, un proiect Kaufland România și Asociația Șansa Ta, și-a deschis porțile în februarie 2021, în incinta Griro Tower din Calea Griviței nr. 355 -357, sector 1, București. Este un proiect social și de combatere a risipei alimentare, ce se adresează familiilor cu venituri mici și persoanelor fără adăpost.

În fiecare zi, de luni până vineri, sunt pregătite aproximativ 700 porții de mâncare, ce sunt distribuite de reprezentanții Asociației Șansa Ta către ONG-uri partenere și persoane vulnerabile din București.

Kaufland România asigură produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare. O parte din alimente provin din stocurile aflate în vânzare accelerată, iar meniul zilnic este stabilit urmărind folosirea optimă a tuturor resurselor. Până în prezent, 48 de tone de alimente au fost salvate, în principal carne, fructe și legume. Peste 100.000 de porții au fost oferite celor în nevoie. 

Cantina funcționează în conformitate cu toate restricțiile legale impuse de autorități și servește masa în interior, când este permis, sau în regim de take-away (luat la pachet). Persoanele interesate să beneficieze de masă caldă se pot adresa reprezentanților Șansa Ta de la Cantina socială. 

Cutia cu fericire

Web

În aproape toate magazinele din țară colectăm alimente și produse de igienă pentru cei aflați în nevoie. Ne dorim să oferim bucurie de sărbători familiilor și persoanelor vulnerabile pentru care produsele alimentare de bază și de igienă constituie un ajutor real și binevenit.  

Dacă vrei să ajuți, cumpără alimente de bază, produse neperisabile precum conserve, paste, ulei, orez, apă, sucuri, dulciuri, snacks-uri, biscuiți etc sau produse de igienă personală și lasă-le în Cutia cu fericire, pe care o găsești după casele de marcat.

Toate produsele colectate vor fi preluate de partenerii noștri din Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente și Cantina socială și donate către persoane vârstnice, familii nevoiașe și alte categorii vulnerabile.

Aici lista magazinelor în care e disponibilă Cutia cu fericire.

E mai multă fericire atunci când o dăruiești. Implicarea face diferența! 


Ambasada Sustenabilității

Primul spațiu de întâlnire al celor care luptă pentru o Românie mai bună

Alături de The CSR Agency, am inaugurat Ambasada Sustenabilității în România, spațiul care aduce la un loc liderii care luptă pentru un mediu economic și o societate responsabilă în România.

Ambasada, situată într-o clădire monument istoric pe strada Speranței nr. 42, București, își propune să coaguleze și să dezvolte comunitatea tuturor actorilor care vor să aibă o activitate responsabilă pentru România, adresându-se astfel mediului de afaceri, asociațiilor profesionale, mediului guvernamental, societății civile, mediului academic și celui diplomatic.

Ca partener fondator și ca susținător a peste 200 de proiecte de CSR anual, Kaufland România asigură existența acestui spațiu în care comunitatea interesată de CSR să se reunească, din dorința de a încuraja astfel demersurile companiilor, ONG-urilor sau actorilor din mediul guvernamental de a se implica pentru viitorul unei Românii sustenabile.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.ambasadasustenabilitatii.ro.