Siglele de produs: Ce reprezintă?

Bio, FSC® și Co.: Ce înseamnă exact siglele care sunt ilustrate pe multe dintre ambalajele produselor? Noi îți oferim toate răspunsurile!

Recunoaște produsele responsabile dintr-o singură privire

Poți identifica produsele responsabile rapid și ușor folosind diferite sigle. Acestea îți arată că produsele nu conțin componente de origine animală, că bunăstarea animalelor este deosebit de importantă în timpul producției sau că se protejează mediul în timpul producției. Există, de asemenea, și sigle care indică condiții echitabile pentru producătorii din țările de origine.


Sigle Externe

Prezentare celor mai relevante sigle externe

Sigla ASC

Sigla Aquaculture Stewardship Council (ASC) marchează peștele și fructele de mare cultivate în mod responsabil. Crescătoriile certificate ASC au obligația să demonstreze că lucrează într-o manieră prietenoasă cu mediul și să asigure condiții bune și echitabile de muncă.

Află mai multe accesând http://www.asc-aqua.org/

bioland

Produse ecologice valoroase din Germania și Tirolul de Sud. Bioland înseamnă o agricultură progresivă, prietenoasă cu clima și respectul pentru animale și oameni. Fermierii asigură soluri sănătoase, ape subterane curate și un nivel ridicat de biodiversitate.

 

Mai multe la www.bioland.de

sigla Blauer-Engel

Mit dem Blauen Engel este acordat produselor și serviciilor care sunt ecologice. Acestea îndeplinesc cerințele ridicate de sănătate și siguranță la locul de muncă, precum și gradul de utilizare.

Mai multe la: www.blauer-engel.de

Sigla Cotton made in Africa

Cotton made in Africa (CmiA) este un standard recunoscut la nivel internațional pentru bumbacul durabil din Africa. Accentul se pune pe protecția mediului și pe îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață pentru micii fermieri și lucrătorii din fabricile de egrenat.
Mai multe pe: www.cottonmadeinafrica.org

Sigla EU-Bio

Sigla UE privind produsele ecologice identifică alimentele produse și controlate în conformitate cu legislația UE privind agricultura ecologică. Prin urmare, aceasta reprezintă producția ecologică și creșterea animalelor adecvată speciei.

Mai multe pe: www.bmel.de

 EU Ecolabel

Eticheta ecologică europeană este acordată bunurilor și serviciilor de zi cu zi. Eticheta identifică produsele care au un impact mai redus asupra mediului decât produsele comparabile.

Află mai multe pe The environmental label you can trust: EU-Ecolabel.

Sigla Fairtrade

Fairtrade reprezintă prețuri mai bune pentru familiile micilor proprietari, precum și condiții de muncă decente pentru lucrătorii de pe plantațiile din țările în curs de dezvoltare și emergente.

Mai multe pe: www.fairtrade-deutschland.de

Sigla Fairtrade-kakao

Sigla de materie primă Fairtrade pentru cacao: Producătorii de cacao pot vinde porțiuni suplimentare din culturile acestora, în condiții Fairtrade. Acest fapt rezultă într-o îmbunătățire a condițiilor de viață și de muncă ale acestora și la o producție mai ecologică.

Află mai multe accesând https://www.fairtrade.net

Sigla FSC®

Sigiliul FSC® reprezintă produse din lemn și hârtie care sunt certificate independent în conformitate cu orientările stricte ale Consiliului® de administrare a pădurilor. Acest lucru promovează gestionarea responsabilă a pădurilor la nivel mondial.

Mai multe pe: www.fsc-deutschland.de

GGN

Eticheta GGN (numărul GLOBALG.A.P.) identifică produsele care provin din ferme certificate în conformitate cu un standard internațional pentru practicile agricole responsabile.

Mai multe despre www.ggn.org

Sigla GOTS

Standardul global pentru textile ecologice (GOTS) asigură producția durabilă de textile de-a lungul lanțului de aprovizionare. De la extracția materiilor prime naturale produse prin metode ecologice și ecologice până la producția compatibilă din punct de vedere ecologic și social și etichetarea transparentă.

Află mai multe pe: www.global-standard.org

Sigla GRS

Produsele certificate conform Global Recycled Standard (GRS) conțin materiale reciclate. Sigla GRS poate fi utilizată dacă produsele sunt fabricate din cel puțin 50% material reciclat.

Mai multe pe: www.textileexchange.org/

KAT

Sistemul de etichetare KAT oferă informații detaliate cu privire la originea ouălor și creează astfel cea mai mare transparență posibilă.

Mai multe despre www.kat.eu

Kaufland este membru al Grupului de lucru pentru piele (LWG) și promovează practici de mediu responsabile de-a lungul lanțului de aprovizionare cu piele.

Mai multe despre www.leatherworkinggroup.com

Sigla MSC

Sigiliul Consiliului de administrare marină (MSC) identifică peștii proveniți din activități de pescuit durabile. Pescuitul certificat MSC asigură faptul că stocurile de pește sunt în stare bună, habitatul marin este protejat și capturile accidentale sunt reduse la minimum.

Mai multe pe: www.msc.org

Sigla Nature

Eticheta NATRUE identifică produsele cosmetice naturale și organice. Produsele etichetate sunt fabricate din substanțe 100% naturale, aproape naturale sau identice naturii.

