Gustos în mod sustenabil

În trecut, renunțarea la carne era o hotărâre individuală și era considerată un fenomen izolat. Însă în ultimii ani situația s-a schimbat mult și produsele vegane au ajuns aproape în toate casele. Acest lucru s-a întâmplat dintr-un motiv întemeiat: dieta pe bază de plante nu doar că are efecte pozitive asupra sănătății și a mediului înconjurător, ci are și un gust delicios. Convinge-te singur! În continuare poți afla tot ce trebuie să știi despre subiect și poate vei prinde gustul delicioaselor produse vegane.

Informații generale

Dieta vegană: în multe privințe este pur și simplu mai bună

Un fermier controleaza recolta pe camp

Oricine dorește să înțeleagă avantajele unei diete vegane trebuie să analizeze în primul rând dezavantajele consumului excesiv de carne. Pe de o parte, acest lucru are un impact imens asupra climei: creșterea animalelor generează emisii ridicate, în special de metan și protoxid de azot provenit din creșterea bovinelor. Pe de altă parte, cererea mare de soia furajeră (în special pentru păsările de curte și porci), defrișarea pădurilor virgine și distrugerea ecosistemelor și resurselor naturale contribuie semnificativ la emisia de gaze cu efect de seră. Astfel, încălzirea globală avansează mai repede.

Chiar dacă avem doar o influență indirectă asupra exportului de carne, cel puțin putem da un exemplu pentru producția internă și să fim mai conștienți și mai sensibili cu privire la consumul propriu de carne.

Emisiile de CO2, consumul de apă și antibioticele sunt motive suficiente pentru a reduce consumul de carne. Consumând ceva mai puțină carne pe săptămână, poți nu numai să protejezi clima, ci și să economisești bani.


Carnea și schimbările climatice

Ce alternative există?

Urmele lăsate de dieta noastră pe bază de carne sunt puternice și defavorabile mediului. În plus, cantitatea medie anuală de carne consumată în România, de peste 70 kg pe cap de locuitor*, reprezintă, de asemenea, un risc pentru sănătate.

În prezent, există numeroase produse înlocuitoare pentru carne, care au un gust bun și au o amprentă de carbon semnificativ mai mică. De exemplu, gama noastră K-take it veggie include produse fără carne, care nu numai că au un gust fantastic, dar sunt fabricate și din materii prime care au un impact redus asupra mediului înconjurător.


K-take it veggie

Marca noastră proprie de produse vegane și vegetariene

Descopera produsele din gama K-Take it veggie

Cu peste 1.200 de produse vegane în oferta noastră, îți oferim tot ce este necesar pentru a fi fericit fără carne. Multe dintre aceste produse provin de la marca noastră proprie, K-take it veggie, și au eticheta V, pentru o recunoaștere mai ușoară. În multe cazuri, acestea sunt marcate și cu sigla ecologică pentru agricultură organică controlată.

Pe lângă rețete fără carne, „K-take it veggie” înseamnă un stil de viață sănătos și durabil. Ori de câte ori este posibil, sunt utilizate materii prime durabile și cât mai puține arome. De asemenea, lucrăm constant la o optimizare a ambalajului din punct de vedere ecologic. Varietatea produselor este și ea mare: pe lângă tofu și produse gata-preparate, cum ar fi spaghete bolognese, lasagna sau falafel, sortimentul include și paste tartinabile, mezeluri, iaurt, înghețate și băuturi bio din migdale, orez, ovăz și soia.


Eticheta V

Vegetarian - vegan - verificat

Fiecare dintre produsele noastre vegane sau vegetariene este marcat cu eticheta V. Astfel, vei găsi imediat ceea ce cauți: calitate testată și cele mai bune ingrediente. Vegan garantat. Sau doar vegetarian.

Eticheta este prima și în prezent singura de acest fel - și pentru prima dată creează transparență și facilitează orientarea prin definirea și etichetarea produselor vegetariene și vegane.

Avantaje:

  • Produse certificate, vegetariene sau vegane;
  • Controlul periodic al ingredientelor de către un laborator independent;
  • Respectarea garantată a criteriilor de testare stricte;
  • Asigurarea constantă a calității.

Dorești să afli informații suplimentare cu privire la eticheta V? Acestea sunt disponibile pe www.v-label.eu.

Eticheta V - Vegetarian

Eticheta V pentru produse vegetariene

Toate produsele care poartă eticheta „vegetarian” sunt fabricate fără materii prime de proveniență animală. În afară de carne și pește, acestea exclud, de asemenea, gelatina și cheagul obținut din stomacul de vițel, utilizat în producția brânzei.

Eticheta V pentru produse vegane

Eticheta V pentru produse vegane

Toate produsele alimentare și cosmetice care poartă eticheta „Vegan” sunt fabricate 100% pe bază de plante, nu conțin produse de origine animală, cum ar fi carne, pește, ouă, lapte - și nici nu sunt fabricate din materii prime de origine animală, cum ar fi gelatina sau albușul de ou. De aceea, această etichetă poate apărea și pe sticlele de băutură sau oțet.Responsabilitate

Implicarea face diferența

Mediu
protejat
Magazine prietenoase cu mediul

Magazinele noastre sunt prietenoase cu mediul, mizând, printre altele, pe eficiență energetică, tehnologii moderne și uniforme din materiale certificate Fairtrade. 

Produse eco
Produse eco

Pentru că ne pasă de oameni și de mediu, îți oferim o selecție în permanentă creștere de produse ecologice și ne implicăm în dezvoltarea agriculturii regionale.

Culturi
durabile
Cacao cu certificare UTZ

Produsele de ciocolată K-Classic au certificare UTZ, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de mediu și a condițiilor economice și sociale din țările cultivatoare.