Mai multe pe: www.natrue.org

Sigla Made in Green by Oeko Tex

Made in Green by Oeko Tex ® garantează trasabilitatea articolelor textile și garantează o producție ecologică, sigură și responsabilă din punct de vedere social.

Mai multe pe: www.madeingreen.com

Sigla OCS

Organic Content Standard (OCS) permite înregistrarea proporției exacte de material ecologic dintr-un produs și urmărirea acestuia prin lanțul de producție. Se spune că bumbacul organic a fost folosit.

Mai multe pe: https://textileexchange.org

Sigla Ohne GenTechnik

Ohne GenTechnik-Siegel marchează alimentele în care nu sunt conținute componente modificate genetic până la limita de 0,1 la sută pe ingredient.

Mai multe pe: www.og-info.org

Sigla Rainforest Alliance Certified

Sigla Rainforest Alliance Certified se acordă pentru cacao, cafea, ceai, citrice sau banane cultivate ținând cont de cerințele ecologice, sociale și economice.

Mai multe pe: www.rainforest-alliance.org

Sigla SAFE

Sigiliul SAFE al American Earth Island Institute certifică produsele provenite din pescuitul tonului în cazul în care nu există riscul ca delfinii să intre în plasă.

Mai multe pe: www.delphinschutz.org

Seacell

Fibra SEACELL pentru textile este derivată din alge marine, este complet biodegradabilă și este produsă într-un mod ecologic.

Mai multe despre www.smartfiber.de

Sigla Sustainable Clean

Sustainable Cleaning identifică produsele de curățare care îndeplinesc standarde înalte de siguranță a mediului, reduc la minimum deșeurile și oferă informații clare și transparente cu privire la o utilizare mai durabilă.

Mai multe pe: www.cleanright.eu

Sigla V

V-Label reprezintă produsele care sunt fie vegetariene, fie vegane. Produsele vegane nu conțin ingrediente de origine animală sau ajutoare de prelucrare, cum ar fi carnea, peștele, ouăle și produsele lactate.

Mai multe pe: www.v-label.eu

Sigla Vegan

Sigla Vegan a British Vegan Society identifică produsele care nu conțin ingrediente de origine animală și, prin urmare, sunt potrivite pentru un stil de viață vegan. 

Află mai multe accesând http://www.vegansociety.com/

YKK

Sigiliul YKK NATULON® garantează că părțile fermoarului sunt fabricate din material reciclat.

Mai multe despre www.ykkdigitalshowroom.com/en/

Sigla RCS

RCS identifică produsele care conțin cel puțin 5% material reciclat.

Află mai multe pe www.recycledclaim.org  

Sigle interne

Prezentare generală a siglelor interne Kaufland

Vrem să facem lumea un pic mai bună. Acesta este motivul pentru care ne preocupă alimentele care provin din medii sustenabile,  protecția mediului și a climei. Angajamentul nostru se desfășoară sub deviza "Implicarea face diferența".

Află mai multe pe Implicarea face diferența

Logo-ul "Împachetat mai conștient" reprezintă măsurile noastre de optimizare pentru ambalare. Produsele etichetate trebuie să poată fi reciclate cu cel putin 80%1.

Află mai multe aici Mai puțin înseamnă mai mult. Chiar și la ambalaj

Acest logo identifică produsele nealimentare care pot fi utilizate de mai multe ori și nu trebuie să fie de unică folosință. Se foloseste doar in comunicare si nu pe ambalaj.

Etichetăm produsele noastre neutre din punct de vedere climatic cu această etichetă și, astfel, le permitem clienților noștri să înțeleagă neutralitatea climatică și să afle mai multe despre proiectul de protecție a climei. În acest fel, contribuim la o transparență maximă*.

Află mai multe aici.

Acest logo arată dacă  produsele noastre cu etichetă privată conțin microplastice. Logo-ul se referă la rețeta produselor respective, nu la ambalaj sau suporturi, cum ar fi cârpe sau tampoane.

Află mai multe aici.

Informațiile noastre de separare privind ambalajele multicomponente selectate pentru mărcile noastre oferă orientări cu privire la modul în care ambalajul ar trebui eliminat corect.


Află mai multe aici.

Acest logo identifică produsele din sectorul fructelor și legumelor și este utilizat numai în comunicare și nu pe produs.

Acest logo identifică produsele care au economisit apă în comparație cu procesul inițial de fabricație. În acest fel, facem ca măsurile de economisire a apei să fie transparente.

Află mai multe aici.

Acest logo marchează mărcile proprii care folosesc ouă din crescătorii care nu practică uciderea puilor masculi de o zi. 

A face diferența

Ai putea, de asemenea, să fii interesat de

Textile suste-
nabile
Textile sustenabile

Interacțiunea responsabilă cu oamenii și natura este de la sine înțeleasă pentru noi și în producția de textile. De aceea folosim din ce în ce mai multe proceduri și standarde sociale ecologice în acest domeniu.

Grijă pentru
animale
Bunăstarea animalelor

Acordăm o atenție sporită protecției animalelor. De aceea, dorim să îmbunătățim în mod activ bunăstarea animalelor din ferme.

Mări
curate
Protecția mărilor

Pentru a conserva habitatul natural marin și resursele de pește, milităm pentru mări curate, pescuit durabil și ecologic și acvaculturi ecologice.